Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, рече Станишев

"Орешарски е предсказуем, диалогичен и чува различно мнение"
Обновена: 9 апр 2013 14:39 | 9 апр 2013 13:37,
404
Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, рече Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

"Никой освен Коалиция за България не може да свали ГЕРБ от власт". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с номинирания за премиер  Пламен Орешарски "като успешен тандем" представиха управленската програма на левицата при победа на вота на 12 май.

В залата бяха още водачите на листите на социалистите, представители на синдикатите и бизнесмени, както и коалиционни партньори на "червените" в Коалиция за България.

Станишев традиционно припомни извънредната ситуация в страната – предсрочните парламентарни избори, които се свикват за първи път от 1997 година, и масовите протести от преди месец, които свалиха правителството на Бойко Борисов.

Основният акцент в изказването на червения лидер беше "промяна". "Хората поискаха политика, която да отговаря на техните нужди", заяви Станишев.

Червеният председател наблегна на тежката социална и икономическа ситуация в страната - безработицата, социалното неравенство, свитата икономика и необходимостта от “радикална, но предсказуема промяна“.

За 23 години преход има много натрупани разочарования. Няма политическа партия, която да не носи отговорност за тези разочарования, в това число и БСП, отчете лидерът на партията. Според него обаче левицата се променила и това си личало от номинацията на Орешарски за бъдещ премиер, ако БСП спечели изборите.

По думите на Станишев подобно програмно правителство начело с финансиста е единствената алтернатива на правителство начело с Бойко Борисов като премиер и Цветан Цветанов за вътрешен министър.

Той атакува остро ГЕРБ за конференцията им в неделя, която напомняла на едни други партийни събития от преди 20 години. По думите на Станишев партията на Борисов обещавала “още от същото“ и повече полицейщина и газене на човешки права.

"Отиваме в тази битка с кауза, с ясна кауза. Да върнем България на хората", повтори слогана на Коалиция за България Станишев. Той категорично отхвърли обвиненията в популизъм и допълни, че червените имат ясни идеи как да изпълнят обещанията си – нови 250 000 работни места и развитие на икономиката.

Политическият монопол на ГЕРБ породи и икономически, напомни пак Станишев. Идеята за “дигитална България“ също се прокрадна в представянето на програмата – най-вероятно става дума за въвеждането на електронно правителство.

Станишев не си спести и добрите думи за Пламен Орешарски. "Червеният" лидер го определи като предсказуем, диалогичен и човек, който може да чува различно мнение. Лидерът на левицата го нарече и безспорен авторитет в икономиката.

"Имах честта в продължение на четири години да работя с него в един кабинет. Той представлява символ на всичко добро, постигнато тогава", посочи бившият премиер.

Според Станишев Орешарски олицетворявал ръста на икономиката, новите работни места, той умеел да казва “не“, когато трябва, и “да“, когато вижда кауза.

По думите на лидера на левицата Орешарски издържал и на черния пиар срещу левицата и показал лоялност, въпреки че не е член на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
8
 
! Отговори
поправка преди 11 години
Само Народа дава и взема властта! Той е суверена .Г-н Бойко Борисов едиствен го призна тържествено!
331
3
 
9
 
! Отговори
обективен преди 11 години
С Пиара който БСП и ДПС правят на ГЕРБ всъщност го закрепостяват във властта.Само ГЕРБ! При толкова явна мотивация ...
330
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Орешарски е предсказуем, диалогичен и чува различно мнение" демек, няма собствено мнение и спокойно могат да го манипулират, докато не изгори като бушон!
329
0
 
4
 
! Отговори
Велес преди 11 години
"Никой освен Коалиция за България не може да свали ГЕРБ от власт"Брех...Така ли? Ами,кой,вие ли принудихте Булката беглец да се разкара от хоризонта? Ама,все имам чувството,че всичко едва започва! Това с прогнозното увеличение на цената на тока "драги ми" мафиотчета ще ви изиграе лоша шега... То... " Лаком *** глава затрива! "Да не се окаже в крайна сметка, че сте си спечелили конопена вратовръзка ! Нали знаете...Колелото на историята се върти... Може и до новия НАРОДЕН СЪД !
328
6
 
2
 
! Отговори
агентБуда преди 11 години
При управлението на Герб безработицата се утроява,доходите падат 70%,1млн емигрират, данъчните подслушват,бизнеса е на колене-35% фалити,затворите се пълнят с невинни тинейджъри след обилна доза насилие и изтънчен рекет(на заможни родители)! 2013г:500 самоубииства,6 човека демонстративно се самозапалват,бича на мизерията и глада отново е сполетял българина,накрая държавата колабира. Депресия,Агресия,Рецесия завлядяват България под ръководството на мутро-ченгеджийския хибриден звяр ББ-ЦЦ
327
0
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 11 години
СмЕх, баце Гейчо :) смЕх.... Фани се скрий в дън земите тилилейски!
326
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СТРАНДЖАТА KEF MI PRAVI DA VLEZA VAV FORUMA ZA DA VIDIA KAK BAZIKASH CHERVENATA ***.
325
0
 
4
 
! Отговори
Sami преди 11 години
Орешарски е човек на Васил Божков.
324
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Никакъв проблем.Б К П ГО РЕШАВА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ.
323
1
 
8
 
! Отговори
BM преди 11 години
Porednoto tupo izkazvane na Miss Stanij
322
1
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
МИЛИ МИ СМЕКУРКО СЕРГЕЙ! СЪБУДИ СЕ! ТОВА Е САМО ХУБАВ СЪН.МОЖЕ И НЯКОГА В ДРУГ ЖИВОТ,ПО ДРУГО ВРЕМЕ И МЯСТО ДА СТАНЕ.НО НЕ И СЕГА! ОТ ДВЕ ЗЛИНИ НАРОДА ЩЕ ИЗБЕРЕ ПО МАЛКАТА,НО ТОВА НЕ Е БСП. БСП И СДС СА НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ. Я СЕ ТЕЛЕПОРТИРАЙ В РУСИЯ,ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ!
321
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ-65% ,ГАРАНЦИЯ!
320
1
 
10
 
! Отговори
lili преди 11 години
stanishko mishko.
319
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА БЕ ДА ! ВЕРВАЙ СИ !
318
8
 
1
 
! Отговори
офца преди 11 години
Ето прогнозата ми: ГЕРБ - 31%; БСП -29%; ДПС; ДСБ; Атака и РЗС - 36%; ще образуват коалицията Ред Атака, Справедливост Права и Свобода или накратко : КРАСПАС; България на гражданите ще се преименува на България на селяните и гражданите;
317
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГАТО ХОРАТА СЕ САМОУБИВАТ ОТ ГЛАД, ДА ПРАВИШ СКЪПО ШОУ, ЗАДА ОБЯВИШ ,ЧЕ ЩЕ НАПРАВИШ БЪЛГАРИЯ КОНЦЛАГЕР- РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА- БЕЗ ЗАПЛАТИ , СИ Е НАПРАВО ГАДОСТ !
316
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СПОМЕНИТЕ МИ- ПРИ СТАНИШЕВ ЗАПЛАТАТ МИ СТАНА ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА, ИМАШЕ КОЛЕДНИ БОНУСИ И 13 ЗАПЛАТА. И РАБОТА ИМАШЕ, И СПОКОЙСТВИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО- ХОРАТА ИЗТЕГЛИХА МАСА ЗАЕМИ ЗА ЖИЛИЩА . ПРИ БОЙКО- МИЗЕРИЯ,РАЗРУХА- ТЪЖНА РАБОТА.
315
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БОЙКО Е ЧЕ ОБЯВИ, ЧЕ ПАК ТОЙ ЩЕ Е ПРЕМИЕР , ЕВЕНТУАЛНО. ГОЛЯМ ГАФ- АКО БОЙКО И ЦЕЦО ГИ НЯМА В ГЕРБ, СЪС СИГУРНОСТ ПАРТИЯТА ИМА ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ, ОТКОЛКОТО С ТЯХ. БОЛЕН И ГАДЕН НА ЕДНО МЯСТО Е ТВЪРДЕ МНОГО ЗА ДОБРИЯ ВКУС.
314
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
345кирил ДОБРЕВ"Нямам търпение да дойде 12-ти и тези да си отидат веднъж завинаги!!!"...Що бе Кирчо... - няма ли вече куфарчета?...
313
4
 
17
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Тоя *** руснак досега говореше само глупости, сега вече е започнал с вицове, а след 12.05. ще запокне да пелтечи.