ГЕРБ приключиха, отсече Кунева

Тя видя престъпление против правосъдието в записаните разговори
28 апр 2013 16:05,
260
ГЕРБ приключиха, отсече Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

“Има престъпление против правосъдието”, коментира председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунев информацията, че Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи.

В петък до медиите бяха изпратени записи на разговор между подалия оставка градски прокурор Николай Кокинов, експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов.

Тримата обсъждат магистрати, използват обидни квалификации по техен адрес. Кокинов дава и информация на Найденов относно досъдебното производство срещу него. Запасите излязоха на фона на показанията, които Найденов даде в четвъртък, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет.

Скандалът със СРС-тата започна, след като лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за нерегламентирано използване на СРС-та в СДОТО. Обвинението потвърди две трети от сигнала и образува четири досъдебни производства.

“Става въпрос за престъпление срещу правосъдието, за което има текст в Наказателния кодекс. Трябва да стане ясно дали бившият премиер е основен автор на престъплението, това трябва да бъде разследвано, защото законът е един за всички”, коментира Кунева.

Тя изтъкна, че трябва да се обърне внимание на съдържанието на разговорите, а не на технологията, по която те са направени и впоследствие разпространени. По думите на Кунева записите показват как е осъществявано “извиване на ръце на прокуратурата и как са раздавани пари по обществени поръчки”.

Меглена Кунева допълни, че до настоящия скандал се е стигнало, след като не е имало никакви последици от предишните скандали с подслушани разговори – този със спряната от бившия премиер проверка срещу Мишо Бирата и изчитането от парламентарната трибуна от бившия вътрешен министър записи от СРС-та на лекарите от Горна Оряховица, които после се оказаха невинни.

“ГЕРБ приключиха! Ако още не са го осъзнали, толкова по-лошо за тях. На 12 май ще изчистим България за един ден”, заяви по-късно пред симпатизанти в Бяла Меглена Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
15
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ФАКТПълни глупости. Който гласува за ГЕРБ или има лична изгода като калинка или не може да мисли.
108
1
 
7
 
! Отговори
ицо преди 11 години
Травестит, развали ми деня.
107
4
 
13
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
Дядовото, искати се , но...това е като Цветановото пречупване на престъпността!Ако паднат от властта мутрите ще минат в нелегалност , но няма да са приключили!Това им е постоянното състояние - в сянката!Ще продължават да тормозят и крадат държавата и народа !Трябва ербап политици които да ги приключат !Като те гледам не си от тях май!!!
106
6
 
28
 
! Отговори
бившо пионерче преди 11 години
типичната *** на класа,която се *** само с батковците комсомолски секретари
105
11
 
17
 
! Отговори
РАФА преди 11 години
ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ТО Е ЯСНО. МНОГО ХОРА СЕ ПИТАТ ДАЛИ ЦАЦАРОВ ЩЕ ИМА СМЕЛОСТ ДА СТИГНЕ ДО КРАЙ? ТОВА ЩЕ БЪДЕ ФАКТ САМО АКО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ВЛЯЗАТ ЗА МНОГО ГОДИНИ В ЗАТВОРА. АКО СЕ СПАЗВА БУКВАТА НА ЗАКОНА ТОВА Е ЗАКОНОМЕРНО.
104
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До Друг Българин 116Аз съм толкова " Доган" , колкото ти си " друг българин".За разлика от теб аз искам и МОГА да мисля.
103
8
 
14
 
! Отговори
123 преди 11 години
леле колко е усмихната, тя наистина ли си помисли, че ГЕРБ са приключили. Това ли беше целта, някой да приключи и ти да се класираш.Възмутително
102
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еееееех, серГЕЙ направи 30партии само и само да спечели повече гласове и пак да си крадът наволя. слушах гамизов във ''всяка неделя'', за много пари става дума,много. битката ще е на живот и смърт. ако спечелят комунистите и техните снахи ние яе ги даваме тия кинти още 100 години ще ги плащаме
101
11
 
19
 
! Отговори
именник преди 11 години
Господи днес на Цветница този светъл празник повече от всякога те моля слез и си прибери верисиите като др.Кунева,исие,Станишев,Доган Местани всички,които съсипаха страната ни и докараха народа ни до мизерия! Накажи ги подобаващо за това,че не им стигна това,което направиха ами искат пак да се настанят в парламента и да доокрадат това,което е останало в мизерната ни държава! Амин!
100
3
 
4
 
! Отговори
Друг Българин преди 11 години
До БългаринКажи си, Догане.
99
2
 
19
 
! Отговори
СТАНЧО ФАНЕЛАТА преди 11 години
БРАВО ПРЪМОВА, ТИ НАЍ ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНА МИСИЯТА.НО ИМА *** И АКО БАРНЕШ 1ПРОЦЕНТ И ВЗЕМЕШ СУБСИДИИКА ЕВАЛА.*** БОЛ.ДАВАИ.
98
11
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Тя видя престъпление против правосъдието в записаните разговори" Госпожо Кунева,Много хора също виждат престъпление в цялостното управление на ГЕРБ ,но "герберастките" талибани продължават да венцеславят "Буда"
97
7
 
18
 
! Отговори
трак преди 11 години
тая глупачка,къде се слага.облиза задниците на няколко евродепутати и се помисли за политичка.в испания итдавна я обявиха за изгнила ябълка ( manzana podrida)
96
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая овца въобще българка ли е?
95
7
 
18
 
! Отговори
Аз съм преди 11 години
да ще я изчистим от Вас един път завинаги!!!!!!!!
94
9
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Нещата са така поставени в момента, че който не гласува да ГЕРБ, гласува за Доган. Той беше и си остава моторът на остатъците от Държавна Сигурност и е в основата на много политически и икономически простотии, заедно с пишман - комунистите.ФАКТ.
93
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-жо Кунева, харесва ли ви в ***? Ща ви скъсам ританките.
92
7
 
26
 
! Отговори
проф.Тазобедрев преди 11 години
Айде да идват изборите, да идват, изборите да идват! Писна ми да гледам злобните муцуни на Кунева-Пръмова и Станигей!Да идват изборите, да идват, че не мога да им слушам глупостите!
91
1
 
2
 
! Отговори
do 102 преди 11 години
Ei tapanar hodi da pla6i6 baba si s tiq tankove.
90
6
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И ти отдавна си приключила, червена подлого!