Важно е да възстановим чувството за справедливост!

Преразглеждат молбите на пострадали от труса в Пернишко
18
Важно е да възстановим чувството за справедливост!
Пламен Орешарски се срещна с пострадали от труса в Перник. Снимка: БТА

Част от молбите на хората, пострадали от земетресението в Перник през миналата година, ще бъдат преразгледани, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев след среща с премиера Пламен Орешарски, кметовете на Перник и на Дивотино и пострадали от земетресението на 22 май.

Комисията ще направи това в кратки срокове, обеща Йовчев, който е и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Ще се потърсят възможности за допълнителни средства в рамките на бюджета.
 
Йовчев напомни, че Комисията отпуска помощи за възстановяване и не е в състояние да даде пълната сума за обезщетение. Важно е да възстановим чувството на хората за справедливост, каза министърът.

Кметът на Перник Росица Янакиева съобщи, че по-голяма част от средствата за града са разпределени. По думите й са необходими около 14 млн. лева за подпомагане на хората и 6,5-7 млн. лв. за възстановяване на публичните сгради - общинска собственост.
 
До момента общата сума, отпусната за общината, е 21 млн. лв., от които над 12 млн. лв. са за хората, над 7 млн. лева за обществен сграден фонд, а останалата сума е за оценка на щетите и за спешни аварийно-възстановителни работи. Янакиева заяви, че има много откази на молби - над 4500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Лилия преди 10 години
До хЩе залови на баба си хвърчилото. Много скоро ще си проличи за какво се намести на премиерския стол. Не сме забравили голямото ограбването. Всичко се повтаря.
11
0
 
2
 
! Отговори
REDvayler преди 10 години
Важно е по-малко да се говори, по-малко да се пише, а да има реални действия. Само това може да помогне на хората
10
1
 
2
 
! Отговори
Val преди 10 години
Dragi forumci ne pisete nisto se vi identificirat???? pazete se.
9
1
 
4
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Важно е да възстановим чувството за справедливост, като започнем с Орешарски, Станишев, Гоце и Догана! Това е истината и всичко друго е ала-бала! Докато се оставяме да ни грабят и мамят, все ще сме на опашката!
8
0
 
6
 
! Отговори
удри преди 10 години
Абе.БСП е или първа или втора политическа сила от началото на прехода а ДПС трета и като прибавя 10 години и за Гоце да ви питам какво мрънкате че сте бедни и нещастни? Ми вие си го заслужавате.така ви се пада
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако тази кметица не беше комунистка дали щяха да видят справедливост- пък и какво ли означава това -ще дадат земетресението на главния прокурор
6
4
 
12
 
! Отговори
х преди 10 години
Какво чувство да върнели...от къде ще го връщаш това чувство , орешарко....не ви ли писна само да си правите вятър на устите, на хората не им ли писна само да си правите вятър на устатите.....като си толкова отворен залови галеви, маргини, трактори и всички джарвци, *** и т.н. и ще ти повярвамеееееееееее *** шишарко
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важно е да възстановим чувството за справедливост! ... чувства чувства, ама само с чувства не може !
4
1
 
9
 
! Отговори
ТЕЖЪК преди 10 години
всичко е палаври и врътки за да се харесат на хората
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахах ква справедливост... по време на бедствията евала им правя на хората от герб не съм им фен но тогава наистина дето се вика министри спаха там за да са най-полезни, това кога стего видели при тройната или царя , пращаха си пожарните и никой не го е**ше кво се случвабедствие дават си пресконференцийте на топло ...
2
5
 
17
 
! Отговори
haha преди 10 години
Най-голямото разграбване на България започна ..... фалит до 3 години...
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо държавата трябва да оправя къщите на гражданите. В нормалните държави хората си правят застраховки на жилището и ако стане нещо плаща застрахователя. А при нас всичко от бюджета. Все още сме социалистическа страна - всичко в един кюп и после някой еднолично решава на кого колко.