Първо уволнение в кабинета, отиде си зам.-министър

Иван Иванов беше на поста в МВР за няколко часа
226
Първо уволнение в кабинета, отиде си зам.-министър
Орешарски взе първата глава на заместник-министър. Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, съобщиха от правителствената информационна служба. Това става няколко часа след като подписа заповедта му за назначаване на поста.

Министърът на МВР Цветлин Йовчев е поискал оставката на на зам.-министър Иван Иванов. Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР, заяви пред Фокус вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Според информационната система ДАКСИ от 1995 г.  Иванов е управител на клона на групировката СИК в Шумен.  Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка. Той е бил задържан през 2000 г. за рекет и отвличане, писа сайтът capital.bg

„Затова незабавно поисках оставката му от поста. Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат в 42-ото Народно събрание. Аз самият се запознах с него едва днес", уточни вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям преждепишещите за зам. министъра , но ще ги попитам къде бяха последните 10 години когато човек от върхушката на СИК беше главен секретар на МВР, кмет на столицата и министър - председател на България ?Сега е лесно .
178
0
 
7
 
! Отговори
Шуменец преди 10 години
Какво се правят на ощипани, та нали бащата на злополучния зам. министър Валентин Иванов(Шошо) върти фирмите и далаверите в сянката на които е Димитър Дъбов. Затова всички общински поръчки се дават от червения кмет Костов и червения му заместник Йонков на Шошо. От тук и комбинацията, Дъбов издига свой човек за да го ползва когато му потрябва. Нищо, че Иван Иванов две собствени думи на кръст не може да каже. Но така е от години в Шумен, кукловода е един и същ ... Дъбов.
177
1
 
12
 
! Отговори
Леля Ог преди 10 години
Да! БРАВО! Браво на вас *** смотани! Продължавате да хвърляте прах в очите на народа! Тези факти за Иванов сте ги разбра ли сега, и виждате ли на момента сте го уволнили, а преди това нищо не се е знаело за него. Той е паднал от луната, ей така и е станал заместник-министър на вътрешните работи. Но веднага щом сте разбрали, сте го махнали. Я си проверете целия кабинет, да не се окаже, че само чистачите ще останат на постовете си ?
176
0
 
6
 
! Отговори
Има и друг за махане преди 10 години
А какво ще кажете за друг със същото име зам. министър на отбраната Иван Иванов - абсолютна лимонка и предател, същият предложи Аню Ангелов за военен министър.Всъщност за този индивид изобщо не се шуми и рови защото представете си щял да връща привилегиите на военните???????Особено го величае едно нещастно псевдовоенно сайтче пан.бг начело с червената *** Преслав Панчелиев.
175
0
 
11
 
! Отговори
МАЛЪК ШОШО преди 10 години
ХОРА, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ КОЙТО Е ПОДКРЕПИЛ КАНДИДАТУРАТА НА ДИЛЯН ПЕЕВСКИ ПРЕД СЪПАРТИЙЦИТЕ СИ ПРЕДИ ДА БЪДЕ ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНА ОТ ОРЕШАРСКИ Е ДИМИТЪР ДЪБОВ. Този мафиот в момента оглавява Комисията по сигурност в парламента. Този човек е срам за съгражданите си от Шумен и за страната. Вън от политиката, Дъбов. СРАМ! СРАМ! СРАМ! Хора от БСП, изринете този *** от партията си и мислете когато гласувате, защото вие избрахте Дъбов и малък Шошо за депутати, а Шошо-за шеф на БСП в Шумен
174
1
 
25
 
! Отговори
сотир преди 10 години
И искат да им дадем шанс.На всеки 5 минути гаф, до кога да чакаме.Започнал си с уволненията давай докрай.Оставка и нови избори.Господина е дясната ръка на депутата ,който на всяка пресконференция стои до другаря Станишев и се казва Дъбов.Той е касиер и главния захранващ с пари "партията на народа БСП" .Разбирате ли от къде се захранва тази партия-СИК и руската мафия. Пак гласувайте за тях ..........
173
0
 
17
 
! Отговори
nero43 преди 10 години
г-н Орешарски огледайте си кабинета огледайте се за всички хора които са около вас защото сте се обградили от нечестни хора жадни само за власт.така няма да намерите опора в гражданите
172
0
 
11
 
! Отговори
dani2473 преди 10 години
Prou4vaite parvo g-n Ore6arski predi da nazna4avate. Samo gubite vremeto a i partite na danakoplatzite, koito iskat rezultati ne laboratorni opiti ot sorta ''Da bade, ili da ne bade? Samo si igratete na Romeo i Julieta pred Bulgarskia narod. Koi kogo liubi i mrazi ni e iasno, badete umni i dalnovidni politzi, i ne tzirkadjii.
171
0
 
25
 
! Отговори
МАЛЪК ШОШО преди 10 години
Съпругата на Иван Иванов - Свилена Иванова е шеф на инспектората в Община Шумен, в която община кмет е другата *** на Димитър Дъбов - Красимир Костов. Изключително нечистоплътни, неморални и откровено прости и некадърни хора. Освен това, Дъбов беше шеф на Интернешънъл Асет Банк клон Шумен - банката на СИК, личен приятел на диктатора на Казахстан, с когото в Москва са били състуденти и са били в една стая. Самият Дъбов е *** на Кремъл и чрез Иванов иска контрол над МВР и информация. СРАМ!
170
1
 
20
 
! Отговори
МАЛЪК ШОШО преди 10 години
Това *** Иван Иванов е дясното мъдо на най-противната и дебелашка фигура в БСП - сивият кардинал, кадровик, организационен секретар на вътрешно-партийните структури и зам-председател на БСП ДИМИТЪР ДЪБОВ, който протече по СРС с Винпром Пещера. Дъбов е олицетворение на мафията в България, а Иван Иванов е син на Валентин Иванов - последният собственик на Билдингстрой, която фирма заедно с Павел и синове и Сън системс са на практика фирми на Дъбов, от които той плюска огромни комисионни.СРАМ!
169
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГошкоЧети бе пич, то си пише "уволнение в кабинета", а гроб като бяха на власт що не промениха закона за ДАНС ми си сложиха техен човек???
168
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До VessoЗа разлика от ГЕРБ го правят на момента (уволнението) а не след 5-6 месеца.
167
2
 
31
 
! Отговори
Рали преди 10 години
И искат да им дадем шанс.На всеки 5 минути гаф, до кога да чакаме.Започнал си с уволненията давай докрай.Оставка и нови избори.
166
24
 
5
 
! Отговори
do 201 преди 10 години
до 201 - селският ***. Ей такива сте повечето на протестите.
165
0
 
6
 
! Отговори
anonimen00 преди 10 години
eto otgovora,koito ne dadoha ore6arski i kompaniq.......no badete snizhoditelni,tam vaji omertata....
164
0
 
14
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
До dsdasdddasasdasdsadНе е PR на ГЕРБ, а нещо като автогола на Левски срещу Славия в последния мач на тазгодишното футболно първенство. В Япония е позната като сепуко или карахири.
163
4
 
37
 
! Отговори
ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ преди 10 години
***,ВСЕКИ ДЕН НИ СЕРВИРАТ Л"АЙНА, ОСТАВКА ВЕДНАГА ,СТИГА СА СЕ ГАВРИЛИ С БГ НАРОД
162
3
 
42
 
! Отговори
Vesso преди 10 години
Рекордите на герберите вече са минало.Тия подобриха всички.Не за денонощия, а за часове уволняват"калинки".Някои и преди да са назначени.
161
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A къде е Дянков??? Нещо бързо забравихте управлението на мутромилиционерите.
160
1
 
11
 
! Отговори
опаа преди 10 години
опалааа, платените коментатори плъзнаха пааак :) смеех