Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев

И двамата видяха близки позиции с ДСБ
23 юни 2013 18:10,
156
Борисов и Кунева протягат ръка на Радан Кънев
Борисов също търси път към десните. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ”Движение България на гражданите” Меглена Кунева протегнаха ръка към Радан Кънев, който днес застана начело на ДСБ. Кунева и Борисов и изпратиха поздравителни писма до новия председател на тъмносините.

”Вие поемате политическото лидерство в труден за десните партии момент. Трудности, които разбираме и споделяме през нашия политически опит. Трябва да намерим смисъла на широката и искрена дясната представителност на хората, които отхвърлят политическата неискреност и сивите коалиции”, се казва в поздравителното писмо на Кунева.

Тя обяснява, че позициите на ДБГ по отношение на политическия картел, видимо съвпадат с изразените позиции на ДСБ, с които имат „обща нетърпимост към задкулисното влияния на олигархичните бизнес кръгове и към подмяната на волята на българските избиратели”.

”Като отчитаме това, а също и факта, че резултатите от последните избори, налагат по естествен начин  двете партии за отговорна алтернатива на партиите в парламента се надяваме във Ваше лице да открием партньор за осмисляне пътя към изграждането на не само автентична, но и силна дясна платформа в България”, завършва Кунева.

В писмото на Борисов пък се посочва, че той и партията му желаят успех на Кънев, „защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство”.

Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма. В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различнията си. Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации”, се казва още в писмото на Борисов.  Според него такива са и очакванията на всички десномислещи хора в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Пожелавам успех на Радан Кънев и много политическа мъдрост. Не се приема всяко предложение. ББ очевидно не е нито десен, нито е политик. Кунева е умна и събра около себе си доста хора от ДСБ. Всяко предложение трябва добре да се прецени.
55
6
 
13
 
! Отговори
Радой преди 10 години
До до 38-41 и до Зло бесепарско и Депесарско куче;Герб е за предпочитане пред Тройната коалиция от БСП, ДПС и АТАКА.Протеста ще ги събори.Свършено е сБСП. Ламтежа и за власт и 11 Май ще я погуби.ДПС я прекара като котка на САЧАК.Десните ще се обединят и ще ви пометат.
54
11
 
20
 
! Отговори
РЕВИЗИЯ ! преди 10 години
ЕДИНИЯ Е ПАЗАЧ НА ТОДОР ЖИВКОВ ДРУГАТА Е СНАХА НА ЦК БКП ТРЕТИЯ Е ПРОТЕЖЕ НА КОСТОВ, КАТО СА ИСКАЛИ ОБЕДИНЕНА И СИЛНА БЪЛГАРИЯ ДА СА Я НАПРАВИЛИ ОТ 89-ТА ДО 2013-ТА СЕГА ДА СЕ МАХАТ ДОКАТО НЕ СА ЗАДРЪНКАЛИ БЕЛЕЗНИЦИТЕ НАПРАВИ ЛИ СЕ РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА ВСИЧКИ ЩЕ СА В ЗАТВОРА
53
9
 
17
 
! Отговори
www преди 10 години
Това, че снахата на бившото политбюро Меглена Кунева (снаха Пръмова) и последният и най-верен гард на комунистическия диктатор Тодор Живков (Бойко Борисов) подават ръка на един свестен политик означава ли, че той (Радан Кънев) ще приеме тази ръка?
52
10
 
11
 
! Отговори
пффф преди 10 години
не се притеснявайте господа,сега ще отминат протестите и ще ви направят живота приказка..следват заплати по 1500лв,сметки за ток по 7,50 за сезон и всички такива блага...ще ви питам като дойде снегчето...щото то идва...напролет ,ако някой е избутал зимата ще си говорим пак...щото дпс и бсп няма ви стоплят да знаете...
51
3
 
10
 
! Отговори
бай Ставри(затворник преди 10 години
И аз го чакам да му подам нещо!
50
3
 
9
 
! Отговори
bvb преди 10 години
На какво ли не са готови всичките за да са във властта. Безпринципност, продажни и некадърни " професионалисти и специалисти " се коалират само и само да обличат желанията на народа да има реална демокрация. Коя от тези партии се управлява на демократичен принцип. Само лидери спасители налагащи собственото си мнение и кадруване. В тази държава ти трябват дори връзки да почнеш като чистачка да не говори ме за други длъжности.Тези които 20 г. ни държат на дъноте ще ни спасяват.
49
12
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Мутрата проста би протегнал ръка и към дявола само и само да управлява!
48
37
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиква-миква ама пак ще управлява България. Защото се видя че той беше най-добрия ни управник последните 25 години. Така че помнете ми думата, до 1 месец сегашното правителство ще абдикира и пожарникаря ще стане новия шериф. След това от него зависи колко време ще изкара - ако направи промени в изборния кодекс ще изкара поне още 1 мандат, ако не се вслуша в народа - и той ще бъде изметен от улицата. Така че нека видим дали той ще бъде новия реформатор на България...
47
34
 
29
 
! Отговори
Зло куче преди 10 години
Видяхте ли ги - ГЕРБерските патерици :ДСБ , Кунева ,Валери Симеонов , Яне Янев , Касим Дал!Дано Бог им обърка пъклените планове да ни седнат на шията !
46
9
 
1
 
! Отговори
chmatka преди 10 години
До до 38ДА ПРАВ СИ ЗАТОВА И ГИ ПУСНАХА ДА СПЕЧЕЛЯТ ........ ЗАЩОТО ЗНАЕХА КАКВО ГИ ЧАКА ПРЕЗ ТЕЗИ 4 Г .......... СЕГА ГЕРБ ЩЕ ОБЕРАТ НЕГАТИВИТЕ . Т.Н
45
8
 
15
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Аве, демокрацията не е патентована идея на сини, виолетови и дръги комунистически ***.Така наречение демократи в България разсякоха икономическото тяло на България и подхвърлиха мръвките на чужди компанийки.Приватизацията е криминален път за поробване на националните държави, който не го разбира за мен вече е истински ***.
44
1
 
6
 
! Отговори
Uzunow преди 10 години
Radane sega sinjta idej e w twoite raze.Ne se strahuwai 'otgowornosta e goljma'no golemite nesta 'golemite smisleni idei iziskwat neimowerni usilij za osastestwjwaneto im.
43
6
 
19
 
! Отговори
chmatka преди 10 години
ИЗОБЩО НЕ СИ МИСЛЕТЕ , ЧЕ ЗА ДПС НАЗНАЧЕНИЕТО НА ПЕЕВСКИ Е ГРЕШКА , ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО В МОМЕНТА ПЕЧЕЛЯТ ......... КРОТУВАТ СИ И САМО ДАВАТ ТОН ЗА ПЕСЕН .......... ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА , АКО НЕ СЕ НАПРАВИ ДЕСЕН БЛОК , СЛЕДВАЩАТА 1=ВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ЩЕ Е ДПС
42
14
 
18
 
! Отговори
chmatka преди 10 години
До petewПОВЕЧЕ ГЕРБ НИКОГА НА ВЛАСТ , АТАКА ЩЕ СЕ СТОПЯТ , БСП ЩЕ СЕ РАЗЦЕПЯТ ........ ДА ТИ КАЖА ЛИ КАКВО ВИ ЧАКА ................ О Б Р Я З В А Н Е
41
5
 
9
 
! Отговори
читател преди 10 години
До 36кое по-точно е спекулация, по-скоро твоето твърдение е спекулация Де не бъркаш значението на думите.Всъщност няма как, вие сте толкова интелигентни и начетени.Ние, избирателите на ГЕРБ, забравих сме прости и неграмотни
40
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото Борисов пипне, то умира. Ако ГЕРБ се върне отново, България ще стане резерват на престъпността.
39
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То просяците протягат ръка за милостиня!Толкова ли е обедняла Тиквата,че протяга ръка като просяк!
38
1
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
Не факни, ами някакви разсъждения, сори!
37
11
 
17
 
! Отговори
petew преди 10 години
Протестите искат оставка на това правителство веднага, без значение кой ще дойде на власт. Когато това е мисленето на привърженици на ГЕРБ нещата са ясни. Когато е искане на хора с десни убеждения, които нямат за цел връщането на герберите на власт, нещата опират до къса памет или тотално объркване на приоритетите. В много случаи протестиращи са хора, които са се родили, когато съучастници на Борисов са натрупвали първоначален капитал. Там липсват изобщо знания. Защо е важно ГЕРБ никога повече да не се върне на власт.Смятам ГЕРБ за партия на организираната престъпност. Много свестни хо