Цацаров, дръжте Дянков в BG!

Трябва да се види финансовото състояние на държавата, иска БСП
Обновена: 26 фев 2013 15:36 | 26 фев 2013 10:06,
673
Цацаров, дръжте Дянков в BG!
Илияна Йотова Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор да се самосезира с цел да бъде възпрепятстван Симеон Дянков да напуска държавата, докато не се види финансовото й състояние към момента. Това е едно от исканията на БСП в списъка от стъпки, необходими за излизането на България от създалата се политическа криза.

Пред bTV евродепутатът от Коалиция за България Илияна Йотова поясни, че е необходимо формирането на служебно правителство, което да предприеме три основни стъпки. Първата е решение на конкретния проблем, от който тръгнаха всички протести – високите сметки за електроенергия. Едва след това трябва да се премине към оценка на финансото състояние на държавата.

„Аз не съм убедена, че имаме например нужните 2 млрд. лева за болниците, както и че бюджетът на кабинета в оставка е реален, а не е виртуален. Затова и правим предложението към главния прокурор да се самосезира за Дянков”, добави Йотова.

Като трета стъпка пред евентуалния служебен кабинет тя очерта подготовката и провеждането на честни парламентарни избори. В тази връзка евродепутатът социалист посочи, че БСП е готова да управлява, но само след избори. Причината – този парламент отдавна е изгубил доверието на хората.

Още по темата
От своя страна опонентът на Йотова в студиото – Димитър Главчев от ГЕРБ, бе категоричен, че социалистите трябва да приемат предложението на премиера в оставка от преди ден и да формират свой кабинет, с който да управляват до изборите.

„Сериозна е офертата. Най-нормалното нещо е, като твърдиш, че имаш кабинет в сянка и алтернативен бюджет, да си създадеш кабинет. Излизането на слънце обаче е проблем за г-н Станишев”, посочи Главчев.

Йотова определи „офертата” на Борисов като несериозна, обидна и незаслужаваща коментар. Тя обаче определи свикания от Росен Плевнелиев Консултативен съвет по сигурността като „грешка”. Президентът трябвало да покани Съвета в парламента, където в него да се включат и представители на гражданските организации.

„Имаме информация, че само ще чуем и то устно от Цветанов как се осигурява сигурността в страната и нито дума за стъпките оттук нататък, т.е. отново има едно протакане”, заяви евродепутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


673
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
0
 
0
 
! Отговори
до 546 преди 11 години
Твоята е нерде Ямбол, нерде Стамбул!!! Което се иска от бога, не се иска от вола!
498
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦАЦАРОВ ДА ПОИСКА ДА СЕ ОТВРЯТ ВСИЧКИ СМЕТКИ НА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА КАКТО В ГЪРЦИЯ И СЕ НАПРАВИ ГРАЖДАНСКА КОМИСИЯ ЗА ОЦЕНКА НА ПРОИЗХОДА ИМ И ТЕЗИ КОИТО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ИЛИ НЕ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ ДА СЕ ВЪРНАТ В ХАЗНАТА. ПО СЪЩИЯ НАЩИН ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ВСИЧКИ ЗАМЕНКИ И ТЕЗИ КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА СЪОТВЕТСТВАЩИТЕ ОЦЕНКИ ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ. ДА ГИ ВИДИМ ТОГАВА ТИЯ ДЕТО НИ РАЗИГРАВАТ ТЕАТРО. БЪЛГАРИНА Е БЕДЕН ЗАЩОТО ЗА 23 ГОДИНИ ГО ОГРАБИХА
497
2
 
2
 
! Отговори
0=);;;;:::::> преди 11 години
ако некои ви се изере в устенцата червени да знаете че Борисов е виновен
496
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се засягате още по темата за "некачествения материал"? Борисов ви каза преди 3 години, че няма подходящи хора за управлението, вие не му повярвахте, а сега скандирате същото по улиците. Припомнете си точно контекста, в който го каза.
495
4
 
3
 
! Отговори
чужденедц преди 11 години
вие винаги сте били Руска провинция за нашите очи и Талибаните на Балканите хахаха така ви се пада дано се затриете като народ белкем ви дойде акъла хахахаха *** сте с малки изключения
494
1
 
2
 
! Отговори
хммм преди 11 години
и ако наистина моника йосифова е взимала по 3 000 000лв за реклами(което е лъжа) то пак вината е в Борисов! Цялата вина от 4 г насам носи еднолично Борисов!.............А иначе ние нямаме никаква вина..Сигурно е виновен и за превръзката, която някоя кифла е изхвърлила под прозореца ми и в момента и се радвам...Щото ние сме светци...Все някой друг е виновен за всичко......
493
2
 
3
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
хахахаха кви сте глупаце,те 60 години ви крадат,лъжат и манипулират а вие пак ги избирате хахахаха кви сте ***,така ви се пада хахахаха *** те ще ви шобат и вие викате още хахахаха ***, вие сте талибаните на балканите
492
0
 
0
 
! Отговори
До Огнян, преди 11 години
който не е анонимен...И какво си казал ти, собствено?
491
3
 
3
 
! Отговори
Асен преди 11 години
Не знам кой за какво е виновен, но си спомням, че при БСП поне тока можеше да си платя!
490
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност БСП не очакваше такъв номер от Борисов. Сега започва масовото потягане на пропагандните редици. Разчитаха до края на мандата му да има месеци на недоволство и протест и така лежерно и без напъване да се върнат на бял кон, но... Сега трябва да ни убедят, че по тяхно време всичко е било цветя и рози, и от чешмите е текло масло и мед!
489
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадците викат дръжте крадеца Дянков, за да се спаси Р. Овчаров и сие.
488
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гладна кокошка просо сънува. Само дето Илияна е гладна за власт, не за пари, нали взе достатъчно от всякакви евро-проекти, например "информационния й офис" на Ситняково, дето все затворен седи и никой не работи там, колко десетки хиляди получава на година за него? Иска им се на комунистите, ама забрави тя и Станишев колко ги беше страх от съдебни дела през 2009 г., ходеха по-ниски от тревата.
487
0
 
5
 
! Отговори
Българин в чужбина преди 11 години
червените *** никога неса си тръгвали и затова сега им береме плодовете
486
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените се завръщат.Тая е доста остаряла.Едни и същи мутри.
485
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо никой нищо не казва за БАНКИТЕ? Едно жилище за 42000 ЕВРО,излиза за над 80 000 ЕВРО.Как ви се струва това?Това не е ли ограбване ,пладнешки обир .Ето, за това децата ни са в чужбина!!!
484
1
 
3
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Толкова ли ви е трудно да пишете коментари и да застанете зад тях с името си?Ако БСП вкара България в хаоса на гражданското неподчинение, с АНОНИМЕН и - 1, под смислените коментари, няма да спасите нито себе си, нито близките си..............А аз как да бъда сигурен, че си застанал с истинското си име......?:))
483
3
 
3
 
! Отговори
Българин в чужбина преди 11 години
вие сте *** народ и си заложавате да сте най бедни и нещасти в Европа,така ви се пада явно некачествения материял си дава резултата
482
1
 
4
 
! Отговори
СърФист преди 11 години
Очевидно Главчев е получил ясни инструкции от Бойко, Митко-Каратиста и Пашата да убеждава, че БСП трябвало да приемат мандата! Защо бе готин?Защото бюджета вече е опоскан, няма пари за пенсиите, а и някой трябва да обере негативите от рандевуто на ГЕРБ, за да може Буда пак да се провикне - Другите са виновни!!!Но Боцето забравя, че тази пиеса вече сме го гледали , а финалът и беше масови протести из цяла България
481
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз предлагам полицаите.,който биха хората и им чупеха главите да бъдат уволнени,защото те прекалиха!ТОВА ИСКАМ.А ЗА ТЕЗИ КЛОУМНИ МИНИСТРИ,ПРОКУРОРИ ДА ИДАТ ДА ГЛЕДАТ СЪНЧО И ДА ЛЯГАТ ДА СПЯТ .А И ПРЕДИ ТОВА ДА ПИЯТ ПО 1 АНТИДЕПРЕСАНТ
480
1
 
7
 
! Отговори
Русия е вредна преди 11 години
Овчаров е в Русия и дава отчен на Руската енергиена мафия