"Досието" на Станишев е манипулация

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична
Обновена: 7 апр 2013 14:53 | 7 апр 2013 11:30, Веселина Йорданова
297
"Досието" на Станишев е манипулация
Снимка: архив, Булфото

Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Костадинов съобщи, че е направена проверка след появилите се в различни медии публикации по въпроса.

Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация, заяви Костадинов.

Още по темата

Шефът на Комисията по досиетата обаче отказа да съобщи на кого е оповестеният псевдоним „Московеца” с думите „господинът не е публична личност, не може да се оповести неговото име".

В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, анализира и кой има право да я поднесе на обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло. Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай, каза Костадинов.

Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби.

Информация за сътрудничество на ДС на лидера на БСП Сергей Станишев под името „Московеца" се появи в социалните мрежи. Източникът не беше обявен. Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат за принадлежност към ДС и го e пуснал в публичното пространство.

„Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса дали съм имал принадлежност към бившата ДС. Този фалшификат е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели. Припомням, че в коментар за Досието "Буда" бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите: "Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен”, коментира още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
21
 
! Отговори
Вениш преди 11 години
"Досието" на Станишев е манипулация.И самия Станишев е манипулация.
19
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
През юли 1992 г. главният прокурор Иван Татарчев повдига обвинения срещу 22-*** членове на Министерския съвет за присвояване на огромни суми, сред които и Димитър Станишев,той е обвинен, че лично е присвоил над 21 милиона щатски долара.
18
9
 
22
 
! Отговори
Ото Скорцени преди 11 години
Съд и затвор за станишеф московеца!
17
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев не е станал агент.Той си е такъв по рождение.
16
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕрберите са история, и да спечелят сега...само ще потъват бавно и мъчително...
15
13
 
17
 
! Отговори
р преди 11 години
Мръсни ***, надупващи се на прокажената ДПС, всички карате западни коли, децата ви учат на запад, ходите на почивки на запад, завиждате на живота им, а сте седнали да подържате идеологията на една 100 годишна илюзия разбила живота на няколко милиона хора и просперитета на една цяла държава. Трябва да си мазохист за да подържаш тази смешна партия със смешни и нагли мишоци за ръководители. Всички на съд и да върнат откраднатото в троен размер. А самозваното мадридско старче Симеончо а. Затвор за всички гробокопачи на Р България. Да не забравя
14
7
 
4
 
! Отговори
VYZMOTE OT BSP преди 11 години
NA GADNITE KOMONISTI MOGA DA KAJA SAMO EDNO NQMATE MQSTO VAV VLASTA ZA VASHTO OPRAVLENIE KOETO BQHTE NA VLAST NISHTO NE SE NAPRAVI ZA MILATANI RODINA SAMO KRADENE DAVANE NA *** PARI KOITO POSLE SAMIGI VZEHTO OT TQH CHISTICHKI I BELICHKI BES PETNA OT KRAJBA NA BEDNIQ CHOVEK
13
9
 
13
 
! Отговори
До баба ви преди 11 години
няма нищо чудно. Агентите са там, където плащат. В момента плаща ГЕРБ, хранилката е при тях.
12
10
 
11
 
! Отговори
отвратен преди 11 години
По-какво се различават кражбите на комунистите и кражбите на герберастите? По-размера - пожарникарят не си поплюва, готов е да затрие собствения си народ, но да ограби повече. За какво си мислите, се напъва толкова много за магистрали и зали? Естествено за да се откраднат повече пари.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се информира общественоста за българи ,които са работили за 4ужди служби и забравете за Държавна сигурност ,не е модерно .
10
11
 
20
 
! Отговори
баба ви преди 11 години
Голям смях. Оказа се, че всички пртии без БСП са пълни с ченгесари. Единствените чисти и непорочни са наште комунисти. Направо ще се разплача от умиление. Как може да говорите така за момчето. Нямате сърце, нямате душа.П.С. Сергейчо, видя ли как боли...
9
11
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Направиха го! А Тиквочът като достоен наследник на партията-майка довърши започнатото дело. Никога повече комунизъм и никога повече престъпници-герберасти!
8
21
 
16
 
! Отговори
E=(м.с)2 преди 11 години
Станишев получи от ПЕС ОК.За мен е свестен Българин.
7
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агентите са в ГЕРБ.Проверено е.
6
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ли ше ме управлява бе? Човек ,който в казарма не е ходил,истинска работа не е работил.Бил е партиен секретар,преди това журналист на свободна практика..От Партия му платили образованието в Лондон и Москва.Дали му апартамент на готово в замяна на това да гледа една улица.Бизнес не правил...ТОя ли ще ме управлява бе? Първия му работен ден в живота му беше като Премиер.Съсипа държавата.Позор,Позор....Бил или не бил от БКП,кво значение има?? Тоя е пълен царвул
5
18
 
25
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Той гея и български гражданин не е бил доскоро. Сигурно затова така му се отдава да "работи" българите.
4
29
 
26
 
! Отговори
mit преди 11 години
Dolo BSP gadni komonisti stiga tolkova ste lygali horata ....
3
25
 
25
 
! Отговори
Ама разбира се преди 11 години
Станишко сам си го пусна за да излезе "герой", някои се опитва да го очерни. Леле, че е хииитър.То как ще има, те висшите комунстически деятели не им правиха досиета, те изначално си работиха против България и в полза на СССР! Те всички имат досиета , но в КГБ, каквото досие има и Испанския ***.
2
30
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този до кога ще ни го показвате? Писна ми да му гледам мазната комунистическа муцуна! Два мандата имаше време да краде, каквото крал крал стига му толкова ! Какво ми ламти за още... Да се само запали и дим да го няма ...
1
21
 
30
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 11 години
Чудно :) всичко което излиза за управляващи от БСП,ДПС ,СДС и други като Кунева е манипулачия.А всичко което те поднасят за другите е истина.Пример Станишев с анонимен сигнал до прокуратурата :)))))))))))))) разследват народна пара на вятъра както беше с Белене и референдума:)))))))))))))))))). Направете си изводи избори идват