Борисов излиза срещу Станишев и Данаилов на вота

Експремиерът ще води листите на ГЕРБ в 25 МИР в София и в Пловдив
Обновена: 2 апр 2013 14:55 | 2 апр 2013 13:46, Веселина Йорданова
325
Борисов излиза срещу Станишев и Данаилов на вота
Снимка: Reuters

Лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов ще води листата на партията в 25 МИР в София и в Пловдив-град за парламентарния вот. В София той ще се сблъска с лидера на БСП Сергей Станишев, а в града под тепетата ще мери сили със Стефан Данаилов.

Министри от кабинета на Борисов и депутати от ГЕРБ в 41-ия парламент оглавиха листите за изборите на 12 май.

31 водачи бяха представени от зам.-председателя и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той ще води две листи – в Благоевград и във Велико Търново. Цветанов подчерта, че за номинациите местните структури са тези, които дават реална оценка за бъдещите кандидат-депутати.

Ние не спускаме листите от централното ръководство, всички номинации, подкрепени от общинските структури сме ги обсъждали, увери той. По думите му дори лидерът на ГЕРБ или някой виден партиен функционер не е коректно да определят кой къде ще бъде.

В 23 МИР в София ще води бившият транспортен министър Ивайло Московски, в 24 МИР зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. Горанов ще е начело и в София-област.

В Бургас водач ще бъде Ивелина Василева, зам.-министър в МОСВ в правителството на ГЕРБ.

Във Варна и в Стара Загора досегашният регионален министър Лиляна Павлова ще води листите. Ще може да чува за седянките, които могат да бъдат проведени между Пламен Орешарски и Даниел Вълчев, пошегува се Цветанов.

Владимир Тошев, бивш депутат от ГЕРБ, ще оглави листата във Видин.

Екссоциалният министър Тотю Младенов ще оглави листата във Враца. В Габрово водач ще бъде Томислав Дончев.

В Добрич ще води също бивш депутат – Румен Иванов. Цвета Караянчева ще бъде първа в листата на ГЕРБ в Кърджали.

В Кюстендил обсъжданията са били свързани с областния управител, но крайното решение е да води ексдепутатът Кирил Калфин, който е и областен ръководител на партията.

Корнелия Маринова, дългогодишен педагог, ще води листата в Ловеч.

В Монтана безапелационно листата ще води Искра Фидосова. Дончо Баксанов, досегашен областен управител, ще бъде водач в Пазарджик.

В Перник водач ще бъде бившият икономически министър Делян Добрев. Добрев ще е водач и в Хасково.

В Плевен председателят на 41-ия парламент Цецка Цачева ще оглави листата на ГЕРБ.

В Разград ще води досегашният областен управител Валентин Василев.

В Русе листите ще оглави бившият депутат Пламен Нунев. В Силистра начело ще е също депутат - Стефан Господинов.

В Сливен ще води Десислава Танева, в Смолян Даниела Дариткова. В Търговище листите ще води лекар - д-р Дарин Димитров.

В Шумен начело ще е досегашният директор на областна дирекция на МВР Любомир Христов.

Иван Чолаков, треньор по баскетбол и общественик, ще води листата в Ямбол. Областният управител Здравко Димитров ще води листата в Пловдив-област.

Водачите на листите ще бъде представени на 7 април в зала Арена Армеец, когато се очакват и гости от ЕНП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
9
 
! Отговори
Т. Дончева преди 11 години
Ама гея ще се явява ли на избори? Като излязат резултатите от прокуратурата за компромата който извади трябва да извади и оставката защото поне 5% избиратели ще избягат от този лъжец.
184
12
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Бойко не се кандидатирай на две места и на двете си обречен!
183
11
 
10
 
! Отговори
На всеки километър преди 11 години
Бате Серго ти си обречен и на двете места!
182
3
 
6
 
! Отговори
китодар преди 11 години
някой ще ми каже ли:1. Защо могат да са в 2 листи, а не в една?2. Защо в листите няма работещи хора от народа, а всичките са собственици на фирми и то големи ?
181
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТБОРА НА БСП - СОЦИАЛИСТ, ТУРЧИН, ***...СОЦИАЛИСТ, ТУРЧИН, ***...
180
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми като не щете Бсп защо пък трябва да егерб или обратното?Ей верно ли сте толкова прости бе.50 партии се явяват изберете си някоя. Не затривайте България с нов мандат на дуда.
179
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СЕВЕРА - Всички сте с промити мозъци,СЕВЕРА го затриха *** през този преход ,няма да гласувам за Цветелин Кънчев и Мирчо *** ухилени край Станишев.
178
12
 
10
 
! Отговори
чико преди 11 години
Бате Ламбо, скъсай шортите на Боко ! Ние сме с тебе на всеки километър !
177
7
 
6
 
! Отговори
Изтока преди 11 години
И ние категорично сме против Дудата.
176
8
 
10
 
! Отговори
СЕВЕРА преди 11 години
НИЕ КАТЕГОРИЧНО СМЕ ПРОТИВ МАФИОТИТЕ ГЕРБ СОФИЯНЦИ МИСЛЕТЕ МУ АКО ГИ ИЗБЕРЕТЕ ЩЕ ВИ ПАЛИМ ВАС А НЕ СЕБЕСИ
175
0
 
6
 
! Отговори
Датата преди 11 години
КОШМАР... няма как да са такива цифрите... играе избирателната активност :)така че истината е по-различна подредил си ги само по ред правилно :) РЗС не мисля че ще влезе ако се гласува под 50% там ще е АТАКА ..та до 50% гласували тези 4 са вътре ...над 50% ще има и други поне още една :)ГЕРБ- ?? ПРОЦЕНТАБСП- ?? ПРОЦЕНТАДПС- ?? ПРОЦЕНТААТАКА ?? ПРОЦЕНАТА???
174
5
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
Само това заглавие обобщава колко голяма е пропастта между едните и другите! И може да стане огромна пропаст за нас, ако продължи да се развива тиквеният бостан.
173
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ БАНДИТСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ
172
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как тъй покрай протестите тука се публикуваха по 5 мнения на секунда против агент Дуда а пък сега изведнъж получавал 30%.И всеки беше доволен че го изгониха.Мн странна работа.
171
1
 
10
 
! Отговори
дудо преди 11 години
Стига с тия комунисти и комсомолци бе *** ! Вие или сте нещастни деца на родители комунисти или изоставени от гадже комунистка или комсомолка ! Защо изпръщя тоя народ бе хора! За кви пет лева става въпрос? Ми аз не ги помня тия, искам да живея нормален живот в страната си, без мутри, без нагли банкери крадливи политици ! Нали за това излязохме по улиците, или и това беше от комунистите ! Егати и държавата и народа сами си заслужаваме кармата да сме нещастни обезверени оскутели и злобни.
170
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При БСП се живееше по-добре! Изчезвайте, герберчета, по-голямо зло от ГРОБ няма!
169
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Успехът на режима на пожарникаря (агент Буда) се измерва с броя на безработните, с броя на оскотелите, с броя на емигриралите, с броя на умрелите, с броя на убитите и с броя на самоубилите се!
168
0
 
11
 
! Отговори
КОШМАР преди 11 години
ТУК ТОЗИ ОТ ПАРТИЯТА НА МУТРАТА БИНЕВ/ГОРД/ СТАНИСЛАВ НЕДКОВ ,НАПИСАЛ СЕ КАТО СТЪКИ БИЯЧА ЗАПЛАШВА ХОРАТА ЧЕ КАТО СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ВСЕКИ ЩЕ МУ ПЛАЩАЛ РЕКЕТ. СКЛОНЕН СЪМ ДА ПОВЯРВАМ...СТЪКИ Е ОСЪЖДАН ЗА ИЗНУДВАНЕ И СКЛОНЯВАНЕ КЪМ ПРОСТИТУЦИЯ ЧРЕЗ ЗАПЛАХИ,ИЗЛЕЖАЛ Е 1 ГОДИНА ОТ 5 ДАДЕНИ МУ ПРЕДИ 8 ГОДИНИ...СЕГА Е ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ГОРД ЗА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН...ВЪВ ВАРНА ДРУГА ИЗВЕСТНА МУТРА ВОДИ ЛИСТАТА НА ГОРД КОЯТО ЗАПЛАШВА ГРАЖДАНИТЕ СЪС ВЗЕМАНЕ НА АПАРТАМЕНТИТЕ ИМ...ТОВА Е
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не си от тия дето се гушат около герб трябва да си тотално изкуфял за да гласуваш за кръга на агент Дуда, агент Гоце и агент Димитър.
166
4
 
8
 
! Отговори
мбмд преди 11 години
малко стари прогнози. Изумително агенцията на Мира - МБМД, колкото и да не ви се иска, за мое най-голямо учудване доста добре е познавала резултатите и 2009та, и евро-изборите и президентските (с най-голяма познаваемост от др)ГЕРБ мачка на изборите според проучване на MBMD dnes.bg/izbori2009/2009/06/05/gerb-machka-na-izborite-spored-prouchvane-na-mbmd.72081МБМД дава 10% преднина на ГЕРБ пред БСПdnes.bg/izbori2009/2009/03/12/mbmd-dava-10-prednina-na-gerb-pred-bsp.67405