Депутатски неволи: Ведомствените жилища са зле

Тапетите са раздрани, трябва спешен ремонт, оплака се Здравко Димитров
Обновена: 12 юни 2013 14:24 | 12 юни 2013 14:01,
46
Депутатски неволи: Ведомствените жилища са зле
Депутати се оплакаха от лошо състояние на ведомствените жилища. Снимка: Архив Булфото

От лоши ведомствени жилища се оплакаха днес народни представителите от ГЕРБ в парламента.

Здравко Димитров и Дончно Баксанов са настанени на улица “Чарлз Дарвин“ в столичния квартал “Изток“. Единият е на 17-ия, а другият на 18-ия етаж в една и съща кооперация.

Апартаментите на народните представители обаче се нуждаели от спешен ремонт, защото тапетите били раздрани, а състоянието им било ужасно, обясни днес в кулоарите на Народното събрание Здравко Димитров.

Той все още не знае кой е обитавал ведомственото жилище, преди той да го получи. Димитров обаче изрази съмнение, че някой изобщо е живял във въпросните жилища.

„Ако е живял, не знам как е живял в тези условия“, заяви Димитров, който изказа готовност да покаже на журналисти ведомственото си жилище, за да видят и те в какво състояние е.

Депутатът от ГЕРБ обясни, че въпреки лошото състояние на апартамента, ще го приеме, защото няма друг избор.

Над 90 процента от  народните представители, които ще ползват ведомствени жилища, вече са настанени в тях, съобщи шефът на парламента Михаил Миков. Според него имало само  единични случаи, при които състоянието на жилищата е толкова лошо, за което се оплакаха двамата депутати от ГЕРБ.

Миков беше категоричен, че се взимат мерки. Ремонтите ще бъдат довършени и депутатите ще живеят в едни нормални условия. Тези жилища са собственост на НС и ремонтите се извършват за сметка на парламента, заяви Миков, като допълни, че не става въпрос за луксозни ремонти, а за битови промени.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
26
 
! Отговори
Piàj преди 10 години
Като не ги искат жилищата, да ги дадат под наем на нормалните хора в този вид и за тези пари. На мен много ми трябва едно апартаментче, където да се срещам с любовници.
17
1
 
49
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
Милите ще ме разплачат.Няма такава наглост и дебелоочие не стига ,че ще живеят на наш гръб ами и са недоволни.Ами като не е в добро състояние взимате четката и боята и започвате както всички останали хора в тази държава.За това лакоми безочливи депутатчета започвайте да работите и се оправяйте сами както всички защото иначе дупе да ви е яко!!!
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жилищата на дупетатите да им ги оправи мафията и без това те са нейни представители, а не на народа.
15
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАПОЧНА СЕ- РЕМОНТИ-ОЗАВЕЖДАНЕ И НАКРАЯ ФАКТУРИ ЗА МИЛИОНИ КАТО ПРИ МАСЛАРОВА!СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам думи! Хората няма какво да ядат, а на тези условията не им харесвали! Напуснете парламента и ще видите колко хора ще искат да са на ваше място!
13
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да направят като всички, които се местят да работят в София - да си наемат квартира. Ако им е скъпо да се комбинират по няколко в апартамент. Все пак никой не ги е пратил насила там, доброволно са отишли и за всеки от тях това е стъпка напред в кариерното развитие. Ако съвсем закъсат ше им пратим буркани по автобуса
12
0
 
42
 
! Отговори
ДДД преди 10 години
На свободен наем дами и господа депутати! Ако, разбира се не разполагате със собствен недвижим имот на територията на столицата ни! Що за нахалство, възмутена съм! Според мен не би трябвало да има изобщо такива жилища ....
11
0
 
37
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Като не им харесват ведомствените жилища, да си намерят сами на свободния пазар. Там, обаче цената няма да е 60 лв. на месец за 3-стаен. За хубаво и напълно обзаведено жилище в хубав квартал, ще трябва да плащат минимум 300 евро.
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С 3000 лева заплатка дали не могат да си купят тапети от по 6-7 лева ролката?Не е луд тоя дет яде баницата а тоя дето я дава.
9
2
 
31
 
! Отговори
GiveMeFive преди 10 години
Да не се оплакват, взимат по 2300лв месечно трудово възнаграждение, а точно тези двамата като всички гербаджии системно не бягат от работа в НС. Хем имат парички, хем време да си спретнат ремонта!!!
8
0
 
41
 
! Отговори
??? преди 10 години
в студентски град всеки за своя сметка си ремонтира стаята, а тези какво, малки са им заплатите може би?
7
0
 
35
 
! Отговори
ре ревете ,бе преди 10 години
Да не рИват,на нас никой не ни дава жилища без пари,и то обзаведени с всичко необходимо /вкл.пухените завивкси/,безплатени коли да ни ветреят задниците в желани направления,безплатни командировки /разбирай разходки/ в чужбина и заплата 4200 лв спал или не спал в парламента.Да извади 50 лв и да си смени тапетите.Срамота хората да нямат пари за хляб ,тия да реват за 50 лв.тапети
6
1
 
31
 
! Отговори
ratigan преди 10 години
А аванта толкова! На който не му харесва да си ходи!
5
1
 
34
 
! Отговори
... преди 10 години
Ами да излиза на свободен наем. Нямал избор... друг път. Кой знае по колко ще взима на месец като членува в 1000 комисии и т.н., а му се свидят 300-400 евро за една хубава квартира...
4
0
 
49
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ИМА ИЗБОР....НА ПАЛАТКА В ,,БОРИСОВАТА ГРАДИНА,,....
3
2
 
68
 
! Отговори
именно преди 10 години
Като не му харесва, да вади пари и да си ги ремонтира. Като дават общежития на студентите, да не би държавата да им ги ремонтира. Пък ако не му харесват условията, да си наеме апартамент както повечето хора сме направили...
2
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да излезе на квартира, още като поне 200 000 софиянци. Нищо няма да му стане.
1
0
 
59
 
! Отговори
един преди 10 години
достатъчно много получават че да си направят ремонтите сами и за това ли да им плащаме ние