Г-н Димитров от ГЕРБ, обичате ли сладолед?

Кирил Йорданов с прощално изявление, писано през 2012 г.
Обновена: 7 мар 2013 15:59 | 7 мар 2013 11:33,
111
Г-н Димитров от ГЕРБ, обичате ли сладолед?
Кирил Йорданов Снимка: Булфото

Часове след като подаде оставка, варненският кмет Кирил Йорданов изпрати поредното си официално съобщение до медиите, което обаче подчертава, че е писал през ноември 2012 г.

В няколко страници той обяснява как от 1997 година до днес нито една партия, включително и ГЕРБ, и нито един депутат не са работили реално за Варна.

В доста пространното си и емоционално съобщение Йорданов обяснява, че варненският народен представител от ГЕРБ Павел Димитров е монополист в търговията с пуканки, сладолед, безалкохолни напитки и кафе, които се предлагат по временните търговски обекти в града.

В края на словоизлиянията си кметът в оставка подчертава, че никога не е бил член на партия, а партиите са тези, които са се въртели около него.

Ето и част от прессъобщението:

Това обръщение беше подготвено за публикуване на 7 ноември 2012 г. След поредица от медийни изяви на г-н Павел Димитров. Размислих и оттеглих текста от печат. За да съхраня достойнството на политика и човека. През последните дни, след дълго затишие, медийната активност на Димитров отново избуя. Днес, ден след като подадох оставка, публикувам пълния текст на обръщението си към варненци, което оттеглих от печат през ноември миналата година. С малък послепис.

КИРИЛ ЙОРДАНОВ,

кмет на Варна в оставка

Предизборни митове и легенди или за политическото безсрамие преди избори

Уважаеми съграждани,

Проявих управленско и човешко търпение и достатъчно дълго позволих на политически врачки и оплаквачки да сипят хули срещу града ни.

Искреното ми желание беше през този мандат да работя в разбирателство и в екипност, с необходимата лоялност и при отсъствието на тежки публични сблъсъци – важни условия, според мен, за всяко управление, което уважава и гражданите, за които работи, и собствените си усилия.

Но има граници, които не трябва да се прекрачват. И цени, които не е необходимо да се плащат. Налага се да наруша принципите си заради бъдещето на Варна и да съобщя публично какво е мнението ми за ситуацията в общината. Време е. И зная, че мнозина няма да са доволни от това, което ще споделя. Известно ви е, уважаеми съграждани, че през годините успяхме, защото – първо, работихме заедно, много и амбициозно за града си, и – второ, защото вашият кмет не изпълняваше партийни поръчки.

Един съобщава, че “ситуацията във Варна била революционна, а градът бил сив и безжизнен”, друг продължава да чака “кметът да се поправел (?) и да се активизирал”, изрича мнения за “неспособността на общината да се справи с един или с друг проект”, трети се упражнява по темата за строителството на инфраструктура, четвърти тъжи за Морската градина...

Намериха се, бих казал! Все депутати и все партийни лидери.

А като израз на взаимност към “оплаквачките” на Варна трябва да ви споделя, уважаеми съграждани, че голяма част от моята активност през последните 12 месеца отиде за преодоляването и за предотвратяването на опасностите от едни други активности. Става дума за един депутат от ГЕРБ, който, ведно с местния лидер на БСП, най-силно плаче за Варна и чака да поправя грешките си.

Със сигурност се сещам за две негови активни мероприятия – за “Синята зона” и за сделката на “Градски транспорт”. Първата трябваше да обложи варненци с допълнителен пътен данък, като заделените от хората средства нямаше да постъпват в общинския бюджет, а в специално създадено за целта командитно дружество.

Втората активност изпращаше в небитието проект за 115 млн. лв. за решителна промяна на цялостната дейност на градския транспорт в морската столица. За щастие, това не се случи и варненци ще получат тези средства за осъществяването на проекта “Интегриран градски транспорт на Варна”. Но, доколкото разбирам, фирмата “Градски транспорт” ще трябва да заплати неустойка от 3 млн. лв. – обстоятелство, което упорито се отричаше!

Варна била спряла развитието си.

Дори била мъртъв град! От една страна, съгласен съм с тях – град, който не позволява да смъкнат няколко кожи от гърба му, наистина би трябвало да е мъртъв за лакомниците...
.......

ПОСЛЕПИС:

Г-н Димитров, обичате ли сладолед? Или, може би, обичате само схемата за разположение на сладоледопродавачите? Кафе и газирана вода от машина - обичате ли? Или ги ползвате само от машините, разположени в административни сгради и училища? А пуканки? Ах, тези пуканки и всякакви други занимавки за похапване по време на разходка в Морската градина! Или, може би, не обичате нито едно от тези сладости, а само приходите от тях?
Продължа ли в тази посока, ще става все по-трагикомично...

Що се отнася до моите изборни резултати през годините – те принадлежат на историята. Обичайно - между 55 и 70 хиляди гласа. В общи линии - колкото на всички партии, взети заедно, като участници в отделните кампании.

И още – през целия си съзнателен живот не съм членувал в политически партии. Безпартиен съм и до този час! Вярно е едно: да, партиите винаги са се въртели около мен. Победите са общи, проблемите – лични".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
Че ти до 47 преди 11 години
Като вкараме *** и другите крадливи гноми да видим *** като теб на кой ша го лапат ? Икономиката във Варна е по-стара от *** и другите комуната !А като тръгнат да бягат ще ги върнем ! Все някога ще има и в БГ прокурор
61
1
 
12
 
! Отговори
майка и баба преди 11 години
Браво Варненци. Поклон пред вас! Идвайте в София да изринем и тукашните бокуци.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Кирето Й.!А как стоят нещата с нежния пол, и бурните нощи?
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време се оплакваш на партийния секретар и ти помага!Сега на кого да се оплачеш?!За това сме отчаяни
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЗИ МИЖИТУРКА НЕ РАЗБРА И СЛЕД 14 ГОДИНИ, ЧЕ КМЕТА Е ДЛЪЖЕН ДА РАБОТИ ЗА ГРАДА, А НЕ ДА ЧАКА ПАРТИИТЕ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО! И ОТ ТОВА ЕСЕ НЕ СЕ ВИЖДА, КОЛКО ПРОЕКТА Е СПЕЧЕЛИЛА ОБЩИНА ВАРНА ПО РАЗЛИЧНИ ПРОГРАМИ? КАК ЗА 14 ГОДИНИ НЕ МОЖАХА ДА СИ ОПРАВЯТ ДАЖЕ ПЛАЖА, КОЙТО Е ЛИЦЕТО НА ЕДИН МОРСКИ ГРАД? ЗА МОРСКАТА ГРАДИНА НЕ ИСКАМ ДА ГОВОРЯ ИЗОБЩО? КАК НЕ МОЖА ДА СЛОЖИ РЕД В ПАРКИРАНЕТО В ЦЕНТЪРА? ТОВА СА САМО ПРИМЕРИ, КОИТО ВСЕКИ ВАРНЕНЕЦ ВИЖДА ВСЕКИ ДЕН!!!!!!!!!!!!!!
57
1
 
15
 
! Отговори
ВАРНЕНЦИ преди 11 години
ИЗГОНЕТЕ *** не оставяйте да ви купуват земята със рекет . ТИМАДЖИЙТЕ СА ПРОСТО ЕДНИ ВОЕННИ ОТ ТИХИНА . ИМА И ДРУГИ ВОЕННИ . НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВА *** правят тимаджийте на бЪЛГАРИ НЕ ДАВАТ ПАРИ НА *** И ТУРЦИ ДАВАТ . ИЗГОНЕТЕ *** .23 ГОДИНИ СТИГА .
56
3
 
13
 
! Отговори
до. chos преди 11 години
Да ти кажа тихичко - Костофф е най -гилемия предател ,той продаде БГ за 1 леФче. По - страшното обаче е , че предаде синята идея и милиони българи . Това , драги ми choss го правй *** номер едно !Щях да забравя - тъпо е да казваш за кого да гласуваме
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---52А според теб ,....без работа ли да стои ?Все някъде ще е работил !--Не е важно какъв си бил/всеки има нещо в миналото си /,...ВАЖНОТО Е КАКЪВ СИ ---СЕГА !И в Америка ,повечето шерифи са бивши затворници ,но сега си изпълняват съвестно работата ,...
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да беше казал за общинските поръчки при които изискванията са така направени че само Инжстрой АД отговаря на тях и надуват цените яко. Карам кола из Варна от 2 години и мога да ви кажа че такова нещо като сега е нямало. Уж ремонти правят то всяка година се руши, а в същото време една и съща фирма точи милиони. Пътищата не издържат и 1 зима. Главните пътища са ***, а да не говорим за по малките улички... там е трагедия.
53
1
 
0
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
до 36 кои вестници в ЧЕХИЯ?дай имена
52
2
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 11 години
Киро за последно възпря подготвяния грабеж със синята зона, дело на един мутроподобен гербаджия с ланци - Шиваров. Сделката беше: 80% от приходите за Герб, 20% за Общината, а за гражданите 1000% отзад дебел и набит до картофите. Киро 70% във Варна не го искат обаче хората, свързват го с упадъка. Инак всички партии крадяха безогледно покрай него, пък и той беден не е.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време се оплакваш на партийния секретар и ти помага!Сега на кого да се оплачеш?!За това сме отчаяни
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАКТ Е ,ЧЕ :---Всички разбойници и престъпници ,се НАБИХА В ГЕРБ ,ЗАЩОТО НА ТАМ ДУХА ВЯТЪРЪТ ,ОСОБЕНО В ПРОВАНСъ!
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТРАШНИТЕ ИСТИНИ ЗА ПУКАНКИТЕ И СЛАДОЛЕДА
48
4
 
5
 
! Отговори
Лимон преди 11 години
До БСП УПРАВЛЯВАТ 23Г.А бате ти Бойко от къде е тръгнал според теб?Нали се сещаш,че за да станеш охранител на Тодор Живков е може да си кой да е :)
47
1
 
18
 
! Отговори
anonimus преди 11 години
Имал съм допир с ***, и трябва да ви кажа, че са много сериозно вградени във власта !Даже не им трябваше да търсят чадър от власта, те сами идваха при тях !:))))
46
4
 
6
 
! Отговори
Ники преди 11 години
За съжаление или не, предвид очертаващите се потенцуални кметове, май ще го търсим Киро след време. Да ни е яко д...то, че Марешки и с-ие са пред портите ...
45
2
 
6
 
! Отговори
Ако не знаете преди 11 години
България е в абсолютен фалит, изчакват още да се утеши положението за да го съобщят официално!!!!
44
2
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
ква работа ви дава *** ве да сте ДИЛАРИ НА ДРОГА, *** , МУТРИ ДА РАБОТИТЕ САМО ЛЯТОТО КОГАТО Е СЕЗОНА , Исъбраните за три месеца пари карате останалите 9 *** ВИ стяга примка на ВАРНА НЯМАТЕ ЗАВОДИ ИМАТЕ МОЛОВЕ . купуват Българска земя със мръсни пари от дрога и *** и рекет . СЪБОДЕТЕ СЕ ВАРНЕНЦИ . 2013 ГОДИНА Е .
43
16
 
4
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 11 години
Алоо,варненци .....?--Има *** ,има работни места във Варненско ,...няма *** ,няма нищо !--Има Гриша Ганчев ,...има Ловеч ,няма Гриша Г.,няма Ловеч и ловешко !--Има Домусчиев във Разград ,има ---Разград ,няма Домуса ,няма и Разград !--Има Емил Димитров ,има Етрополе ,и работа за етрополци ,....и т.н.....ПЪРВО МИСЛЕТЕ ,ПОСЛЕ РЕЖЕТЕ ,......ЗАЩОТО ЩЕ СИ ИЗНЕСАТ БИЗНЕСА В ЧУЖБИНА ,А ВИЕ ЩЕ ЯДЕТЕ ----ТАРАТОР БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО ,ЧЕ НЯМА КРАСТАВИЦИ ----,винаги има и ОБРАТНА СТРАНА НА МЕДАЛА ----