Цветанов пак на мушката на данъчните

По искане на прокуратурата НАП ще проверява доходите му
192
Цветанов пак на мушката на данъчните
Цветан Цветанов пак ще доказва откъде са приходите му. Снимка: Булфото, архив

По искане на прокуратурата, данъчните са започнали проверка на доходите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и съпругата му, съобщи bTV, като се позова на достоверни източници.

Засега от данъчната администрация не отричат, но се въздържат и да потвърдят официално информацията.

Първата проверка за доходите му беше след като се разбра, че Цветанов е купил 6 апартамента за три години в периода 2007 г.-2010 г.

Два от тях са в лъскава жилищна сграда в столичния квартал „Изток", купени за над 250 000 лева през есента на 2008-а. Апартаментите са строени от кума на заместник-председателя на ГЕРБ - бизнесмена Тодор Бояджиев, който пък блесна и в скандала „Дюнигейт".

Още по темата

Освен тези два апартамента, Цветанов има още два в столицата и триетажна къща в село Шума. Проверката на НАП, обявена лично от тогавашния й директор Красимир Стефанов,  който сега е депутат от ГЕРБ, установи, че Цветанов е купил апартаментите с пари на тъста и тъщата си.

bTV твърди още, че Цветанов ще излезе от специализираната прокуратура като обвиняем след разпита си по разследването на незаконното подслушване, насрочен за 10:00 часа в сряда.

Скандалът с незаконното подслушване избухна малко преди началото на предизборната кампания, когато лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за извършвано незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от МВР под ръководството на Цветан Цветанов.

След като се закле като депутат, имунитетът му бе поискан от прокуратурата. Цветанов сам се отказа от него преди седмица, с което стана възможно срещу него да започне съдебно преследване.

Временният градски прокурор на София Евгени Диков обаче обясни, че Цветанов не може да бъде задържан – мярката му ще бъде подписка или парична гаранция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Припомнете си, какво пишеше на черното знаме на финалния кадър на филма Капитан Петко войвода. Все едно се отнася за ГЕРБ.
122
1
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Цвъцко нас малко ли ни прави на маймуни!? Съд за българската Чичолина!
121
0
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Защо да не може да бъде арестуван!?!?
120
0
 
8
 
! Отговори
Случи на ТЪЩА преди 10 години
Какъв красавец на какъв фонистински бон-БонСлучи той на богата тъщата всяка вечер е в различна къща
119
6
 
3
 
! Отговори
Йоко преди 10 години
Само глупости се пишат ,толкова ги заплашваха за подслушванията ,какво стана.Овчия народ повярва на Станишев на лъжите ,сега ЖАЛНА ВИ МАЙКА БЪЛГАРИ.
118
2
 
3
 
! Отговори
Ц.Ц . преди 10 години
Ще вадя вече компроматите!!!
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 162Защо бе ТЪПЧО?
116
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като си е купил само 6 апартамента а не като на брат станишев 666, пеевски цяла прокуратура, сега нека го проверяват.
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На пеевски, на доган, на станишевица, на овчаров, и цялото ръководство на бсп кога ще им се проверят доходите Или вече данъчните са партийно притежание на дрогарето.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да черним Ще ги вкараме в затвора
113
3
 
8
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
Айде, четчицата и пастичката за зъбки и към Централния!
112
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите ,колко и да се напъвате , няма да можете да очерните Б.Б. и Ц.Ц. а следващите избори идват съвсем скоро ! Като ви гледам миризливата коалиция и ме избива на смях. По гнусно правителство не е имало никога!
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Не е вярно Виновни са Тройната коалиция Снежанка и седемте джуджета
110
8
 
4
 
! Отговори
Оффф преди 10 години
Цветанов това,Цветанов онова бла,бла.И сега както преди ще се повдига малко повече пушилка и на края едно голямо НИЩО.Я да се сетим за някой осъден министър - не можем май а?Така се случват нещата у нас.Първо се вдига огромна пушилка,приказват се големи приказки и на края никой за нищо не е виновен така че моля Ви не се хабете да пишете просто няма смисъл
109
3
 
34
 
! Отговори
КОГА ? преди 10 години
А Бойко Борисов кога ще бъде разследван ?
108
3
 
30
 
! Отговори
А другите ? преди 10 години
Красимир Стефанов е човека който се изтъпани и започна да ни убеждава, че Слушалката е случил на най работната и най богатата тъща в България. Точно този дебелак трябва да бъде проверяван. Като шеф на НАП той затърли голяма част от документите по случая. Накрая Цецо-Ухото го награди, направи го депутат за да има имунитет. Депутатите от ГЕРБ са малцинство в НС и никой от тях няма имунитет. Срещу тях стоят 143 гласа !
107
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо, *** смрадлива, единственото правилно действие, което стори е, че затри и доунищожи герп! Партията на комунистите от втори ред запасняци. Шахо *** ще ти отчете тая заслуга в панделата и ще те блъска като вол! С килията в централния, имотите ти набъбват до 7 броя.
106
3
 
28
 
! Отговори
Случи на ТЪЩА преди 10 години
Какъв красавец на какъв фонистински бон-БонСлучи той на богата тъщата всяка вечер е в различна къща
105
0
 
32
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 10 години
Където сенките на малките хора станат големи,там Слънцето залязва... Китайска поговорка
104
4
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА originаl преди 10 години
Сега ми звъннаха познати...Става страшно,отчаян съм...И Яне решил да предаде Цецо ..../Поглед.инфо/ Телевизионният водещ и шеф на ТВ7 Николай Бареков обяви тази сутрин в ефира на медията, че в личен разговор Яне Янев му е съобщил, че "лично ще забие нож в гърба на Цветанов".Бареков използва момента и още веднъж помоли политика да дойде в неговото студио и да разкаже това, което знае за дейността на бившия вътрешен министър.