ГЕРБ няма да се коалира с БСП и с „Атака“, кълне се Цветанов

"Имаме ясна визия за бъдещото управление"
Обновена: 10 апр 2013 17:09 | 10 апр 2013 16:46, Веселина Йорданова
290
ГЕРБ няма да се коалира с БСП и с „Атака“, кълне се Цветанов
Цветан Цветанов говори за свършеното в МВР. Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ няма да се коалира с БСП и с "Атака", а ако се наложи, можем да бъдем и конструктивна опозиция, няма да бъдем популисти, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който участва в Брюксел в конференция „България на кръстопът – актуални вътрешнополитически предизвикателства”, която се провежда в Представителството на Бавария.

Имаме ясна визия за бъдещето управление и ясен отчет за свършеното, каза той. Хората не протестираха срещу правителството, а срещу високите сметки и монополите в България, заяви Цветанов, обяснявайки, защо правителството е подало оставка.

От нашите политически опоненти се тиражираше, че изборите ще бъдат фалшифицирани и манипулирани, ако правителството получи мандата си. Януари българските граждани получиха изключително високи сметки за ток от електроразпределителните дружества. Редовните избори трябваше да бъдат проведени юни – юли. Предсрочно провеждане на изборите два месеца по-рано няма никакво въздействие върху промяна на политиката на бъдещето правителство, е категоричен той, цитиран от "Фокус".

Борбата с битовата престъпност ще бъде един от основните акценти в следващия мандат на ПП ГЕРБ. Битовата престъпност е функция на високата безработица, миграционните процеси, смята Цветанов. Според него, ако в българския парламент влязат 10-12 партии, след като в изборите участват 45 политически субекта, това означава липса на политическа отговорност, дестабилизация, популизъм, който ще доведе до спиране на европейските фондове.

Цветанов се похвали със задържанията на групите за отвличания и за магистрални грабежи. Според него с неутрализирането им, тези престъпления са престанали.

Групата „Октопод”, едно от тези лица беше съветник в ДАНС. Успяхме да се освободим от подобни лица, да започнем разследване на това, което са правили, и тече съдебен процес, обясни той.

Бившият вътрешен министър се похвали още с разбити 7 лаборатории за производство на фалшиви евро и задържани през миналата година 16 тона хашиш в сътрудничество с партньорски служби.

В тежката организирана престъпност, голяма част от представителите на България, станаха лидери в групите. Миналата година бяха задържани 3,5 тона кокаин в Испания, каза Цветан Цветанов. Успяхме да задържим 3 тона кокаин с 22 българи и един плавателен съд; по-късно – още 500 кг на две яхти, под британски флаг, но собственост на български граждани, уточни Цветанов, който разказа и за дейността на сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо.

За миналата година съвместно с Европол са задържани 108 българи за източване на кредитни карти.
Намаление на взривовете, контрабандата на цигари и жертвите на катастрофи по пътищата отчете още Цветанов.

Продължава делото за терористичния акт в Бургас. Има сериозен напредък, за да направим обоснованото си предположение за военното крило на „Хизбула”, съпричастно към този терористичен акт. Делото продължава, в момента текат съдебните поръчки”, каза ексвътрешният министър.

Присъстващите на презентацията получили диск с основните акценти в следващия мандат на ПП ГЕРБ – финансова стабилност, приоритети за подобряване на условията за живот на българските граждани, по-бързо излизане от кризата.

Не ги хвалим заради предизборната кампания, говорим въз основа на факти, а не защото сме едно политическо семейство, заяви  зам.-председателят на ЕНП в ЕП Манфред Вебер за ГЕРБ.

По времето на правителството на г-н Борисов станахме свидетели на силен проевропейски дух и желание да работим заедно. Беше удоволствие да работим с такива партньори. Знаем, че не всичко е направено, каза Манфред Вебер. По думите му, когато е дошло на власт правителството на Борисов, е било поставено пред много въпроси за решаване. „В последните години беше постигнат много голям напредък във всички области. Шенген и присъединяването е поетапен процес. Първо въздушните граници, после останалите. Знаем, че все още не сме стигнали до там, защото социалистическото правителство е контрапродуктивно. България и Румъния очевидно вървят заедно, сега очевидно слабостите са в Румъния, не са в България, каза Манфред Вебер.

Социалистите обещават неща, които няма да могат да направят – по-високи заплати, дават чудесни обещания. Но там, където са спечелили социалистите в Европа, ставаме свидетели само на разочарования. Във Франция, нашата съседка, Оланд обясняваше какво ли не, но там растежът се забавя, расте безработицата. Това става, когато социалистите дойдат на власт, каза още Вебер.

По-късно пред журналисти Цветанов заяви, че като вътрешен министър е работил добре с Цветлин Йовчев, докато той беше председател на ДАНС.

Цветанов не коментира оставката на Йовчев като началник на кабинета на президента, като посочи, че това е негово решение и на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще се коалират с бездомните роми като им обещят работа,на всеки *** по един кон с каруца а на жена му помощи за децата
214
2
 
5
 
! Отговори
Само АТАКА преди 11 години
АТАКА - ПОБЕДА! АТАКА се доказа като единствената партия в България,която е достойна да управлява българския народ!!!! Хората които вярват в АТАКА трябва да са горди,че са АТАКИСТИ и български националисти! Горе главата! Само национализмът ще спаси България!!!!
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ СЕ КОАЛИРА С ДПС!!!!
212
2
 
5
 
! Отговори
ПЕТЪР КОСЕВ преди 11 години
Аз ще гласувам за АТАКА-ТОВА Е ПАРТИЯТА.Партията на обикновенният българин.ГЕРБ,БСП,ДПС и другите антибългарски партии ги видяхме вече 23 години.И положението става още по-зле.Унищожиха майка България.И ние ги търпим да ни унижават,подиграват,поучават.Докога?Да ги изметем на изборите и да гласуваме за АТАКА.НАГЛЕДАХМЕ СЕ НА ПРЕДАТЕЛИ И ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ.
211
0
 
8
 
! Отговори
тИКВАТА преди 11 години
ГЕРБ-гробокопачите на България.И да дойдат на власт-пак ще ги свалим.Този път с ритници.Да гласуваме за БЪЛГАРИЯ!!!
210
1
 
6
 
! Отговори
цВЪТ С 6-ТЕ АПАРТАМЕ преди 11 години
Абе,уважаеми българи-не виждате ли какво става около нас.Изнемогото е пълна,безработица голяма,изнасилват развилнели се *** по селата и....вие пак като овчици ще гласувате за ГЕРБ.Е,този път ще ни довършат и физически.Кога ще живеем в нормална държава с европейски доходи.Ти българино-по глупав ли си от германеца,англичанина и т.н.Мисли за децата си и гласувай за АТАКА.Само тя ни остана -да защитим България-родината на партия АТАКА!!!
209
1
 
4
 
! Отговори
дo:273 преди 11 години
след като учеш англиски къв е проблема да учеш и турски , и двата езика са чужди
208
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ КОЙ ИСКА ДА СЕ КОАЛИРА С ТЕЗИ НЕЩАСТНИЦИ!?НИКОЙ!
207
6
 
0
 
! Отговори
До Дръндер преди 11 години
Ако ГЕРБ НЕ СА АЛТЕРНАТИВА,ТО БСП И ДПС СА ПО ГОЛЯМОТО ЗЛО ,ТАКА ЧЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ***.
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще имали турско предаване по ТВ 24 часа ще можем ли да си учим майчения език по училищата защо няма по от етнически преставители в редовете ви.
205
2
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Драги зомбита нека ви обясня какво ще стане. Герб ще получат втори мандат с който ще закопаят България и след това поради това че нямат достатъчно мнозинство ще бъдат изритани от управлението и БСП ще дойдат в коалиция с ДПС и някой друг да ни спасяват да ви звучи познато? Аха да, това се случи с царя!
204
1
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Вашата визия я видяхме по всяка телевизия за последните 4 години, магистрали магистрали и магистрали до края на света е няма да стане да си я прилагате втори път!
203
2
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
До всички бойни другари от '44г. - до всички партии, без АТАКА де: Другари, разрешете да доложа това за което се говори открито в Ложата. От най Горе са решили да докарат Сидеров на власт, за да се преборим с провидението открехнато ни от пророчицата, че Духа на Давид се задава и не е Сидеров. Другари, не е тайна че Давид е наш колкото и Левски, ами дайте да изпързаляме бога! Да се учим от гоите - да изберем по малкото зло. Ваш боен другар в легионите на йехова.
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно синче на следователка от Люлин ми разправя, че лудница станало последните месеци да се търсят ОПГ-та. БОПа пощурели, Геца, Клеца и Айшето крали дърва, щом са три, пиши ги! Генчо и Пенчо гледат трева на тавана на генчовата баба, пиши бабата съучастник и имаме ОПГ! Та така, Цецко рапортува за къде 300 разбити ОПГ-та, направо е разгромил мафията, а всъщност мафията разгромява 300 кокошкара! Не чакайте на Европа, ония само докладите на Цецо четат, ние трябва да го извлечем за сетрето до съда!
201
2
 
4
 
! Отговори
stoi4o преди 11 години
През 1987 година Цветанов постъпва на работа в системата на МВР, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност.Той завършва и курс по мениджмънт в Международната правоохранителна академия в Розуел (2004), специализация в Сикрет сървис във Вашингтон (2004), курсове на ФБР (2004), Департамента за вътрешна сигурност на САЩ (2005).
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Продължава делото за терористичния акт в Бургас. Има сериозен напредък, за да направим обоснованото си предположение за военното крило на Хизбула, съпричастно към този терористичен акт. Делото продължава, в момента текат съдебните поръчки, каза ексвътрешният министърТоя пак ли е казал "обосновано предположение "? Имаме си работа с тежко болен човек, помощното училище във Вършец с нищо не е могло да помогне, налага се института в Карлуково да се намеси!
199
2
 
4
 
! Отговори
Джедай преди 11 години
До Анонимен261Височинен работник съм, правя изолации от въже, имам собствено жилище и не къпя никого. Ти нормален ли си?
198
1
 
4
 
! Отговори
Джедай преди 11 години
До Анонимен251Явно съм прав за медицинския проблем, лекувай се! Почнах и да се сещам чия жертва си, на Воленчо, нали? Тоя дребосък избива комплекси, каквито аз нямам, но е успял да ги вмени на теб. Волен си прави гавра с теб, но ти си толкова ***, че не усещаш. Ако отидеш и му гръмнеш един шамар ще се почувстваш по-добре, а може би и той ще се успокои!
197
1
 
4
 
! Отговори
Руми преди 11 години
До Анонимен254Много си далече от истината. Няма какво повече да ти се обясни. Сега говориш за "неуката маса от хора", а преди малко се жалваше, че всички обяви били само на английски и ти е трудно да вденеш. По - добре се наспи. Лека!
196
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако имаше гордост , нямаше да търпиш това унизително положение в което сме поставени ... да ни вземат парите и бъдещето и да се гаврят с родовата ни честНай - унизително е да си ***. Всеки си прави гавра с теб, а ти дори не можеш да го осъзнаеш. От това по - голямо унижение здраве му кажи. Парите никой не ти ги взема - или ги правиш, или друг ги прави, а ти гледаш отстрани и побутваш празната си купичка. Другото са оправдания.