Гласувайте, за да спрем сценария, зове Кунева

"Няма да успеят, ние ще им попречим"
Обновена: 11 май 2013 19:09 | 11 май 2013 18:55,
71
Гласувайте, за да спрем сценария, зове Кунева
Меглена Кунева. Снимка: БТА

"Движение България на гражданите" призовава хората да гласуват и до урните утре да отидат пет милиона души.

Само утре българските граждани са всички институции наведнъж, могат да раздадат правосъдие, могат да изпълнят закона, могат да  стабилизират държавата, заяви лидерът на партията Меглена Кунева на пресконференция по повод информациите за открити 350 хиляди отпечатани бюлетини извън количествата за изборите.

Кунева припомни, че още от началото на създаването си "Движение  България на гражданите" предупреждава за възможни манипулации на вота. Толкова сериозно е това, което виждаме, че действително  няма с какво да се сравни, всяка власт, която не може да излъчи легитимност през избори, е слаба, коментира тя.

Още по темата
 България е парламентарна република и това са най-важните избори за страната ни, отбеляза председателят на партията. Българските граждани не заслужават това унижение и тази кражба на достойнство, можем да стабилизираме държавата си, заяви тя и предложи да се погледне на ситуацията така - че фалшивите бюлетини са с 350 хиляди по-малко.

Ако всички излезем да гласуваме, да покажем, че ни е грижа за държавата ни, тези сценарии няма да успеят, ние ще им попречим, заяви Кунева.

“Ако всички отидат да гласуват утре, ще бъдат елиминирани номерата на всички тарикати”,  посочи говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков и допълни: “Утре е денят на най-големият протест - гласуването е начинът да се задушат тези, които купуват гласове. Нека вместо 3.5 млн, излезем 5 млн. граждани да гласуваме”.

Меглена Кунева коментира още, че трябва да стане ясно дали са само 350 хил. “допълнителните” бюлетини. “Списъкът на практиките за крадене на избори е дълъг”, посочи тя и допълни, че като юрист разглежда ситуацията през Наказателния кодекс.

“Между политиците, които мислят за кражба на избори и обикновенните българи седят много текстове от Наказателния кодекс, между тях вече има километрично разстояние”, каза още Меглена Кунева.

Според нея е добра идея да има промяна в закона, с която да се унищожават бракуваните бюлетини преди гласуването, а не след това. “Всяка крачка, която може да се направи сега, за да имаме честни избори, трябва да бъде направена.

Ако от политиката си отидат отвратените, ще останат отвратителните, цитира Кунева поета Радой Ралин и допълни, че днес никой няма право да се дръпне настрани и да наблюдава, защото не можем да наблюдаваме собственото си изчезване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия с тия реактори се уляха. За какво са ви тия реактори. Имаме си бол мощности. Потреблението ни е колко на един реактор в АЕЦ. Срещу тия реактори взехме 29 милиарда като държава. А техния срок можеше да се удължи максимум до 2013-та и сега щяхме да сме си с реактори и без тия милиарди!
14
8
 
17
 
! Отговори
Я ДА ВЗЕМЕШ ДА ... преди 10 години
ЗАМЪЛЧИШ ТИ- защо не спря спирането на 1, 2, 3, 4 блокове на АЕЦ- а ! Защото, какво ???
13
9
 
21
 
! Отговори
коментар преди 10 години
Е,има "малка" разлика в нейното поведение и на част от вас.Все пак тя не направи тъпият скандал ,само го коментира.Нейно право.Браво.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хъм... Това скандалче да не са го спретнали за увеличаване на затихващата изборна активност? На нещо подобно ми прилича. Всички на финала призовават да се гласува!
11
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тази къде се слага c това ''ние'' xax..
10
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Фен на хан КрумСтига с тия реактори - изтърка се. Вече и на малките деца им стана ясно, че не това е причината за скъпия ток, да не говорим за фалитите на фирми. Още малко и за Втората световна война ще е виновна Кунева - не се излагайте, ами мислете малко повече!!!
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тебе никога!
8
15
 
15
 
! Отговори
Фен на хан Крум преди 10 години
Тази е за затвора за затварянето на двата реактора - осъди на мизерия заради скъпия ток българите и много български фирми на фалит. От тук нататъка когото и да цитирир е без значение - евродепутатската заплата дето си подсигури е около 14 х. евра пък българите кучета ги яли.
7
17
 
24
 
! Отговори
Wizard преди 10 години
Права е Кунева! Аз лично я подкрепям, защото след днешните циркове, вече на 100%-та стана ясно, че Движение "България на гражданите" са единствената разумна партия в дясното политическо пространство. Номер 33 е квадратчето на Движение БГ. Това днес е излагация пред света! Бойко и Цецо наистина се оляха! Натистина трябва да има висока избирателна активност. Общо взето трябва да ги изметем и оттам да ги прибират от прокуратурата!
6
15
 
15
 
! Отговори
Granatomet преди 10 години
Пръмовицо,това бяха твоите чувалчета
5
3
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Няма значение за кого - не е казала Кунева за нея да гласувате, стига сте хейтили тъпо. Но е много права: трябва да се гласува много, много масово!!!
4
8
 
17
 
! Отговори
К. Натов преди 10 години
Отдавна е ясно кой купува гласовете на ***: На първо място ГЕРБ, след това ДПС и на трето място БСП (Евророма). Голямого купуване се прояви на предходните местни избори, където почти всички *** гласове, т.е. 10% от гласуващите, бяха купени. Жалка държава и жалки хора, които търпят това и даже ги мързи да отидат да гласуват.
3
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да гласувам за тази шушумига пък. Радой Ралин както винаги е прав.
2
15
 
25
 
! Отговори
маринов преди 10 години
боже боже...кой го казва....най голямата комунистка.......
1
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пък точно за тебе няма да гласувам.