Не продавайте гласа си, зове Местан в Столипиново

Лидерът на ДПС иска двама от пловдивската листа в НС
24 апр 2013 18:38,
42
Не продавайте гласа си, зове Местан в Столипиново
Лютви Местан. Снимка: архив БТА

С призиви срещу продаването на гласове, за толерантност и критики срещу ГЕРБ премина посещението на лидерът на ДПС Лютви Местан в пловдивския квартал Столипиново.

Тук съм, защото вярвам, че този път моите братя и сестри няма да продадат на никого един глас, защото демокрацията няма цена, на която може да се продаде, заяви Местан.

По негови думи купеният глас е откраднат, а с такива гласове не може да се задържи властта, тъй като народът ще излезе по улицата и ще помете такава власт.

Местан призова хората да не отговарят на провокации или да го направят с ”любов”.

В подобен тон влезе и водачът на листата на ДПС за Пловдив Петя Раева. По нейни думи ако хората от Столипиново продадат гласа си и се подадат на провокации, кварталът ще продължи да тъне в мизерия.

Според Местан бившият вътрешен министър Цветан Цветанов все повече "си изпуска нервите и така показва истинската си същност, а състоянието му показва и лицето на ГЕРБ". По думите на Местан еднопартийният модел на властта вече е в миналото и е нужна ясна икономическа програма, зад която да застанат повече политически сила.

Лидерът на ДПС поиска доверието на избирателите за кандидатите за депутати, включени в листата за Пловдив. Той допълни, че няма да се задоволи само с приемането в следващия парламент на водача на листата Петя Раева, а иска и вторият в листата - Бранимир Иванов, също да бъде в следващото Народно събрание.

Тук съм, защото ви вярвам и да ви дам мъжката си дума, че тези силни мъже и жени ще защитават и вашите свободи и вашата сигурност, каза още Местан.

Лидерът на ДПС отново коментира и темата с привикването на пловдивски кандидат-депутати да подписват протоколи в полицията.

Припомняме, че на 11 април председателят на Движението за права и свободи свика пресконференция, на която заяви, че полицията в Пловдив е привиквала общински съветници в местния парламент от ДПС, които са включени и в листите на парламентарните избори. Те трябвало да подпишат предупредителни протоколи по член 56 от Закона за МВР, според който полицейските органи трябва да предупредят писмено лице, за което има данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред.

Днес Местан заяви, че е естествено да реагира, тъй като така предварително се вменява вина. Той допълни, че ще реагира всеки път, когато види, че някой застрашава свободата и сигурността на избирателите. По негови думи отговор по този казус от министъра на вътрешните работи Местан все още не получил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС И ГЕРБ ВОДЯТ ЯКА БИТКА ЗА *** ГЛАСОВЕ .
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платете на сидеров той ще ги оправи, доказал го е. Види ли пари и за равя всичко дори разнася ибрика.
13
0
 
26
 
! Отговори
НЕ ГО Е СРАМ преди 11 години
Този *човек* иска да си купи 50 депутата без пари , и Успява .Кара Мюсюлманите в България и Изселниците в Турция да се заклеват в Корана . Ако не гласуват за ДПС да им умрат децата .
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това заглавие ли е или виц на деня?
11
1
 
24
 
! Отговори
kolio преди 11 години
вън от българия
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не продавайте гласа си, ние ще ви платим сметките за ток и вода на цялата махала.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАРСЪТ Е ПЪЛЕН.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ви дам по 50лв.за да не продадете гласа си казал Местан в Столипиново.
7
3
 
20
 
! Отговори
расистите преди 11 години
E,какво стана на ДПС им лъсна *** - турци и *** в съюз срещу българите в БЪЛГАРИЯ !Не е ли това расова дискриминация?
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изправил се вълкът пред горските животни и им казал "аз съм вегетарианец".
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не беше ли ДПС партията, която миналата година искаше задължителното изучаване на турски в училище?
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС е продължение на турското националоосвободително движение в България, отговорно за терористичните атентати на гара Буново и гара Пловдив в средата на 80-те. Лидерите на това движение, сред които и Ахмед Доган, бяха признати за терористи и осъдени на 10 години затвор в Народна република България. След като Република България от 1990 е правоприемник на НРБ, защо същите лица им се даде възможност да учредят партия, да са на свобода и дори да са в управлението на страната?
3
1
 
14
 
! Отговори
столипиново преди 11 години
какво направиха 24 години та петя 4 г в парламента какво направи атия 3 *** дето гласуваха да сменят ул. джумаята или са направели нещо в квартала поне едно чесмя дето ресделиха си 220 хиляди лева преди 4 години трябва дана пряват един дебат в столипиново да извадат кирливите ризи 24 години етнии същи хора еднои също хоро слет две години пак ще дойдат тия 3 мата нямат никакво уважение в квартала 3 мата клупатци пракори Бранко-измама всяка. Мики-ДАЛАВЕРАТА на ущилищни закуски.ДЖИМИ-ГРАБИТЕЛЯ на о
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я виж ти Местан в Столипиново. Как му отива само - там българи няма.
1
2
 
19
 
! Отговори
Местан преди 11 години
Не продавайте гласа си, заменете го срещу срещу финикийски знаци.