Първанов скочи на "безотговорни действия на ръководството на БСП"

Президентът иска спешно свикване на Националния партиен съвет
Обновена: 17 юни 2013 12:05 | 17 юни 2013 11:11, Красимир Ангелов
124
Първанов скочи на "безотговорни действия на ръководството на БСП"
Георги Първанов нападна ръководството на БСП. Снимка: Булфото

За спешно и незабавно свикване на Националния партиен съвет на БСП настоя президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

"Настоявам за спешно свикване на Националния партиен съвет за оценка на ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството на БСП", пише в позиция на Първанов, цитирана от "Фокус".
 
"Дискусията и оценката на случващото се трябва да се състои в легитимните органи на партията, не в измислени в движение формати", допълни президентът.

Той призова съпартийците си да дадат на обществото честни и бързи отговори на въпросите, "които задават не само протестиращите, но и голяма част от нашите сънародници".

Още по темата

"Високомерието и пренебрежението към различните мнения и позиции не само създават напрежение в левицата, но и криза на доверие към управлението. Своята позиция за незабавна промяна ще обоснова на заседанието на Националния съвет", сочи позицията на Първанов.

Той поиска още да се направи пълен анализ на реализацията на идеята за програмно експертно правителство.

"За да може да дадем своя принос за стабилизирането на управлението, трябва да вземем бързи мерки вътре в БСП, която е основният субект на това управление в резултат на изборите и на коалиционната формула", посочи още Първанов.

"На базата на своя опит, 1996 – 1997 година бях във водовъртежа на такива събития, зная, че и най-добрите, и най-разумните и ефективни идеи, ако не са реализирани навреме, те умират на деня. Така че всяко закъснение може да бъде фатално за управлението, а оттам – и за бъдещето на левицата", завърши президентът 2002 – 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Георги ПървановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И това няма да ги спаси! БСП тръгна главоломно към пропастта и си отива! Това е положението! Омръзна ни от лицемерните политици, които се мъчат да ни управляват! Да си подават оставката още на мига! На Станишев вече му е поискана и от ПЕС!
94
0
 
5
 
! Отговори
ив преди 10 години
Айде и тоя скочи... господин Безгласна буква и той скочи да взима отношение... еййй не можете да я поделите тая държава, хора жадни за пари и власт е тва са БСП....
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов, моле те разкарай този луд който в момента е председател и прави един нестандартен ход след друг и само ни орезилява пред познатите и приятелите ни. Заради това което се опита да направи в петък нормалните симпатизанти потънахме в земята от срам. Как може винаги да печели председателското място този човек? Тези делегати които ходят там, знаят ли на кой свят се намират? Стига са се подигравали със социалната идея разни луди.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхува ли ви Пеевски? Отива сиииииии
91
2
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
"ГЕРБ няма против личността на Делян Пеевски. Проблемът е политиката, която се води от парламента, която открадна волята на гражданите. Те избраха ГЕРБ" коментира днес депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. От думите на Главчев излиза, че бившите управляващи искат само едно - да се върнат на власт. За какво точно стачкуват "хилядите" по улиците? Да се върне ГЕРБ? нЕ, МЕРСИМ ВИ!!! Гербери, първанови, мърванови- дим да ви няма...
90
0
 
4
 
! Отговори
Марто преди 10 години
хахаха Не могат да се разберат помежду си, та цяла държава искат да управляват. Така не става, другари!
89
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Хаха немогат се разбра тия ,ще се побъркат...
88
10
 
5
 
! Отговори
Мислете логично! преди 10 години
Истински силно правителство България ще има в лицето на обединено управление на левите и десни партии! Трябва обединение на ГЕРБ, Яне Янев и БСП под ръководството на Първанов! Без турската партия за известно време! Това е истината! Това е единствения шанс за правителство!
87
1
 
29
 
! Отговори
От Народа преди 10 години
Тия почнаха да се саморазцепват отвътре. Гоце, ако хората не бяха излезли по площадите дали щеше да говориш, че това са безотговорни действия??? Вън комунистите от Парламента!!
86
0
 
17
 
! Отговори
пт преди 10 години
СТАНИШТО ДА СЕ СВАЛИ СРЕШНО ОТ ПАРТИЯТА НА ИЗВАНРЕДЕН КОНГРЕС НА БСП КАКТО ЖИВКОВ НАВРЕМЕТО
85
0
 
26
 
! Отговори
иван преди 10 години
Играта с пеевски е дело на ПЪРВАНОВ И ДУГАН.СКРОИХА НОМЕР НА УКРАИНЧЕТО И ТОЙ НАЛИ Е .МНОГО УМНО СЕ ХВАНА НА ВЪДИЦАТА . Сега хората на Първанов искат оставката на ръководството начело със Станишев .ВСИЧКИ ОТ БСП СА ПРЕДАТЕЛИ- ***.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гюро Михайлов първиЗа да се преборим с мутренската мафия трябваше да се разцепят и да су удярят помежду си , кеоето се използва донякъде в лицето Б. Борисов. Но големите мутри и тикви са в БСП/ДПС и сега е времето народа да ги изхвърли от власта. Малко са тези които проумяват истината ГЕРБ са вън остава да се прогонят "вечните"
83
0
 
24
 
! Отговори
Katinar преди 10 години
Започнаха да излизат от дупките разни мишоци, за да докопат сиренето....
82
7
 
5
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Гоце и Боце ще правяткомбина..."Мишо Бирата"...
81
32
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Сега, че Станишката се поокъка е ясно. Обаче. Защо никой не мрънкаше, а ръкопляскаше на основната мутра- Тиква толкова години!? За Пеевски- ясно, но по тая логика, защо не го оставихте да действа, както оставихте Боко. Не че Делянчо ми е любим, ама как така, за един може, за друг не може!? Значи- щом за единия не може, значи и за другия не може! Щом стачкувате срещу Пеевски, как така гласувате за Борисов!? Некой крадна логиката, не мислите ли? Жорка, не се обаждай. Стой си и си трай!
80
1
 
19
 
! Отговори
Adel преди 10 години
Гоце така го плюх, пък той бил цвете
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕКСпрезидент.
78
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧАО -----ДПС/БСП ,...за много години в опозиция !УЛИЦАТА ВИНАГИ ЩЕ Е НА !
77
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО ----БСП се продава ,....а ПРОДАВА И БЪЛГАРИЯ НА ----ДПС ,....толкова много ГОДИНИ ????
76
0
 
37
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Лалугерът агент Гоце пак изскочи от дупката. Отворил е ненаситната си паст и вижда нов шанс да се върне начело на Столетницата, за да доопоска с олигархията каквото е останало. Първо си мислех, че това е зле за България, но сега съм сигурен, че по-добре да е той, за да си получи заслуженото - народът трябва да научи повече за този алчен, задкулисен злодей - най- големият *** в новата история на България.