Картата на "Нова Турция" - толкова скандална, че не е за коментар!

Отминавам я с дълбоко презрение, отсече премиерът Райков
Обновена: 24 апр 2013 15:20 | 24 апр 2013 14:36, Веселина Йорданова
938
Картата на "Нова Турция" - толкова скандална, че не е за коментар!
Картата, публикувана в турския в. "Миллиет"

Премиерът Марин Райков определи публикуваната във вестник „Миллиет“ карта на „Нова Турция“ като „абсолютно скандална“.

Тя е толкова скандална, че дори не заслужава коментара на един министър-председател, единствено и само неговото презрение, заяви Райков. Премиерът уточни, че няма намерение да връчва вербална нота заради публикацията. „Не може една държава да реагира на писанията на някакъв си вестник“, беше категоричен той.

Картата беше публикувана на 23 март, макар че у нас за нея се разшумя преди два дни. В нея са включени част от България, Кипър, северните райони на Сирия, северната част на Ирак и Гърция, както и райони на Азербайджан и Грузия.

Картата е илюстрация към статия, в която се говори за създаването на мощна държава в границите на бившата Османска империя.

В нея се отбелязва, че след сензационния отказ на лидера на Кюрдската работническа партия Абдулах Йоджалан от въоръжена борба ръцете на Анкара са практически развързани.

„Единственото, което мога да направя, е да отмина това с едно дълбоко презрение. Оставям това на професионалната съвест на тези, които са инспирирали подобна дребнава и унизителна за вестника провокация“, заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


938
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
634
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,Картата е илюстрация към статия, в която се говори за създаването на мощна държава в границите на бившата Османска империя."Много се съмнявам, че във въпросната статия става въпрос за нещо такова. Има ли въобще някой, който да е чел статията?
633
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Абе тия са пълни ***. Не си струва да им обръщаме внимание. Реакцията на премиера Райков е много точна - ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ ТУРЦИЯ!
632
3
 
3
 
! Отговори
er преди 11 години
Хайде самозабравени бургаски кълвачи - дерзайте
631
2
 
21
 
! Отговори
Петко Войвода преди 11 години
Истанбул ще е добра придобивка към новата карта на България
630
0
 
4
 
! Отговори
meratsi преди 11 години
takava karta niama i takava novina niama izmishlötinipregledah tselia vestnik -laja....milliyet.tr/2013/03/24/
629
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свиквайте. като не искате да правите деца.....И тази територия дето са ни оставили е твърде голяма за броя на населението в българия. Населението на Турция нараства а нашето намалява. Защо да не им дадем част от територията си. И без това голяма част от земята не се обработва.
628
5
 
8
 
! Отговори
Грък преди 11 години
Дори и мераците им са *** !
627
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЗамисляйки се стигам до извода ,че едва ли би се намерил някой който управлявайки ни да ни ограбва повече от родните ни политици.Проследявайки последните 23 години се убеждавам в едно,Българския народ е малък но много жилав, при всичкото това мачкане още държим фронта... Докога ли ще продължи това,ще успеем ли да се затрием сами от картата на света,или това ще се случи с помощ от вън?
626
1
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 11 години
До МИТКО: Абе разиграват турската карта като коз. На кой е изгодно това в даден момент? На русофилски партии. Кои са? Е ония лъскавия, отгоре, дето се усмихва :)
625
4
 
8
 
! Отговори
Гърция преди 11 години
Гърция може да покаже карта ,че Истамбул ( Константинопол ) е Гръцка .Ако всички Гърци си живеят днес в Истанбул , да е имало вийна за този град . НоГръцкото население почти е изселено с кораби за Америка в началотона 1900-те .
624
6
 
14
 
! Отговори
МИТКО преди 11 години
ЧЕТА ЦЯЛАТА ШУМОТЕВИЦА ОКОЛО ТОЗИ СЛУЧАЙ И МИЕ СМЕШНО-ТЪЖНО...ЗАЩО ЛИ?? - ЗАРАДИ МАСОВАТА ПРОСТОТИЯ И КЪСОГЛЕДСТВО! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ МОЖЕМ И НИЕ ДА ПУБЛИКУВАМЕ КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ СИМЕОНОВАТА ЕПОХА... И КАКВО ОТ ТОВА?!? ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ПАЛЯТ И ПОЧЕРВЕНЯВАТ ОТ ГНЯВ, ПОМНЯТ ЛИ ИЗОБЩО, ЧЕ СМЕ ЧЛЕНОВЕ НА ЕРОСЪЮЗА И НАТО? КОЛЦИНА СЕ СЕЩАТ, ЧЕ ДОГОВОРИТЕ С ТЯХ НЕ ДОПУСКАТ КАКВИТО И ДА БИЛО ПРОМЕНИ НА ГРАНИЦИ, ДОРИ И НАМЕК ЗА ТОВА!!! ХАЙДЕ НЕКА НЕ БЪДЕМ 100 ГОДИНИ НАЗАД В МИСЛЕНЕТО СИ,А?!?
623
1
 
0
 
! Отговори
Боят настана преди 11 години
m.youtube/watch?gl=ES&hl=gl&client=mv-google&v=Grr1DdoriZw
622
1
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 11 години
Най-смислената реакция от наша страна ще бъде, ако утре "Труд" и " 24 часа" публикуват картата " България на три морета". В Одрин българите ще пишат в сайтовете "щастлив съм когато се нарека българин".
621
6
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 11 години
Как са реагирали всички други държави, включени в тази "карта" ? Волен да се разходи, да връчи и там по едно писмо и да вземем дружно да обявим война на Турция. Но трябва да стане, преди Атака да дойде на власт и да ни изгонят от НАТО. А този, където се е подписал с куп имена, че е щастлив като се нарече турчин, да внимава да не му сменят кръщелното.
620
1
 
7
 
! Отговори
Ти си един преди 11 години
До Efsun Osman А бе, ***, дето си се подписал с 10 имена , ти от хората на Волен ли си ? Какво искате, да се хванем за гушите ли? Хайде дур !
619
1
 
2
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
Fools! An American treaty is over you...
618
2
 
1
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 11 години
793, ... Е?;-) Българино...;-)
617
3
 
6
 
! Отговори
ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ! преди 11 години
ПРТУРНАЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ - МИН.ПРЕДСЕТ,ПРЕЗИДЕНТ. КЬДЕ СА РЬКОВОДИЕЛИТЕ НА ПАРТИИ. КЬДЕ СА ВОЕВОДИТЕ? ВСИЧКИ СА ***. *** ВИ УПРАВЛЯВАТ БЬЛГАРИ ! ЛИЗАЧИИ НА ЕРДОГАН И АХМЕД ДОГАН ВИ УПРАВЛЯВАТ. ПРАВ БЕШЕ ДОГАН ЧЕ ТОЙ УПРАВЛЯВА БЬЛГАРИЯ. ЩРАУСИТЕ В МС И ПАРТИЙТЕ ГО ДОКАЗАХА. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА БЬЛГАРОУБИЙЦИ ДО ЕДИН!
616
2
 
2
 
! Отговори
Граничар преди 11 години
Нова граница между България и Турция линията Мидия-Родосто(Текирдаг)
615
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Кучето скача според тоягата. От Иран вземат съвсем малко, колкото да могат да имат граница с тази част от Армения дето искат да вземат.