Борисов спретнал активно мероприятие на Доган

Местан: Цацаров и шефът на НРС да се разберат класифицирана ли е информацията
Обновена: 14 мар 2013 21:01 | 14 мар 2013 17:01,
231
Борисов спретнал активно мероприятие на Доган
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан подозира активно мероприятие за дискредитиране на Ахмед Доган и ДПС с участието на генералите Бойко Борисов и Драгомир Димитров.

Местан бил изумен от парадокса - от една страна главният прокурор отказва да образува наказателно преследване срещу Бойко Борисов, защото изнесената информация за подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган не била класифицирана.

От друга страна, в отговор на искане на Местан до НРС да получи тези материали, с писмо, подписано от
ген.Драгомир Димитров се отказва достъп до материалите по случая, тъй като те представлявали класифицирана информация с ниво на класификация "строго секретно" и достъпът до нея е изрично ограничен.

ДПС настоява ген. Драгомир Димитров и главният прокурор Сотир Цацаров да се съберат и да изяснят казуса – класифицирана ли е информацията или не. Ако е класифицирана, защо се отказва образуване на наказателно преследване, а ако не е - защо ми се отказва достъп до тези материали, попита Местан.

Това не е разграден двор, а държава, не може институционализирани фигури да застъпват коренно противоречащи си позиции, заяви лидерът на ДПС. 

Има доказателство за тежко наклеветяване на пожизнения председател на ДПС Ахмед Доган от експремиера Бойко Борисов, коментира Местан изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров по-рано днес.

Цацаров обясни, че подобна информация за атентат срещу Борисов е постъпи от чужда служба, но тя е “лист хартия с два пасажа“ и службите са преценили, че е информацията е с изключително ниска степен на достоверност.

Още по темата
Припомняме, че скандалът избухна минути след като парламентът гласува оставката на правителството на Борисов, а ексминистър-председателят заяви от парламентарната трибуна, че пожизненият председател на ДПС го е поръчал.

От един председател на партия се очаква да продуцира политики, да отправя отговорни послания, а не да произвежда политически вицове, защото някои от тях освен смях, будят тревога за стабилността на държавата, заяви Местан.

Според него, когато един премиер обвинява политик от ранга на Доган за поръчителство, това не е тривиална клевета, а действия, насочени срещу конституционното устройство, защото ерозират доверието в държавните мъже и в институциите. Лидерът на ДПС уточни, че от Доган зависи дали ще заведе дело за клевета срещу експремиера.

Местан попита още защо ген. Драгомир Димитров след осем години се е сетил да запознае Бойко Борисов с
тези материали, негова ли е била инициативата, или е била провокирана от Бойко Борисов.

Според него "това е продукт на наранено его" и "е част от по-дълбок сценарий за героизиране на провалилия се премиер".

„Не съм чувал по-смешен виц от това, че Ахмед Доган бил искал да заеме мястото на Борисов като главен секретар на МВР, би трябвало да имаме повече уважение към ранга на д-р Ахмед Доган и да не го принизяваме до един главен секретар на МВР“, отсече Местан.

По-рано днес Цацаров съобщи, че първият параграф от “листа хартия“ се описва, че организираната престъпност у нас подготвя атентат срещу главния секретар на МВР Бойко Борисов, а вторият - че атентатът е договорен с Ахмед Доган, когото възнамерявали да сложат на мястото на Борисов.

Местан попита защо въобще материали, за които се твърди, че са смешни, несериозни, след осем години се предоставят на Бойко Борисов и той решава да ги огласи от най-високата трибуна в държавата - парламентарната.

Той съобщи, че в понеделник ще поиска среща с главния прокурор и се надява да не му бъде отказан достъпът до документите.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
1
 
! Отговори
Очевадно е помисли преди 11 години
Дебелаците дето биха падналия Октай дискредитираха ДПС ........Идва Касим Дал ......от страх от него бързахте да изтеглите датата на изборите........Има ги и Осман Октай и Мехмет Дикме , които ако се обявят за независими кандидати ще ви оберат електората
189
1
 
3
 
! Отговори
дo:219 преди 11 години
що си мислиш че некои е дошъл от Турция тука , май не си чел История на България , какъв ли си по народност , вероятно Ром-Кардашар , а кой е дошъл от Волгоград
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след като излага Борисов цела България , как тоа Престъпник на свобода , ебaхти Държавата
187
1
 
3
 
! Отговори
синята лисица преди 11 години
Доган си замина,знае кога...Ами ти бе Местан-кога ще го последваш?...Недей да ровиш там където не ти е работата и не се навеждай много да не ти го подадат отзад,ха-ха *** ***-турска *** ,лижегъзец, мазен подъл плъх-ти ли ще ни оправяш държавата бе,български не знаеш тъпан такъв!Отивайте си-откъдето сте дошли,на добър час и не се обръщайте назад-мерзавци и доносници на държавна сигурност,***!...!...!!!!!!!
186
3
 
3
 
! Отговори
бялата лисица преди 11 години
Лисунгер хитър пресметлив-защо не си ходиш в Турция и как още не са ви изгонили от парламента,но това ще стане-*** ***.Нямате място като партия и въобще в нашата държава,ще ви избием до крак!...
185
1
 
3
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Не Живков а Борисов е за Хага, но в България всичко може, докато има калинки в управлението , мафиоти на държавна служба и политически номади. Всичко се прави за сметка на народа, хак ни е. От всички партии да се изисква 90% изчистване на листите от старите мутри. Хора незаменими хора няма и никога реденето на листите не е било демократично. В последното да внимава господин Местан при тях е най проблемнно одобряването на листите.
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде айде Тодор Живкови НОМЕРА
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
първата задача на служебния Кабинет е Проекта Възродителен Процес да стигне в Хага
182
3
 
3
 
! Отговори
дo:211 преди 11 години
еиииииииии *** селски а смяната на имената на Туpците в България да не би да е некво мероприятие за 1-ви май бе чобанин
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тодор Живков кога ще иде в Хага за Възродителен Процес
180
0
 
7
 
! Отговори
американецо преди 11 години
А що се отнася до ДПСи колко дискредитирана "партия" е това, може да се заключи само и самодостатъчно от факта, че там прибраха Христо Бисеров и Йордан Цонев! Комедията на абсурда е пълна!
179
0
 
6
 
! Отговори
американецо преди 11 години
Този Доган е едно гнусно продажно ***, като агент на ДС навремето си той е топел и предавал на комунистите неговите си турци! Затова и много осъзнати български турци го мразят! Един праведен мюсулманин не пие алкохол, защото е против вярата му! Доган е алкохолно петно! Още помня как излизаше на 4 крака от Чушките в Драгалевци в началото на 90-те!
178
5
 
8
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Нещастни *** БКП, ДПС и този вестник! Бойко е най-добрия и успешен премиер на България за последните 100 години! С божията воля народа пак ще го избере!
177
4
 
11
 
! Отговори
Юнак преди 11 години
Местан говори само за Доган Абе този *** други теми няма ли да разгледа !пълен *** и подлезурко
176
3
 
14
 
! Отговори
Змей Горянин преди 11 години
Този мазен и гнусен подлезурко е готов на пода да се рамаже за хидро инженера и специлаиста който смърди на вкиснат алкохолТова са лидерите на клетите ни събратя турци в България *** и бивш доносник
175
2
 
9
 
! Отговори
българче преди 11 години
абе тоя гаден турчин местан ли е къв е, какъв х-й иска та не си иде във турция, там да търси човешки права от *** османска не демократична и фанатична система и там да се оплаква и плаче като вдовица за х-й, турче ли беше момчето дето ги нападна турче беше, да мълчи и беъ това *** само държавни пари ьз някаква си измислена партия изкуствено създадена - до гуша ни доийде от такива мизерни *** вън и точка .....
174
2
 
1
 
! Отговори
дo:203 преди 11 години
ти да не си от хората на Касим Дал
173
0
 
2
 
! Отговори
TE преди 11 години
TE-vsichki politici sa veche tolkova izcherpeni che sega tarsqt da sa na vnimanieto na horata,da se zanimavame s tqh,a ne da reshat neshto polezno za toq narod,otklonqvat ni vnimanieto ot vagnite problemi v stranata,boli go nqkoi z...a za Dogan,che toq go prevarna v gertva,obidili go...TE ni obigdaha 23 godini,ot tqh trqbva da se tarsi otgovornost za ograbvaneto na stranata ni,stanaha milioneri..
172
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Toq Metan kakvo se vgivqva tolkova mnogo-pogizneniq Dogan,ma koi e Dogan,nacionalen geroi li e,politicheskoto mu mqsto nasledstvo ot bashta mu li e,che tolkova shum vdiga toq,posle Dogan ne kazva nishto a toq mnogo go boli...neka Dogan da sadi Borisov i da vidim kakav cirk shte stane,toi si znae nai-dobre osraniq zadnik,noerata si gi znaqt vsichkite ot 23 godini...
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя не разбра ли, че театъра, който ни играят съвсем не ни кара да си мислим, че са невинни? До кога ще живеем в две паралелни реалности - едната изпълнена с позьорство и дипломатично змийско съскане, а другата - с грозните им мафиотски дейности? Ние да не сме шизофреници? Както и "културно" да се изразява за пред хората всички знаем, че е долно ***. И за другите политици се отнася.