Орешарски: Безотговорно е да подам оставка

Премиерът търси обществена подкрепа за новия шеф на ДАНС
Обновена: 17 юни 2013 09:16 | 16 юни 2013 18:06, Петя Славова
758
Орешарски: Безотговорно е да подам оставка
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС предизвика остро обществено недоволство, включително и призиви за оставка на оглавяваното от мен програмно правителство. - Това написа в изявление Пламен Орешарски, разпространено от пресслужбата на правителството.

В изказването се казва още: Подаването на оставка в този момент е лесно лично решение, но е крайно безотговорно поради опасност от нова дестабилизация на страната, невъзможност за подписване на споразумение с ЕК за следващия програмен период и загуба на милиарди евро европейско финансиране, стабилизиране на енергийната система и решаването на спешните проблеми за обществото ни.

При избора на председател на ДАНС търсехме силна фигура, която би могла да предприеме решителни действия по отношение на ширещата се контрабанда.

Фигура, която би могла да окаже натиск върху контрабандата и мащабните практики за отклоняване на ДДС. Обществените реакции показаха, че предложената кандидатура е обществено-неприемлива.

Законът ме задължава да внеса предложение за председател на ДАНС и затова в следващите дни ще проведа серия от срещи и консултации, така че да намеря обществена подкрепа за новата фигурата, която ще предложа.

Още по темата

Воден от убеждението си, че поехме отговорността за стабилизацията на страната, извеждането й от кризата и решаването на тежките социални проблеми, в момент, в който тя бе доведена до ръба на икономически и социален срив и се нуждаем от спешни и решителни действия, каня още утре, понеделник, в 14.00 ч. в Министерски съвет представители на неправителствените организации, подписали петицията срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС и представители на протестиращите, за да продължим започнатия през миналата седмица конструктивен диалог.

Тогава, на първата ни среща с гражданските организации и представители на протестиращите, поех категорично ангажимент за обществени съвети към всяко министерство и областна управа, а аз самият да се срещам с тях всеки втори петък. Това е ангажимент, който безусловно ще изпълнявам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


758
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
622
0
 
25
 
! Отговори
foreigner преди 10 години
Анатема и за тебе,***!!!
621
13
 
17
 
! Отговори
корк преди 10 години
исканията за нови избори са напълно безотговорни и целят дестабилизация и гражданска война. правителството трябва да получи шанс да работи и едва тогава ще може да се говори дали е добро или не
620
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски, отиди си с мир. След гафа с Пеевски нямаш никакво място във властта. С този акт доказа че си един изключително корумпиран и глупав човек. Умния министър председател никога не би издигнал Пеевски за председател на ДАНС, ако си бил притиснат за това, достойната постъпка е била да се откажеш от ангажиментите си към Станишев, Местан и Сидеров, вместо това ти се нареди гордо до тях и се превърна вот Орешарски в Мутрешарски.
619
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямата безотговорност е да останеш. След това което направи не може да направиш по-голяма глупост.
618
0
 
28
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
Трудно ще е куче което току що е налапало кокала да го пусне при положение че се е борило с всякакви сили и средства да вземе власта и само се е облизвало последните 4 г
617
11
 
20
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
чета, чета и само едно виждам - българинът става все по-***....всички плюят- щото е лесновсички искат оставки-щото пак е лесновсички искат нещо - както казваше едив приятел - искай, искайи никой не предлага нито действия, нито хора, нито решенияда свалим боко - и квода свалим орешарски и квода свалим президента и квода обесим турците-и квода изнасилим волен и кво
616
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОС-ТАВ-КА!
615
0
 
24
 
! Отговори
нено преди 10 години
Хич не е безотговорно...
614
0
 
33
 
! Отговори
Един преди 10 години
Г-н Орешарски,от известно време търся отговор на един въпрос,на който само Вие може да отговорите: Работа ли си нямахте,пари ли си нямахте, постижения,известност и авторитет ли си нямахте,че се хванахте на тая въдица да станете премиер точно от тези партийни централи,които не са "първата Ви любов"?
613
0
 
27
 
! Отговори
Stanislav преди 10 години
ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ ЕБ*СИ *** НАСЕЛЕНИЕ! ВОЛЕН СЕ ПРОДАДЕ КАТО **** НА ДПС И БСП ЗА 2 000 000ЛВ САМО И САМО ДА СИ ВКАРА КАРТАТА!
612
1
 
30
 
! Отговори
Stanislav преди 10 години
Подавай бе ***! Не се прави на ученичка ами си подавай оставката!МЕРЗАВЦИ!
611
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bulemanda Ти да не си от онези обезобразени *** с Болен снощи,***!Какво ми го хвалиш тая жалка карикатура и умствено болен човек.Или и ти си на хранилка с наркотици в централата му!
610
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРУГАРЮ ОРЕШАРСКИ,НАРОДА ТЕ МОЛИ:''МОЛИМ ТИ СЕ ОРЕШАРСКИ БЪДИ БЕЗОТГОВОРЕН''запази малкото достойнство,което ти е останало и си върви-''ДА ЗАКРИВАМЕ СЕДЯНКАТА'' -А?
609
1
 
39
 
! Отговори
Маринеску преди 10 години
Добро утро и успешна седмица! Ами то, г-н Орешарски беше по-безотговорно да се заигравате с доверието на народа и да назначавате този човек с една гънка на челото за шеф на ДАНС. Какво сега: хем компрометиран и ненавиждан, хем премиер? Децата на 3 години като се заиграят се напишват, и от желание да не изтърват играта, ходят с мокри ***, но сега е лято. Може и да е неудобно на дупЕтата, но поне не се настива така бързо като през зимата. Та - хем напишани, хем играта да върви!
608
0
 
36
 
! Отговори
Нюрнбергски процес 2 преди 10 години
Нюрнбергски процес 2! Международен съд за престъпенията на българските политици!1. За извършен геноцид над нацията2. За финансови и икономически престъпления в особено високи размери: кражба на пенсионни и осигурителни фондове, грабителска приватизация, ограбване на банковата система и пр.)3.За превръщане на политическата система в мафиотски бизнес.4.За участие в престъпни групировки, осъществяващи трафик на хора, проституция, международна търговия с дрога.5. За погазване правата на човека
607
2
 
32
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Не намалявайте, те на това разчитат.Множете се на минтингите, мислете как да промените нещата радикално.Жалко, че не сме там!
606
7
 
23
 
! Отговори
пепа преди 10 години
Не одобрявам избора на Пеевски.Но за да предложат него има нещо много тревожно в ДАНС.Кое е то, за да реагира и президента така остро? Или това е поверителна информация?
605
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво ще стане после.....нови избори И ПАК СЪЩОТО ....ДОКОГА.....ако си мислите че ББ пак ще вземе властта ,жестоко се лъжите
604
4
 
26
 
! Отговори
яаож преди 10 години
Обективно написан анализ от Явор Дачков - ... За мен този избор (Пеевски) е по-скоро признак на безпомощност и безгласен вик на отчаяние, който идва да ни каже, че в България не са останали абсолютно никакви елементи на държавност, а тя е превърната в разбойнически стан, без правила, без закони, дори без човечност. Нещо повече. Десните партии в лицето на Синята коалиция, съставена от ДСБ и СДС, чиито привърженици днес са в ядрото на протестиращите, вземаха пари за предизборните си кампании от Цветан Василев и неговата банка, а медиите на Делян Пеевски бяха широко
603
0
 
26
 
! Отговори
bai_jordan преди 10 години
Чудя се как може да се направи подобна глупост(назначаването на Пеевски)вече трети ден! Обаче не стигнах до никакъв извод. Сетих се само за един виц.След атентатите от 11 септември Путин се обадил на Буш и му казал - "Щирлиц ти вече прекали!"