Прокуратурата даде рамо на опозицията в деня за размисъл

Георги Близнашки прогнозира нови избори догодина
Обновена: 16 май 2013 09:42 | 16 май 2013 09:40,
51
Прокуратурата даде рамо на опозицията в деня за размисъл
Снимка: Булфото

Скандалът с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини е напът да затихне. Според преподавателя по конституционно право и бивш депутат от БСП професор Георги Близнашки прокуратурата съзнателно или не е дала рамо на опозицията в деня за размисъл.

„Прокуратурата много тромаво се справи със ситуацията,“ коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR проф.  Близнашки.

Той допълни, че нарушението на закона е очевидно, а санкциите, които ще последват, ще са по-скоро административни.  По думите му показателно за случая е, че нито една партия не оспорва изборните резултати, дори тези, които се възползваха от разкритието в деня за размисъл и направиха пресконференции. Според него ГЕРБ не са реагирали по най-подходящия начин, тъй като са попаднали в „непозната житейска ситуация“.

Случилото се на 11 май се е отразило негативно на имиджа на страната зад граница, коментира още  Георги Близнашки.  Той препоръча „политическата борба да не се води с крайни средства, а партиите да не експлоатират обстоятелствата единствено и само в своя полза“.

Евентуално правителство в коалиция между БСП и ДПС няма да има дълъг живот, прогнозира още проф.  Близнашки.  Неговото мнение е, че по-скоро ще се стигне до нови избори в началото на следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
jojo преди 10 години
Провосъдие ЕАД
36
0
 
3
 
! Отговори
Olinov преди 10 години
na 11 mai stana onova,koeto e ejednevie v bg medii- s sluhove bg agentite psyhyasvat i maltretirat bg naroda i bg mafiotskite medii i manipulirat izborite - v BG i sveta. prosto kato boba.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дъртите *** се събират в ГЕРБ. Ще гледат в очите Бато и ще си спомнят за Тато.
34
12
 
4
 
! Отговори
7 преди 10 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ са тука.Ще ги видим колко са наа*ани в 13 00 часа.
33
1
 
19
 
! Отговори
Долу БСП и ДПС преди 10 години
няма да се учудя,, ако нещо й се случи на Мая Манолова , за мен това ще е продължение на мащабната провокация на БСП .
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
един от малкото,които заслужават доверие в бсп,те и затова го изолираха
31
6
 
2
 
! Отговори
до всички преди 10 години
относно т.нар. "компромати" и до г-н близнашки "политическата борба да не се води с крайни средства" много изказвания са против "компромати", а те накратко разкриват как точно се управлява от властимащите нашата мила родина! това разберете, хора! компромати или не, тези неща са казани и са се случили и хората, които гласуваха пак за управляващите, въпреки , че са осведомени какви са ги вършили, плюят на собствената си физиономия и върху бъдещето на собствените си деца
30
15
 
2
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Не мога да рабера защо пък прокуратурата е дала рамо на опозицията. Това означава едно - че ГЕРБ се идентифицира с намерените бюлетини, т.е. гузен негонен бяга. Ако наистина тези бюлетини са боли приготвени от ГЕРБ за манипулиране на вота значи хората са си свършили работата и вота е малко по-реален. Иначе какво излиза - като не прави нищо прокуратурати ги обвиняваме в бездействие ,като си свръши работата, дали рамо на тоя и оня. Ми да са мислили преди да скатават бюлетинити бе.
29
7
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 10 години
кой ти е искал мнението определено не е народът
28
2
 
1
 
! Отговори
7 преди 10 години
До Анонимен Еи говнар аз сам на 50г. И не помня 33 г ати как помниш. Да не си на 100
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Познавам лично г-н Близнашки! Такива като него трябва да са истинските социалисти, а не като Станишев!Станишев и компания са национал-социалисти!Спомнете си кой използва щурмови отряди за справяне с инакомислещите през 1933 година!?
26
2
 
11
 
! Отговори
viel преди 10 години
това което гледахме в4ера беше пълен цирк
25
12
 
3
 
! Отговори
7 преди 10 години
Каква прокаратура ? Какви 5 лева ? Просто хората си свършиха работата.И наважното не са *** на никой.Даи БОЖЕ всички да са като тях. Тогава ще имаме народ а не ЕЛЕКТОРАТ.
24
2
 
16
 
! Отговори
пепо преди 10 години
Работата е проста как е станало така, че Майчето попада на следата! Нали по едно време спеше с някакъв от ДАНС или бивш такъв, сигурно е прихванала нещо и оттам да надушва без да вижда!!!
23
1
 
12
 
! Отговори
Elia преди 10 години
А ДеПеСара вчера защо ли се "самоуби"?
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам някой да ми обясни : Как тези бюлетини от Костинброд е трябвало да се окажат в чувалите с бюлетини , включени в протоколите и т.н. Как точно е трябвало да се подмени вота ?
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То вече стана ясно защо прокуратурата се е отказала да проследява бюлетините.Та нали така ще стане ясно кой ще получи бюлетините и след това няма да може да се плюе по ГЕРБ.А не това бе целта на занятието.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте се замеряли с "комунисти", "гербери"... Погледнете истината в очите - или искаме по всички начини от политиците и тези, дето им дърпат конците промяна и да крадат по малко, или умираме!!!! Такова чудо, каквото е нашата мила Родина в момента и в Латинска Америка не е имало!
19
4
 
15
 
! Отговори
IVO_1 преди 10 години
До Дръндер Ти бил ли си там? Видял ли си че палетата са седяли неохранявани? Някога изобщо стъпвал ли си в Мултипринт и в Костинброд? Или вярваш само на телевизията и това кеото ти говорят по продажната БТВ ? И да хапчетата съм си ги пил много преди ти да си почнал да правиш опити да мислиш, затова съм се и събудил от матрицата на БКП в която ти уви все още се намираш
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костинбродската афера е неудобна за всички политици, защото ако се разрови, ще излезе на бял свят как са се провеждали изборите тук през последните23 години... А това е една ***, много *** история и всички политици са в кюпа!!!! Просто пред перспективата да продължим да потъваме с Бойко към дъното и скандала, избраха второто. Сега ще се мъчим нищо да не се разбере и да излезе на бял свят. Само че пастата излезе от тубата.