Войводите се видяха с червените, "Атака" - не

ВМРО съветва Орешарски за ревизия на управлението на ГЕРБ
Обновена: 27 май 2013 14:05 | 27 май 2013 13:25,
52
Войводите се видяха с червените, "Атака" - не
Снимка: БТА

"ВМРО не разглежда тези разговори като консултации. Този проектокабинет няма политическата ни подкрепа. Участието на ДПС в него за нас е незаобиколим фактор", обяви Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО.

По неговите думи избирателите са отредили на формацията му ролята на опозиция и това ще остане така.

Това стана ясно днес на срещата на националистическата организация с номинирания за премиер Пламен Орешарски и с представители на "Коалиция за България".

Днес от левицата провеждат пореден кръг от срещи с извънпарламентарни партии по въпросите за приоритетите на програмния кабинет.

"Ще разчитам на градивна критика", обясни Орешарски. Той изрази надежда, че по важни въпроси ще се търси национално съгласие. Самият номиниран за премиер обясни, че в програмите на двете партии има общи неща, но акцентите са различни.

Лидерът на левицата Сергей Станишев също намери близост в позициите на двете формации по въпроси като референдумите, АЕЦ "Белене" и т.н.

"Има и теми, които ни разделят", съгласи се обаче той.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО, обясни, че все пак е похвално желанието на номинирания за премиер Пламен Орешарски да се срещне с различни представители на политически сили.

ВМРО ще настояват за пълна ревизия на управлението и сделките с публична собственост на правителството на Иван Костов, тройната коалиция и кабинета на Бойко Борисов. От националистическата формация искат още да се извадят на светло и да бъдат преразгледани концесионните и приватизационни сделки.

ВМРО искат още да се развалят договорите с ЕРП-тата и концесията на "Софийска вода".

"Моята партия няма нищо против ревизия на приватизационните сделки", обясни на свой ред лидерът на БСП Сергей Станишев.

Хората на Красимир Каракачанов, който обаче не присъстваше на днешната среща, искат още да се наложат "коректни условия за подкрепа на членството на Македония и Сърбия в ЕС".

ВМРО са категорични още, че трябва да се запази плоският данък за физическите лица и да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната заплата за всяко дете в семейство.

Националистите искат още административна реформа – намаляване на броя на агенциите и министерствата – до 10 на брой, по-ефективна работа на митниците, пресичане на контрабандата и повишаване на събираемостта.

ВМРО отбелязват като свои приоритети и приобщаване на ромската общност, спиране на "етнизирането", защита на българското производство.

На фона на желанието за намаляване на броя на министерствата се откроява желанието на ВМРО да се създаде отделно ведомство, което да се занимава с въпросите на демографията, българите в чужбина и младите хора, както и изготвяне на демографска стратегия.

От БСП обаче обясниха, че засега не се планират сериозни структурни промени в администрацията.

Според ВМРО, ако не се решат демографските проблеми, няма да може да се реши нито един друг проблем.

Юлиан Ангелов, организационен секретар на партията, настоя още външната ни политика да бъде съсредоточена в съседните страни, защото там в момента живеели голяма част от сънародниците ни.

Сергей Станишев се съгласи с тезата, че външната политика на страната ни трябва приоритетно да се насочи към региона и коментира, че е необходима нова демографска политика, "за да може България да оцелее".

Веднага след срещата с войводите червените очакваха разговори с "Атака", за които обаче беше обявено, че няма да се състоят и следобедното им рандеву се провали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
8
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 11 години
Начело с АТАКА разбира се!
26
14
 
18
 
! Отговори
дими преди 11 години
волен сидеров -премиер - да състави правителство ,дайте му възможност да се прояви и докаже на народа какъв е.
25
7
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 11 години
кефят ме ВМРО също ,като патриот,но не според мен трябва да се създаде единен мощен патриотичен фронт срещу американо-ционистката напаст!
24
5
 
9
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Силвенце бре, убавицо неземна, я вземи обели картофките вместо да пишеш тъпотии:)) Спретни после една мусакичка на мъжо, че дан' та бъхти като се прибере.:))
23
13
 
18
 
! Отговори
Силвия Нинова преди 11 години
Родило се бебе и се събрали представители на БСП, ДСБ и ГЕРБ за да преценят на коя партия ще е наследник. Станишев го видял и казал, че ще е от БСП заради румено червените бузки. Влязъл Костов и казал, че ще е от ДСБ заради небесно сините му очи. Накрая влязъл Бойко Борисов и казал, че ще е от нашите. Всички се учудили, защо ще е от ГЕРБ. Той отговорил, че е очевадно бебето хем е осрано, хем е засмяно.
22
9
 
15
 
! Отговори
Силвия Нинова преди 11 години
Сидеров доказа математически, че регистрацията или нерегистрацията на АТАКА по никакъв начин не са изиграли роля за избора на Миков. В пленарната зала присъстваха 233 народни представители, от тях регистрираните бяха 217, седем от които от ПГ на АТАКА. Действително 16 от националистите не са се регистрирали, но ако добавим към 217-те регистрирани народни представители 16-те гласа на АТАКА, кворомът отново ще бъде 117, а за избирането на Миков са гласували 118 депутата.
21
19
 
14
 
! Отговори
Силвия Нинова преди 11 години
Няма нищо изненадващо в позицията на АТАКА. Волен Сидеров заяви, че няма да подкрепи кабинета "Орешарски" и го направи - това се нарича принципно поведение!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tezi tolkova sa voivodi, kolkoto oresharski e kosmonavt
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Светльо Витков да си прекръсти партийката на "Глас червен"
18
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Орешарски се видя с всички червени ***, прикрити като други партии и организации. С Волен не се видя за да не го одумват в ЕС, иначе са се разбрали, все са си ***. Сега остава да покани и Тиквуняка за да има пълно съгласие сред комунската *** в БГ. Сред непоканените са онези без които никога България няма да излезе от червеното тресавище!
17
2
 
16
 
! Отговори
агент Иван преди 11 години
Тоя ли селянин от Русенските села Юлиан ще дава акъл.Човека,който съсипа структурите на ВМРО по места.Да оди да си лови таранки по Дунава!Е може да крепи топките на лидера си,защото той това го прави най-добре!
16
3
 
19
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 11 години
:)))))))) Техният лидер не беше ли на партито заснето От Нова Тв:))))))))))) как се купуват гласове:))))))) чудно много нали.Задайте си въпроса кой го организира:))) бяха там и кой бяха там.Май нещо БСП са вътре в това
15
0
 
12
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Ехо, ***, то хубаво сте изтрили линка за клипа. Ще ми се да вярвам, че защото е от друг сайт. Бъдете така добри да го публикувате и вие. Или ще се разсърдят новите управляващи...:))))))
14
10
 
25
 
! Отговори
:)) преди 11 години
Волен сега се прави на ощипана мома за пред хората. Ама утре..кат му опре яйцето до г*за и ще се наведе на секундата!
13
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"националистическата организация" си легна с турците, *** и комунистите. Българска работа...
12
13
 
35
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Партията ВМРО няма представители в парламента на всичкото от горе, колко са гласували на последните парламентарни избори, че си позволяват да дават съвети....но както стана ясно вече на всички, оказа се накрая, че всички политически нахалници, комунисти, престъпници, олигарси и рекетьорите монополисти са срещу ГЕРБ, защо ли? За три години и половина управление ГЕРБ развали комфорта на всички пиявици в държавата. ВМРО били войводи, хахахаааа смешници и марионетки не могат да бъдат войводи.
11
8
 
17
 
! Отговори
yoda преди 11 години
До АнонименАко утре Атака гласува против Орешарски, същите плювалници ще залаят, че са се разбрали с ГЕРБ. Така че плювалниците да си плюят, за това им плащат.
10
14
 
37
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Утре предполагам, че Атака ще гласуват "против". С изключение на двама трима "въздържали се" :))) Което на практика си е 100%-ва подкрепа за Орешарски. Номера от селски вечеринки.:))
9
23
 
52
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
точно тези от ВМРО плащаха на *** да свалят правителството. А парите им ги даваха комунистите. Опозиция били! Колкото Сидеров е опозиция на ДПС. Цирк Буш!
8
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Otkak Krasi-prasi ovladya VMRO ,tazi organizacia stana podloga na chervenite!