Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати

Номинирани са още Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова
Обновена: 12 апр 2013 12:38 | 23 мар 2013 10:52,
1402
Борисов – водач на две листи, ГЕРБ със заявка за над 100 депутати
Борисов ще води две листи. Снимка: ГЕРБ

Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната, заяви пред TV7 бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Сега е качеството си на премиер, който е подал оставката и в момента е съвсем нормално дори да води не една листа, а две, което е допустимо по закон”, заяви той. Цветанов беше категоричен, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент.

Дянков няма да бъде в листите на ГЕРБ за изборите. Той уточни, че Дянков не е номиниран от нито една от структурите. Част от министрите на предходното правителство са номинирани от структурите по места. Сред тях са Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Десислава Атанасова. През следващата седмица всички предложения и оценки от общинските и областни структури ще бъдат докладвани пред Изпълнителната комисия.

„ПП ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността”, заяви Цветанов.

Според критериите, определени от ГЕРБ, за кандидати за народни представители могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на партията, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета й и за решаване на проблемите на българските граждани. Могат да бъдат номинирани и издигнати и български граждани, които не са членове на ПП ГЕРБ, но които  със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на България.

Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са предишно членство в друга партия да не ги е дискредитирало. Те да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ, да не са придобили имотно състояние от престъпна дейност или при условията на конфликт на интереси и т.н.

Цветанов заяви, че гражданското общество в България се пробуди и ще има изразяване на позиция, с която политиците ще трябва да се съобразяват. По отношение на управлението на ГЕРБ той коментира, че финансовата стабилност „е била нещото”, което България е трябвало да постигне. Важно е било също България да има висок кредитен рейтинг, за да има чуждестранни инвестиции. Повишаване на доходите и овладяване на младежката безработица са приоритети в управленската програма на ГЕРБ при следващ мандат.

По темата за оставката на проф. Константинов като председател на директорския борд на "Информационно обслужване", Цветанов уточни, че не познава професора, но той е признат авторитет в областта си и в негово лице обществото е изгубило ценен кадър.

Станишев отвлича вниманието от вътрешните проблеми на партията си, говорейки за манипулиране на изборите, коментира зам.-председателят ГЕРБ и обясни, че с оставката на премиера на 21 януари е рухнала защитната теза на опозиционните формации, че предстоящите избори ще са опорочени.
По отношение на добрите кадри в БСП Цветанов каза, че в парламентарната група на БСП има двама души, за които никой не може да каже нищо лошо – проф.Любен Корнезов и Георги Пирински. Те са капацитети и парламентаристи, полезни за НС, смята зам.-шефът на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как е кръвното буда
17
4
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
И ТОЙ Е !!,,,,, НЕГОВОТО ИМЕ Е !!,,,,,,, ТО Е !!!,,,,,, - ДО- ВИ -ЖДА-НЕ !!!!!!!!!!!!!!
16
2
 
25
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 11 години
"Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са предишно членство в друга партия да не ги е дискредитирало. Те да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ, да не са придобили имотно състояние от престъпна дейност или при условията на конфликт на интереси и т.н."Значи - Герб няма да има нито един кандидат - там всички са такива!
15
3
 
43
 
! Отговори
Геноцид преди 11 години
Боки е видял ,че има още останал ЖИВ материал и докато не ни изтрие като нация няма да се откаже .
14
12
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
4UX GO STANI6EV PO BNT ,NI6TO NE MOJA DA KAJE SAMO NIE NIE I KAKVO VIE ...NE SE RAZBRA ,DAJE EDNO XUBAVO NE6TO OT GERB NE KAZA A ISKA KOALICIA DA UPRAVLEVA ..NE ZNAE KOI 6TE NOMINIRAT ZA PREMIE ,KOI RUMENOVCI 6TE SE KIPRIAT O6TE PO LISTITE .......IASNO E 4E TAIA PARTIA SE RAZPADA I BADE6TETO E NA RERB S KVOTATA NA GRAJDANSKOTO DVIjENIE 50%BOI
13
2
 
28
 
! Отговори
избирателите преди 11 години
ЦИК, милиционесрките и политически мафии, щедро спонсорирани от ОЛИГАРСИ и МУТРИ заявяват, че няма да позволят на избирателите да фалшифицират изборите!
12
54
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ГЕРБ!
11
8
 
47
 
! Отговори
aa преди 11 години
ох, пак лиии, така добре ми беше 10 дни да не му гледам мутрата..
10
7
 
56
 
! Отговори
? преди 11 години
Защо не в 10 листи?Ако хване да умре,герб няма да влезе в парламента въобще.Въобще,колко *** трябва да си,че да гласуваш за ***-престъпник?Нацията ни съвсем се е скапала.
9
12
 
75
 
! Отговори
! преди 11 години
Бойко Борисов *** ще оставане извън парламента
8
8
 
84
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
Да вкараме 100 депутата от герб... в затвора!
7
4
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега Христо Стойчков е наред да ни управлява и после след него Димитър Пенев.
6
117
 
25
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
БОЙКО ПАК ЩЕ Е ПРЕМИЕР !!!
5
13
 
101
 
! Отговори
наглост преди 11 години
В момента емиграцията е огромна, след "успешното управление" на ГРОБ! Имам приятели, които усилено учат езици и заедно със семействата си емигрират. На въпрос къде ще отидат, те отговарят: Където и да е, ще е по-добре от тази територия със затихващи функции, липса на всякаква переспектива, смесица от бедност, несправедливост, корупция и отчаяние.
4
127
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ!
3
117
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО . САМО ГЕРБ.
2
13
 
106
 
! Отговори
666 преди 11 години
Наглостта на някои хора е безгранична!
1
19
 
116
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ХАХАХ БОРИСОВ Е-- ВИЦ ХОДЕЩ НА ДВА КРАКА !!