Кабинетът "Орешарски" тръгвал по въглените със заложени мини

"Зимата ще е тежка, готвим амбициозни социални мерки"
Обновена: 22 май 2013 14:10 | 22 май 2013 14:10,
101
Кабинетът "Орешарски" тръгвал по въглените със заложени мини
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Зимата ще бъде тежка за хората с ниски доходи, подготвяме амбициозни социални мерки съобразно разчетите, които ще бъдат ясни през есента. Предвижда се облекчаване и на бизнес климата. Това каза номинираният за премиер от левицата Пламен Орешарски, след като БСП стартира днес срещите си с извънпарламентарните формации.

Левицата обяви, че ще започне консултации с различни партии по формирането на програмно правителство още в изборната нощ. Днес в Народното събрание за среща дойдоха представители на “Лидер“ и “Модерна България“.

Червените и Движение “Модерна България“ сблъскаха позициите си по отношения на субсидиите на партиите. Непарламентарната формация настоява държавните пари да бъдат орязани, докато лидерът на левицата не е на това мнение.

Той обясни, че Сметната палата упражнява контрол върху средствата на партиите. Той не пропусна да спомене обаче политическите си опоненти от ГЕРБ, като обясни, че партията на Бойко Борисов финансирала кампанията по “други начини“, а субсидията си трупали.

Станишев си остави все пак отворена вратичка за преговори с "Модерна България" и по тази тема. По думите на лидера на левицата може да се помисли как да се ограничи по някакъв начин печалбата, която трупат партиите от лихви върху влоговете си.

Сергей Станишев се обяви за машинно гласуване, за да се спрат фалшификациите на вота. Той бе категоричен, че още в първите месеци на 42-рото Народно събрание трябва да се изработят правила, които да гарантират честни и прозрачни избори.

Мен ме е срам, когато се налага пред моите европейски колеги да обяснявам защо ни трябват международни наблюдатели, заяви Станишев, който е президент на ПЕС. „Модерна България” представиха и други свои идеи - отзоваване на политици, както и индивидуално подаване на жалба до Конституционния съд.

Сергей Станишев не се ангажира с конкретна позиция, но заяви, че тези въпроси могат да бъдат обсъдени.

Двете формации намериха допирна точка в желанието да се вземат мерки за спиране на контрабандата. Сергей Станишев обясни, че годишно от хазната изтичат около милиард – милиард и половина лева в контрабандните канали.

Станишев настоя за подкрепа за правителството на Пламен Орешарски. По думите на лидера на левицата евентуалният кабинет „тръгва по въглените със стотици заложени мини”. Според Станишев не се знаело какво е състоянието на държавата и трябвало да се даде време на Орешарски да се докаже.

Левицата се срещна и с представители на „Лидер“.

Две трети от българите гласуваха за промяна на статуквото, повтори днес на срещата Станишев. Той също отново обясни, че протестният вот се е разпилял и по тази причина много хора са останали извън парламента.

Лидерът на левицата допълни, че с всичките си консултации БСП се опитват да намерят съгласие, за да могат да започнат „реална промяна“.

Станишев се спря на необходимостта да се чуе гласа на формациите, които са получили подкрепа на избирателите, макар че не са успели да прескочат бариерата за влизане в НС.

И Станишев, и Орешарски акцентираха върху необходимостта да се решат социалните проблеми, да се даде въздух на малкия бизнес, както и да се вземат спешни мерки в сектор енергетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: БСПсрещи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
45
 
! Отговори
тошо преди 10 години
Мафия. Долни ,мръстни,лъжливи БСП-ри. Волен и АТАКА ни подведоха .За ДПС всички знаем ,че са интерисчии-БЪЛГАРИ предатели /ХАДЖИ ГЕНЧОВЦИ/.ВОЛЕНЕ, осъзнай се губиш много ,че подкрепяш тези 2 корумпирани партии, не веднъж докарвали БЪЛГАРИЯ до мизерия.
69
4
 
37
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Аз си мисля, че всички ще сме на улиците отново, след 6 месеца. Мисля че народа се пробуди, при тези зимни протести, неговият глас е вече много по-хаплив от преди, но защо го направихме чак сега? Защо не излязохме след 800-тинте дни на това подобие на цар, което ни направи още по-бедни, или при 3-йната коалиция? Когато скоро ни покажат, че пак властта ще ни смачка, нека и ние им покажем, че никога повече, няма да сме този равнодушен народ, който бяхме до тази зима, да живее България и народът й!
68
2
 
28
 
! Отговори
Deyan преди 10 години
"Зимата ще е тежка, готвим амбициозни социални мерки".... и тази зима ли? Моля всички овластени и управляващи за в бъдеще, да обърнат мотивацията на народа си от НЕГАТИВНА, към ПОЗИТИВНА.Т. е. по-скоро направете изказване за това, коя зима се очаква да не е тежка.Same shi*, different day.
67
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно, пенсионерите постепенно измират, а с тях и сигурният електорат на червените *** ! Защо никой от ***, които гласуваха за тях не си зададе въпроса: защо толкова много ритат и плюят по герб, а герб не им отвръща? 10лв повече на месец не оправят нещата! Ако не се премахнат тези червени лицемери от властта ще последваме съдбата на Гърция, но с тази разлика, че ще буквално ще умираме от глад, защото на станишев няма кой да му помогне от ЕС, там го презират!
66
4
 
45
 
! Отговори
Социал преди 10 години
Живеем в комедия на абсурда по Оруел - свинете взеха властта. Да му мислят другите, най-вече конят и овцете.
65
5
 
51
 
! Отговори
Да помислим преди 10 години
Правителство на Гея, Бея и Злодея - народен фолклор.
64
26
 
24
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До GERB''Мило момче или там каквото си. За 23г се извървяха какви ли не в парламента (не само червени) ! Всеки правеше каквото му е угодно - включително и ГЕРБ. На кого се опитваш да се докажеш - не знам. Питай "тигана" Костов за приватизациите и ограбването на народа , както и царя дето ни "оправяше" 100 дни за ЕРП-тата.Не си и помисляй , че последните са нещо повече от ДС кадри с лошо визпитание. И се научи да пишеш грамотно !
63
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драги съфорумци,новата песен на БСП ,ДПС и Атака ще бъде :ГЕРБ е виновна за състоянието на държавата!И така нови 4 години този рефрен ще се повтаря.Ако преждевременно не бъде прекуснат(дай Боже)!
62
6
 
55
 
! Отговори
GERB'' преди 10 години
добре плюете Бойко за 3,5 години е как може БСП цели 23години ва вкара във тинята и пак да гласувате за тях вие нормалнни листе???във кой век сте ?комбайни се продаваха за желязо нови ,цели палати се строяха а се регистрираха за павилион е тва постигна БКП Бойко е единственият застанал срещу тях .
61
1
 
32
 
! Отговори
ot USA преди 10 години
A be mnogo natiska BG mutro-oligarhiata da instalira tozi kabinet "Oresharski",yavno zalozite sa golemi i se gotvi goliama tesla za bulgarite spored men.Mutro-oligarsite na koito Oresharski e marionetka, shte iztegliat 20-3- miliarda zaemi,shte falirat dyrjavata za da im se obezceniat zaemite,i shte ostaviat bg naroda da *** supata sys hiperinflazia kato tazi ot 1997 g. i zaplati po $20 ,za da gi izplati.Koito moje da se spasiava i da biaga ot BG ASAP!
60
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
15-20% годишно при тая непрестанно увеличаваща се тълпа от пенсионери. Абе ти в коя държава живееш бе? Тия пари за пенсии идват от младите, който работят или мислиш че растат някъде? Съответно колкото по малко пари се инвестират за нови работни места (не говоря за сферата на услугите, а за производство и износ) толкова по малки ще бъдат възможностите на държавата *** глупави. Другата възможност е дъртите комунисти да измрат, което чакам с нетърпение и проблемите са решени.
59
4
 
33
 
! Отговори
???? преди 10 години
DObre ve sled 70 godini pak komunisti, ima ne6to sburkano v toia narod!!!!!
58
13
 
55
 
! Отговори
Т преди 10 години
СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕРВЕНИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ПРЕДИШНАТА И НАСТОЯЩА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ПО ВРЕМЕ НА ФИНАНСОВА КРИЗА.БОРИСОВ И ДЯНКОВ ВИ ТЕГЛИХА ЛОДКАТА, ДОКАТО ВИЕ Я КЛАТЕХТЕ И СЕ СМЕЕХТЕКОЛКО СТЕ ГЛАДНИ..СЕГА ЗАПОЧВА ВАШАТА МЪКА,ЩЕ ВИ СЕ ВЪРНЕ ПО - БЪРЗО ОТКОЛКОТОСИ ПРАВИТЕ СМЕТКАТА
57
0
 
33
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
До От съкратен жепеецФакт е че всички крадът в БДЖ кой колкото може.
56
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ще ви чака до зимата? Вие излъгахте народа. Всеки ден излизат нови и нови лъжи. Време е народа да изрине БСП от парламента.
55
27
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ЕДИН ПЪТ СЕ ИЗГАВРИ С УЧИТЕЛИТЕ"Хайде стига де, след стачката им вдигнаха заплатите с 60%, а те искаха 100%. Герб за 4 години на никого не е вдигал заплатите. Пенсиите се вдигаха с швейцарското правило с по 15-20% годишно, при Герб ги замразиха. Единственото което направи Герб е разделното събиране на ***. Толкова много хора станаха клошари, че още сутринта от кофите се обира хартия, пластмаса, желязо, стъкло.
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
докато не почнат да се осигуряват държавните служители за тяхна сметка както всички други няма да се оправим.Свиване драстично на администрацията на полиция и военни.Стига търтеи няма кой да ги храни вече.Да се стимулират производството и бизнеса.Здравната система да се озапти защото само за пари мислят въобще не лекуват .Въобще всички сектори са забатачени.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mislq che tova e nai komunqshkiq sait, vijte negativnite ili neutralni zaglaviq + groznite snimki podbirani za gerb, vijte pozitivnite ili neutralni zaglaviq + neutralnite snimki za komunqgi, turci i t.n.. Vijte chervenite vestnici na koito se pozovavat. Na horata koito stoqt zad tazi el.media moga da kaja, samo edno - SAMO GERB! SKORO SME NA ULICATA!
52
3
 
24
 
! Отговори
GERB'' преди 10 години
плащаме да работите дами и господа депутати стига сте се плюли вземайте мерки за народа! ! ! да излезем от кризата !
51
3
 
36
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Тия не ги виждам до зимата да оцелеят.И гениални магьосници на вътрешната социална политика да са (а те не са. Те са подли, нагли, лъжливи нещастници както 99% от народа) няма как да постигнат реални резултати. Давам им максимум до началото на зимата, когато хората си видят надутите сметки и този път най-вероятно ще има много кръв.