Няма развитие, докато има страх, смята Костов

Демографската криза е заради несигурността
Обновена: 8 май 2013 20:07 | 8 май 2013 20:03, Камелия Цветанова
51
Няма развитие, докато има страх, смята Костов
Снимка: Булфото, архив

Последната стъпка, която е и най-близо до изборите, на която поставяме най-голямо ударение от стъпките за изваждане на България от кризата, е сигурността. Това заяви лидерът на Демократи за силна България /ДСБ/ Иван Костов на пресконференция в Благоевград, цитиран от БТА.

Той отиде в Благоевград за предизборна среща тази вечер заедно с Жаклин Толева, председател на Български демократически форум /БДФ/ - коалиционният партньор на ДСБ, и кандидати за народни представители от листата на коалицията за Първи МИР Благоевград начело с нейния водач д-р Илко Семерджиев.

В условията на страх и на несигурност няма никаква възможност за икономическо развитие, каза Костов. Основният елемент в нашата програма е сигурността, но преди да говорим за икономиката, ние считаме, че основна причина за демографския колапс на страната е, че самите хора се чувстват несигурни, посочи той. Това усещане за несигурност според него създава предпоставки и за рухване на качеството на живот.

От тази гледна точка ние считаме, че най-важното в една бъдеща политика за излизане от кризата е възстановяване на усещането за сигурност, заяви лидерът на ДСБ. Ние си даваме сметка, че сигурност няма да има, ако в България няма върховенство на закона, посочи той и добави, че вместо писаният закон и писаните
правила в момента в България властват други закони.

Жаклин Толева посочи, че и двете политически партии - Демократи за силна България и Български демократически форум, са поставяли винаги в центъра на своята политическа визия човека.
"Няма институция, която да стои по-горе от човека. Стойността на институциите се измерва с достойното битие на гражданите, именно това е нашата цел - да приложим тези мерки, които да върнат достойнството на човека", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Иван Костовизборо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
обезверен преди 11 години
Мисля че повечета разследвания срещу Борисов и тази независимата журналистическа дружинка Биволь са платени от Костов. Не е трудно човек да се сети като им чете нападките срещу този и онзи. Няма да гласувам за Борисов само по една причина че не се чувствам опитно зайче да се учат върху мен некадърни политици, Имам чувство че Борисов ще продължи да работи за олигарсите а Станишев не става за нищо.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
10 е и какво направи *** Филчев освен да се бъде често канен гост при Кеворк и сие мнали беше Гавен Прокурор 4 ГОДИНИ след 2001 и той кво
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според него Иван Костов може и да има организаторски и управленски катества, но той ще остане като организатор на престъпната приватизация в България. По негово време бяха продадени държавни активи за 30 млрд. лева, а в държавата влезнаха само 3 млрд. лева. Той организира кампания за моето личностно оклеветяване и нападки към семейството ми, но по-важното е, че той ограби народа, обяви още по НТВ бившият главен прокурор.
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атанасов беше организирал тънки операции не само срещу Костов, но и срещу Петър Стоянов. Предупредих Костов, че шефът на НСС трябва да бъде отстранен, а той ми отговори буквално следното: Жена му е много алчна, тя ще започна да приказва. Постъпиха данни от разузнавателна служба за сметка в чужбина, която се води на името на двама титуляри жената на Атананасов и жената на Костов. Тази информация беше потвърдена и от председателя на НС Йордан Соколов. Според него американци им били дали парите да се борим за демокрация в България, твърди Филчев.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При проверката ген. Атанасов започна да пее при разпитите и да топи Костов. Шефът на НСС твърдеше, че премиерът е наредил подслушването. Ако бях тръгнал по тази линия, трябваше отстрелям Костов като премиер, а това щеше да дестабилизира държавата, идваха избори, спомни си бившият държавен обвинител 1. Той си припомни и думи, казани му от тогавашния президент Петър Стоянов - В държавата двама души могат да наредят да те подслушват - аз и той (Костов, б.р.), кой мислиш е?" В същото време, подчерта Филчев, не бе морално хем да бъда главен обвинител, хем да съм потърпевш. И затова -
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ексглавният прокурор припомни скандалът с откриването на подслушвателни устройства в неговия апратамент. Скандалът, стана известен като "Бръмбаргейт", избухна на 28 юли 2000 година след факс, изпратен от прокуратурата до медиите. В него бе съобщено, че в жилището на Филчев в столичния кв. "Витоша" са открити два микрофона. Те са били монтирани под мазилката в трапезарията и хола още при строежа на сградата. Още през януари 2001 г. наредих прокуратурата да влезне на проверка във всички специални служби, използващи СРС. Установихме, че за 2000 г. съдът е дал 10 хил. случаи за подслушва
6
6
 
4
 
! Отговори
Бивш Син преди 11 години
Незаконнното подслушване е тежко посегателство над конституционните права на гражданите. Трябва външен контрол при прилагането на специалната техниката и използване на информацията. Със закон трябва да се даде право на контрол на прокуратурата над СРС-та, заяви в предаването Всяка неделя по НТВ бившият главен прокурор Никола Филчев. По повод обвиненията на Сергей Станишев към ГЕРБ за незаконно подслушване на политици, Филчев заяви, че сегашният лидер на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов е осноположник на политическото подслушване.
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма развитие, докато има страх, смята Костов***** Костов, наистина страх лозе пази, но не го отглежда . Развитие и стах хич не ми се вързват
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Черната *** сътвори хиляди интриги доноси записи и ще се окаже прав цитирам точните негови думи"Човек може дълго да се задържи в политиката ако разчита на късата памет на избирателите "
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 по простията ще ги познаете
2
11
 
6
 
! Отговори
ДСБ=Ченгета преди 11 години
Копанарския *** си постига целите леко-полеко - от 1.8% вече е 3%с признавам добър клип( 3 те стъпки ) прилъга още един процент блуждаещи елементиистината е не 3 стъпки за подобрение а 3 копки за закопаване на Българияи ще го нахправи ако влеве в парламента - Бъдете сигурни
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 ти какво друго предлагаш , ситуацията ще е патова ГЕРБ след 4 години не са ли ви ясни