Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново под слънцето..................
262
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА ОБЕЩАНИЕ ГО СЛУШАМЕ 4 ГОДИНИ, СЕГА И ВИЕ 3 МЕСЕЦА ЩЕ ПЕЕТЕ ТАЗИ ПЕСЕН.
261
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя прилича на прасе
260
0
 
15
 
! Отговори
дребен бизнес преди 11 години
Връзката с НАП може да не е грешка. Ако щат и с Марс да ме свържат. Обаче- държавата щом налага такива правила да си поеме и разходите. Защо дребните търговци трябва да пълнят гушите на мобилните оператори?
259
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До citizenАми тази администрация да види как живеем ние работещите бедни. Да отидат въпросните капацитети в частния сектор. Да видят как се изкарва хляба. А не да те гледат, все едно си престъпник.
258
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво увеличение бе? То и уличните *** разбраха, че държавата е опоскана до дупка.
257
1
 
15
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
В празен резервоар какви резерви търсят не ми е ясно. Чш, пич, министре. Я върви да дръпнеш от НЗОК пак някой друг милион. То той дето му седиш в креслото така правеше.
256
1
 
1
 
! Отговори
до 273 преди 11 години
Не е вярно, че валутния борд в Аржентина е паднал от висока инфлация. Такава в Аржентина няма след 1991 (когато се въвежда борда).Пада,защото е направен калпаво, държавата може да води квази-парична политика и да манипулира парите в обръщение чрез държавен дълг, плюс няма вал.резерви от самото начало. In January 2002, the new president,Eduardo Duhalde,repealed the Convertibility Law and adopted a new, provisional fixed exchange rate. Борд пада САМО и ЕДИНствено с промяна на закона.Тъъъпчо,тъъпчо
255
14
 
3
 
! Отговори
citizen преди 11 години
Само прости селяни, с каквито тук е пълно, могат да плюят по администрацията. Искам някой да ми отговори, като се съкрати с 50% администрацията, какво ще правим със освободените?
254
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде да не обиждаме бизнеса като бизнес понеже в страната ни такъв не съществува!!!! Има перални на всякакъв вид черна пара!!! Самият факт,че 23 години този бизнес по никакъв начин не протестира срещу моментните условия за бизнес това мили ми народе трябва да говори много!!!!!!!!!!
253
0
 
6
 
! Отговори
citizen преди 11 години
Връзката с НАП била грешка, wtf?!?Абе вие найстина ли сте толкова прости или се правите бе, *** скапани.
252
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мораториумът върху разпореждане със земи и гори - отхвърлен!
251
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля , ГЕРБ-ерските платени драскачи да не слагат минуси на очевадни факти!ГЕРБ си отиде , заплати няма , и вие сте безработни!
250
0
 
0
 
! Отговори
246 до 273 преди 11 години
Валутния борд в Аржентина е сбъркан поначало, той не е добър пример. The Argentine currency board violated all these rules at one time or another, except that of a fixed exchange rate. Full convertibility with the U.S. dollar became jeopardized upon implementation of exchange rate controls that provided a preferential exchange rate for exports. The currency board was allowed to hold up to one-third of its dollar-denominated reserves in the form of bonds issued by the government...
249
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помнете ги всичките. Те трябва да пълнят затворите. Заедно с роднините, аверите, обръчите от фирми и други, облагодетелствали се от държавата.
248
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,грешката ви беше,че ударихте дребния бизнес.започнахте с осигурителните прагове,с касовите апарати и връзката с нап,абсолютна глупост.продължихте с все по високи такси и всякакви регулации,не може за една грешка да налагаш 15000 лв глоба,така малките фалират и остават на улицата. и още няма как фирмичка с 2-3 човека да отговори на безбройните измислени регулации и чиновнически безумия,такава фирмичка от 2-3 човека трябва да наеме още двама за администрация.резултатът от това управление е безраб
247
1
 
9
 
! Отговори
Елена преди 11 години
Да се прегледат всички обществени поръчки и ще видите ,че там ни отиват всички пари ,които трябва да получаваме като заплати . Има много държ.служители които се водят на няколко трудови дог. или граждански дог. които ги изработват в работно време.Да бъдат разгледани тяхните годишни декларации !
246
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кви резерве, на минус 500 000 000 сме, а не знаем некадърниците от Греб какви са ги навършили. Некомпетентно правителство, поредното, мисля че няма надежда.
245
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
276Дянкофф момче стига празни фрази.Дори така да е нищо не е пречело да се приватизира 51-49.А работата е, че те нарочно бяха фалирани.Ти все едно живееш в щвейцария, че ги говориш тия празни теореми
244
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствените пари идват по европрограми затова са добре малкото хора които са успяли да се уредят по такива за по 2 бона. Или държавни проекти по които се насочват към "наши хора", най вече по инфраструктурата, като онзиденшните 230 мил които подписаха.