ГЕРБ масово купуват гласове, скочи БСП

Гласувайте, за да се загуби контролираният вот, зове левицата
8 май 2013 14:32,
377
ГЕРБ масово купуват гласове, скочи БСП
Младен Червеняков. Снимка: архив Булфото

Множество сигнали за купуване на гласове и организиране на контролиран вот са получили в БСП, съобщиха днес на пресконференция кандидат-депутатите от левицата Младен Червеняков и Жельо Бойчев.

По думите на Червеняков ГЕРБ се опитват да си осигурят служебна победа на предстоящите избори чрез купуване на гласове. По данни на левицата в момента се раздавали колосални суми, а сигнали за опити за манипулиране на вота са постъпили от Монтана, Стара Загора, Силистра, Видин, Плевен и Габрово.

Представителите на ГЕРБ губят равновесие в последните дни, обясни Червеняков и допълни, че това се случвало заради промените в нагласите на избирателите в последно време.

Според Жельо Бойчев пък в последните дни масово представители на различни партии и хора с гражданска позиция идват в щабовете на червената партия, за да дадат информация за купуване на гласове. Според Бойчев със смяната на управлението хората започвали да осъзнават, че това, което се върши, е престъпление.

По думите на Младен Червеняков в момента се раздават колосални суми, а явлението ще нарасне в деня преди вота. Той нападна бившите управляващи от ГЕРБ като заяви, че те залагат само на купуването на гласове, за да задържат на всяка цена властта, а за сметка на това представителите им са се оттеглили от всякакви дебати.
От левицата разкриха и някои от похватите, с които се осигурявало купуването на гласове и контролирането на вота.

Според Червеняков при търговията с гласове се използвала схемата на т.нар. “индианска нишка“ - представител на СИК изнася попълнена бюлетина, дава я на избирателя, който я пуска в урната и изнася празната, която са му дали.

Призоваваме българските граждани да гласуват, за да може контролираният вот да се загуби, заяви Младен Червеняков.

Той обясни, че левицата ще вземе и други мерки, за да пресече изборната търговия: ще сезира прокуратурата, ще призове служебното правителство да направи всичко възможно да гарантира изборите и ще се обърне към държавния глава.

Според левицата нерядко регионални структури на МВР участват в купуването на гласове, като поставят чадър над част от участниците в процеса.

Жельо Бойчев пък обвини бившите управляващи, че използват общински и държавен ресурс. Той даде пример с разпространяващите се снимки, на които с коли на Социален патронаж се разнасят предизборни материали на ГЕРБ.

По думите на кандидат-депутата това е изключително фрапантно и нелепо. Той определи действията на бившите управляващи като “панически опит да съхранят властта“.

От няколко дни България е друга, страхът си отива, заяви Бойчев.

Той допълни, че в левицата разполага с достатъчно информация за схемите за контролиране на вота, имената и прякорите на участниците в схемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакам БСП да загубят изборите и чичко Путин да ги подкара към отвъдното за неизпълнението на Белене :D
173
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ трябва да си иде. И ще ви кажа защо. Защото поне две години обяснявам, че като не съм за мутрата и антуража му, това не означава, че съм от БСП, "комунист", "червен", "човек на Кутев" и мн. др. Но симпатизантите на тая партия са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОГРАНИЧЕНИ! Как не могат да разберат такова просто нещо? Как да подкрепя тая партия, като знам какви я подкрепят? Любимият им похват е да казват на бялото черно. Сега Тиквата да си признае греховете, ще напишат, че се е пошегувал.ИМА И ДРУГИ ПАРТИИ !
172
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червенаков, колко си продаде и къде се купуват?Питане от Факултето.
171
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako tova e deistvitelno taka ima sadeben red. SPRETE DA TVARDITE NEDOKAZANI OT SAD SLUHOVE. Tova e 4ista PREDIZBORNA MANIPULAZIQ drugarju. Va6ite intrigi ambizirat misle6tite hora sre6tu samite vasMen naprimer nikoi ne mi e predlagal kakvoto i da bilo. I "nekupena" 6te glasuvam za Gerb
170
6
 
4
 
! Отговори
Dino преди 11 години
NFSB/SKAT,vlizat v parlamenta i tova shte e kraiat na drugite.Vsichki drugi a bokluci.
169
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, кой го казва това. Най-големите манипулатори на народен вот БСП/БКП обвиняват някой друг, че е по добър от тях в собствената им игра!
168
6
 
14
 
! Отговори
сс преди 11 години
Мини за червените ***! Всички червени *** в Белене!!!
167
9
 
10
 
! Отговори
аман от прости полит преди 11 години
ГЕРБ масово купуват гласоведа вярно...и затова всички отиваме на дънатанали предизборно ББ обещава работа ,работа и пак работа а 4г от него нищо,нищо и пак нищо
166
9
 
14
 
! Отговори
петър преди 11 години
Крадеца вика- дръжте крадеца.......
165
13
 
11
 
! Отговори
КК преди 11 години
До АнонименБраво, другарю демократ! Разсъждавай така и след 4 г. ще говорим пак за същите неща - защо хората летят напред, а ние тъпчем на едно място.Срам ме е, че има такива хора! Достойното в хората от БСП е, че са си останали верни на симпатиите. А ГЕРБ е нещастна партия, защото при тях няма един чист член, не минал през продажбата на идеите си - пример: ББ - БКП; НДСВ; ГЕРБ... Догодина къде ли ще се присламче? Където има кокал...
164
4
 
7
 
! Отговори
до 214 преди 11 години
Абсолютно вярно, живея в регион където фесовете винаги печелят с малко, защото са близо 50 % от населението и гласуват масово, но за всеки случай се застраховат и с чичко паричко. На предни избори са предлагали по 60 лв на мои близки, сега не знам каква е тарифата но ще разбера.
163
6
 
3
 
! Отговори
ЯЗОН преди 11 години
ПОД СТАТИЯ НА ГЕРБ НАЛАЗВАТ ВЕДНАГА КАЛИНКИПОД СТАТИЯ ЗА БСП НАЛАЗВАТ СКАРАБЕИ/ БРЪМБАРИ Л*НАРКИ/
162
5
 
15
 
! Отговори
фесовете пазаруват преди 11 години
На мой познат предлагаха пари от ДПС да гласува за тях, така че аз знам за купуване на гласове от фесовете. Това, което ползва фесовете, директно ползва и БСП,защото те управляват заедно и са като сиамски близнаци.Който има информация за други да казва.
161
7
 
6
 
! Отговори
До 207 преди 11 години
е то не си член на БСП, а си техен фен, който ще им даде гласа си. Всеки пети е като теб, останалите 80% не щат да чуят за бесепе. Даже след упдавлението на Жан Виденов имахте повече проценти, смятай Станишко и сие докъде ви докараха.
160
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До даааааа!по *алско изказване от твоето няма ... ще гласувам за който си искам но и за герб
159
4
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
БеСи ***-то вече включиха на задна скорост.
158
1
 
5
 
! Отговори
Хо-хо-хо преди 11 години
Дори съвеста на *** не позволява да ударят минус на информация 190
157
3
 
10
 
! Отговори
до 199 преди 11 години
Народа се доверява на БСП! --И затова ли народа изхвърли БСП от властта и сега са пощурели, че пак губят изборите?Доверие на умрял ***, както казваше Сталин.
156
3
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Тия вече съвсем изперкаха.ФАКТ!
155
7
 
17
 
! Отговори
даааааа! преди 11 години
БСП масово подслушва всички българи. Ако спечелят изборите ще имате микрофони не само в ***, но и в ***.Да гласуваме за ГЕРБ, за да си спасим гъзовете от БСП и ДПС.Само *лите ще гласуват за турците и ***.