Михаил Константинов хвърли оставка

В едни избори доверието е най-важно, мотивира се той
Обновена: 22 мар 2013 14:30 | 22 мар 2013 09:27,
471
Михаил Константинов хвърли оставка
Михаил Константинов. Снимка: БТА

Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов подаде оставка.

„Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно“, мотивира се той на специална пресконференция. "Всеки, който руши това доверие, пали клада, на която ще изгори. Стига клади в тази страна“, добави той. 

Според търговския закон и по устав на дружеството Константинов подава оставка пред Съвета на директорите.

„Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито господарят на света Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството“, каза Константинов.

Още по темата
 Преди три дни служебният премиер Марин Райков скастри председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо.

Премиерът съобщи вчера, че е взел решение за Константинов, но щял да го обяви в края на март, след като приключи подаването на документи на кандидатите в конкурса за преброител на изборите.

Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов. 

Константинов коментира, че е бил обвинен в бъдещо престъпление. „Сталин, ако беше станал, щеше да каже евала на тези хора”, заяви той.

„Всеки, който каже, че „Информационно обслужване” е фалшифицирало или се кани да фалшифицира изборите, е клеветник и лъжец”, посочи отново проф. Михаил Константинов.

Относно изказването си за недопускане на тройната коалиция до управлението Константинов обясни, че е имал предвид само действия в рамките на закона. "И през акъла не ми е минавало да фалшифицирам изборни резултати. Това не е и възможно", добави той.

В демократична държава гражданинът управлява политиката, като гласува. Аз ще управлявам своя глас, така че да не допусна тройната коалиция. Смятам да убедя хората около мен да не гласуват за тройната коалиция, категоричен е Константинов.

Според Константинов изказването му за тройната коалиция е „преекспонирано” от лидерите на големите политически партии, основно в опозиция в последното Народно събрание.

„Целта е да се стигне до непризнаване на изборите, хвърляне на страната в хаос и даване на възможност на олигарси с огромни дългове - да се спасят. Има данни, че една доста голяма партия ще получи доста по-нисък резултат от това, което е очаквала. Една друга пък малка партия ще изчезне завинаги от политическата карта на България. За ДПС няма да говоря – въпросът е с кого ще се коалират. Не само правя прогнози, правя добри прогнози”, добави Константинов.

Той нарече "глупост“ идеята на "една малка коалиция с лоша прогноза за следващите избори", визирайки "Синята коалиция", НСИ да обработва изборните протоколи. Според него НСИ няма нито възможност да направи това, а и не отговаря на условията на конкурса за избор на фирма-преброител.

В момента общо 5 фирми са проявили интерес към конкурса, което е добре, защото конкуренцията е тази, която гарантира високо качество, коментира проф. Константинов. Той заяви, че ако "Информационно обслужване" АД спечели, представители на Обществения съвет ще имат възможност да наблюдават дейността му по подготовката на изборите.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: михаил константинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne iskam da go vijdam tozi izduhan durtak, biva to ku-va no takava gadna ku-va ne sum vijdal!!!
362
1
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Професор в България е не особено интелигентен *** с голямо самочувствие!Доказано от проф. Вучков, проф. Божидар Димитров и др.
361
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужпржфесор,пъктакъвпростак...
360
4
 
7
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Позицията на г-н Професора е достойна за уважение! Всеки честен Българин трябва да се бори със всички средства, даже и непозволени от импотентните закони срещу проникването на руско -турски агенти в Българския Парламент!Да живее България! Да спасим Родината от руско -турския башибузук !
359
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Професоръттрябвашедасеизвинизаглупаватасипостъпкаитолкова.Сновотоизказванеощеповечесеорезили.***!
358
5
 
5
 
! Отговори
Смехоран преди 11 години
Колеги няма какво да го увъртаме. Професора сбърка ! Новите му изказвания са излишни и пресолени. По-добре да се беше извинил толкова, а сега излиза, че отстраняването му е малко.
357
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да изчистим България от българите за един ден,сега и за винаги.Да живее Турция
356
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРИ ВЪЗЛОВИ СТАТИИ, ОТ ТРИ НЕЗАВИСИМИ И ОТДЕЛНИ ИЗТОЧНИКА ЗА ОПИТА НА БСП ДА ПОДПАЛИ БЪЛГАРИЯ И ДА ОКЪРВАВИ ПРОТЕСТИТЕ:1. ИНСТРУКЦИИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ДРАСКАЧИ: rustocks.blog.bg/politika/2013/02/21/eto-kak-sa-instruktirani-drugarite-net-aktivisti-na-bsp.10559542. ЗАГОВОРЪТ КРАЙ РАДОМИР ЗА ПРЕВРАТ: dartsnews.bg/News/424253. КАК БСП СЕ ОПИТВА ДА ЯХНЕ ПРОТЕСТИТЕ: frognews.bg/news_52134/BSP_se_opitva_da_prevzeme_protestite/
355
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЗамини, ***, замини! Че вас от Евроромата скоро ще спрат да ви пускат по европата.
354
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам ГЕРБри да управляват служебният кабинет много е близо до ГЕРБ затова другия месец заминавам за Австрия.
353
3
 
6
 
! Отговори
азе преди 11 години
От бсп -то защо ги е страх, че изборите ще са манипулирани??? Чии гласове ще се купуват, то няма свободни роми на пазара! И 4те ромски партии влизат в Коалиция за България, барабар с Бсп. Чии *** гласове ще се купуват, като те ще се явавяват всички роми в коалиция с бсп??? Не разбирам?!
352
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най ме кефи, че Константинов предрече тотална загуба за ***, а до сега той винаги е павил верни прогнози.
351
0
 
0
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
До UACEGМишо Тройката? Кога открадна званието на Владо Тройката?
350
5
 
6
 
! Отговори
Мехмед ибн Хюсеин преди 11 години
Професорът изглежда като фанатик-талибан от най-радикалните. Дали обаче си вярва, или за такъв се представя е отделен въпрос. Във всички случаи извади голям трениран език.
349
1
 
0
 
! Отговори
АДРИАН Димов преди 11 години
Ездачката от Тексас с шапката се появи във форума. Сега гледайте какъв екшън ще настане!
348
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ккккИзвинявай,но тези са по-лоши от всички до тук!Моля,не давай съвет-прави,както мислиш,че е добре за теб и семейството ти,но се разграничи от моето!Ясно ми е какъв си!
347
9
 
8
 
! Отговори
99 преди 11 години
ДОБЪР ПРИМЕР. ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ ТРЯБВА ДА СЕ СКРИЯТ И ПУБЛИЧНО НИКОГА ДА НЕ СЕ ПОКАЗВАТ .ГЕРБ=ГЕНОЦИТ
346
7
 
4
 
! Отговори
UACEG преди 11 години
Мишо Тройката какво цели не мога да разбера ?
345
11
 
8
 
! Отговори
99 преди 11 години
Подлогата на Борисов.
344
14
 
6
 
! Отговори
damata преди 11 години
Тоя *** отдавна трябваше да търка наровете на някой от българските затвори!