"Приказка за финансова стабилност" разказват от БСП

Димчо Михалевски се зае да разкрива финансовото състояние на страната
Обновена: 22 мар 2013 16:01 | 22 мар 2013 16:00,
285
"Приказка за финансова стабилност" разказват от БСП
Димчо Михалевски. Снимка: архив Булфото

Ще ви разкажа приказка за финансовата дисциплина, която ГЕРБ пази вече 4 години, обясни депутатът от 41-вото НС от БСП Димчо Михалевски.

В последната седмица левицата се отдаде на “развенчаване на митовете“ за управлението на Бойко Борисов. Днес Димчо Михалевски говори основно за финансовото състояние на страната. Според левицата действително подобна финансова дисциплина няма, а хората са гладували, без да има смисъл.

За пореден  път на “Позитано“ 20 не пропуснаха да разкритикуват бившия финансов министър Симеон Дянков и бюджетното му планиране. По думите на Михалевски няма бюджет на ГЕРБ за четири години, който да е изпълнил приходната и разходната си част.

Бившият депутат и най-вероятен бъдещ водач на листа на левицата отправи много тежки думи към бившите управляващи. Според него правителството на Бойко Борисов е водело последователна политика на отклоняване на средства.

За първи път при това управление имаше не корупция, а директно крадене на средства, заяви още Михалевски. По негови думи за периода 2010-2012 година в държавата са влезли около 4 млрд. лева по-малко приходи от ДДС, отколкото би трябвало.

Според данни на червените по време на управлението на Сергей Станишев за периода 2006-2008 година разходите за крайно ползване на българите са 153 млрд. лева, а събраното ДДС – 19 907,6 млрд. лева.

При управлението на Бойко Борисов за периода 2010-2012 година разходите за крайно ползване са 174 милиарда лева, а събраното ДДС било почти колкото при Станишев – 20 0301,7 млрд. лева. Според Михалевски при това потребление приходите от ДДС трябва да са много по-високи. Левицата нееднократно е нападала ГЕРБ за ниската събираемост на данъците.

Според бившия депутат подобна е ситуацията и при акцизите, където липсвали 2 млрд. лева.

Михалевски обясни, че с тези общо 6 млрд. лева е можело да се използват за вдигане на заплати и социални помощи.

Той се върна и на темата за фискалния резерв и “опоскването“ му от ГЕРБ.

8, 7, 6, 5, 4 – обратното броене, което води до катастрофата, обясни Михалевски като демонстрира как фискалният резерв от 2009 година насам паднал от 8 милиарда лева на 4 милиарда лева.

Според червения активист бившите управляващи са “отворили“ ножицата между фискалния резерв и консолидирания държавен дълг. По думите на Михалевски, докато фискалният резерв е падал, то държавния дълг е растял.

По думите на Михалевски правителството на Борисов е увеличило държавния дълг с 2,16 млрд. евро.
С 575 лева е задлъжнял всеки от нас за четири години, заяви Михалевски.

Според данните на “Позитано“ 20 в момента сме 3 пъти по-уязвими по отношение на фискалната стабилност и приказките на ГЕРБ как всички ограничения са били, за да запазят тази стабилност, не са истина.

Цялата дисциплина, заради която хората трябваше да затягат коланите до последно, всъщност ни е струвала милиарди, отсече още бившият народен представител. Михалевски се върна и на темата за покачилата се безработица. По негови думи за управлението на ГЕРБ са били унищожени 400 000 работни места и сега 400 000 семейства са с намалени доходи или изобщо нямат такива.

По думите на Михалевски на “Позитано“ 20 валят сигнали за безобразията на кабините Борисов и левицата се закани, че готви и нови разкрития около бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Q da kaje sergei ba6ta mu za6tobe ubival nevinni balgari
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма за кво да се караме.Всички потъваме заедно-това поне е сигурно,ама нали сме българи всеки гледа да бъде на първия ред- като по кината отвремето преди 30 години
179
8
 
8
 
! Отговори
До 173 преди 11 години
Натрупаха резерв от 8 милиарда. Построиха не по-малко пътища. Върнаха 2 милиарда от дълга. Създадоха някакви условия за икономика . Голяма част от нея беше свързана с строителният бум (той обаче беше световен) но все пак дадоха старт. Успяха да изкарат част от икономиката на светло (плоският данък)Доходите на хората се повишиха и започнахме да доближаваме лека полека средно европейските държави.
178
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКАНДАЛ!ОТ ЕФИРА НА БТВ ОБВИНИХА ЦВЕЦО ЧЕ Е УЧАСТВАЛ В ПРАНЕ НА ПАРИ, ПРИКРИВАНЕ НА НАРКОТРАФИК И НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНЕ.ИМАЛИ И ДОКУМЕНТИ.
177
10
 
15
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Водно огледало Кърджали - 80 млн.лв.; Цанков Камък - 1 млрд.; Белене - 2 млрд... Ето ти Димчо, финансова стабилност...
176
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТОЯ ПЪТ НЯМЯ ДА ГО ИМА ЯНЕТО СТАБИЛНА ПАТЕРИЦА БЕШЕТО ВИ УВОЛНЯВА ТО ВИ НАЗНАЧАВАКАДРОВИКА НА ГЕРБПРОДАЖНИ МИЖИТУРКИ
175
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП надуха кредитен и имотен балон,после една година Станишев и Орешарски лъгаха хората,че криза няма.
174
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
според мен мсп ще спечели изборите защото сключиха станаха коалиция с ромската партия на цветелин кънчев. мога да призная добър ход от тяхна страна. по-малко пари ще платят този път.
173
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тя българската криза стана начин на нормално състояние на държавата
172
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОРЦИ СРЕЩУ КОМУНИЗМА СА ГЕРБАВИТЕ КОМУНИСТИПО КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТАА НАЙ ГОЛЕМИТЕ *** СА ТИЯ ДЕТО ГИ ПОДКРЕПЯТ
171
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бясното лаене на другарите ,в следизборния ден ще отекне в жално скимтене.
170
9
 
14
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Приказките на комуната как нямало финансова стабилност са за *** , тоест за пред техния електорат , но релноста е че България е единствената държава в Европа (а може би и в света ) на която на два пъти и увеличваха кредитния рейтинг през времето на кризата което съвпадна със управлението нас ГЕРБ.\ЕЙ *** НЕ ЧЕТЕ ЛИ КАКВО ВИ Е НАПИСАЛ ЧОВЕКАКРЕДИТНИЯТ ВИ РЕЙТИНГ Е В НЕБЕСАТААКО ТЪРПИТЕ ОЩЕ ГЕРБАВИТЕ И ВАС ЩЕ ВИ ПРАТЯТ ТАМ И НЯМА ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО
169
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Охоооо ама какво ни чака още да видим....Досега беше само съсипия в държавата,разрухата тепърва започва
168
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 173 а кажи едно конкретно нещо което бсп направиха
167
3
 
8
 
! Отговори
NORM преди 11 години
До -10 *** и попитай всеки европеец подобрил ли му се е живота през последните 4 години.Всички ще ти се изсмеят на тъпия въпрос.
166
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господа от ГЕРБ на предишните избори гласувах за вас и съжалявам жестоко за това от поне 3 години. Не мога да повярвам че някога ще кажа че БСП са по малкото зло. Всъщност и едно магаре ще е по-добре от вас
165
8
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Питам се,с какво щени БУДАлосват кандидатите на ГЕРБ в предизборните дебати? Ще има ли още БУДАли да се връзват на празните приказки на Вл.Горанов/
164
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарите от БСП са затънали до ушите в кредити,а пък сега трябва и рушветите за Белене да връщат.В БСП нещата са на живот и смърт.Ако загубят изборите очаквам рязко вдигане на цената на бензина.
163
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЗРУХА В БЪЛГАРИЯ ЕТО ТОВА Е КОЕТО ПОСТИГНАХМЕ ЗА 23Г-отнася се за всички политически партии
162
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората подкрепящи ГЕРБ кажете с какво се подобри живота на хората при вашето управление.Ще разбереш на изборите Другарю.