Хората си казват, ние ги слушаме!

Следим със загриженост случващото се, каза Цветлин Йовчев
Обновена: 26 юни 2013 10:39 | 26 юни 2013 10:26,
43
Хората си казват, ние ги слушаме!
Цветлин Йовчев Снимка: архив, Булфото

Следим със загриженост случващото се, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев днес в парламента, след като парламентарното заседание се провали поради липса на кворум.

Навън пък се проведе протест „на кафе“ с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. На него се събраха около 1000 души, които обградиха НС. Йовчев беше категоричен, че кабинетът слуша внимателно какви са исканията протестиращите. 

Аз мисля, че с програмата на кабинета в голяма степен се намира решение на тези проблеми, които изкараха хората на улицата, заяви Йовчев. Според него ако кабинетът има възможност, ще покаже конкретни резултати в кратък период.
Йовчев се ангажира, че ще следи внимателно какво се случва в МВР и скоро ще представи конретните си мерки. Разработени са вече, ще ви ги представя с конкретни срокове, категоричен бе Йовчев.

Още по темата

Ще правя каквото трябва, да става каквото ще, допълни министърът. Той не се ангажира колко време ще изкара кабинета при така създалата се ситуация.

Времето на правителството в рамките на този мандат ще го определят народните представители, заяви министърът. Независимо колко е това време имаме програма и аз ще я следвам стъпка по стъпка, допълни той.

Той отново коментира и случая с изкаралия няколко часа на поста зам.-министър на МВР Иван Иванов, който се оказа бивш управител на клон на СИК в Шумен през 90-те.

Този човек е предложен от ръководството на политическа партия, каза Йовчев отново. Той допълни, че първо Иванов му е бил представен като приемлива кандидатура, а чак по-късно са станали ясни другите факти около фигурата му.

След това Цветлин Йовчев напусна НС през централния вход на път за заседанието на Министерския съвет.

Колата на МВР шефа обаче бе обградена от протестиращи, наложи се полицията да образува жива верига около автомобила, която го ескортира до бул. "Цар Освободител".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
15
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
Цв. Йовчев е доста по-ерудиран от учителя по физическо Цв Цв. Интелегнтното и не агресивно поведение на полицията се дължи изцяло на него!
19
6
 
12
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
.... Аз НЕ искам никакво участие на една АНТИ КОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ в управлението на Майка България - ДПС !!! Затова и аз ходя на протести! А в момента става така ,че все едно точно ДПС управлява.... а БСП и "ЮРУШ" на Сидер Ага им играят по свирката и мълчат ! :( Затова и турчеляците станаха толкова нагли с Пеевски... с Христо Ботев... с какво ли не! Защото всички им мълчат! :( Но искам да знам...... КАТО ГИ СВАЛИМ... КАКВО ПРАВИМ ПОСЛЕ? КАКВИ СА ВАРИАНТИТЕ ?! Май няма!
18
1
 
12
 
! Отговори
СРС преди 10 години
Хората си казват,вие ги слушате... А има ли в схемата някой,който ДА ЧУВА !
17
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вътрешния министър да не плямпа много , а да пуска полицията да бие и разпръсква протестиращите, че ми писна вече от глезотии всяка вечер в центъра на София! Да играе палката и водните струи!
16
10
 
14
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Добре де... вчера пак питах... но никой НЕ СЕ ОСМЕЛИ да ми отговори тук! Само ми "цъкахте минуси" :) На мен този кабинет също никак НЕ ми харесва със изключение на един - Орешарски.... Той може да остане като Министър на Икономиката да кажем ;) Но като улицата го свали?!?! Какво правим после? Айде отговорете ми? Идва отново Мутрафона и Вдянков на "бял кон" ли?!? Нали и тях улицата ги свали.... само преди няколко месеца?!?! И после пак ТЕ спечелиха изборите?!?! Това е ПЪЛЕН АБСУРД и СМЯХ , хора!!
15
7
 
23
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Хората ви казват да си ходите. Изглежда, че не ги чувате. Вие сте си лъжци по природа.
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не чувате.Това което искат протестиращите е да се върне Тиквата на власт.
13
3
 
18
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Че "слушкаате" знаем, ама не когото трябва, а чувате ли ? По нищо не личи, иначе щяхте да си тръгнете още докато народът ви намекна!Идва времето на втвърдяването ...
12
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 10 години
'Хората си казват, ние ги слушаме!"Точно това е проблемът на управляващите:Слушате,но не чувате,гледате,но не виждате,говорите,но нищо не казвате,ходите(често и не ходите)на работа но нищо,но нощо не произвеждате,борите се с престъпността,а тя се увеличава,говорите за демокрация,а създавате диктатура.Оставка!Искаме да се промени статуквото.Искаме не да ни слушате,а да ни чувате какво искаме!
11
3
 
12
 
! Отговори
ахм преди 10 години
хубаво че слушате ама що се правите че не разбирате?! или трябва да ви говорим на турски? щом доган го разбирате какво иска! и стига с тая програма на кабинета! вече я видяхме програмата и програмистите кои са! ако имате малко останало достойнство просто трябва да си ходите!
10
4
 
14
 
! Отговори
Tman преди 10 години
Съжалявам за теб Цветлине, че се остави да те излъжат да се включиш в този цирк, иначе идеята да се огласява къде са камерите е добра, така всеки ще може да провери къде и кога, и ще има едно на ум да не прави нарушения, което съответно ще намали инцидентите
9
4
 
14
 
! Отговори
Alexander преди 10 години
Принципно Йовчев е добър мениджър, с конкретни идеи и воля за постигане на целите, той е човекът който съкрати 50% от щата на ДАНС и ги реформира до колкото можа. За съжаление сега му се налага да прикляка и да се съгласява с партийната повеля. Ще ми е интересно да видя идеите му за МВР и ще се надявам следващият го също да има волята.
8
8
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
мая манолова покани в 15, 00 който иска да дойде в парламенат и да изложи вижданията си какъв да бъде новият изборен кодекс.Няма как да се правят избори по старият изборен кодекс, който е нечестен, но за да го променим ни трябва нормален диалог с дев страни -каза тя.
7
4
 
18
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
Ако и разбирахте какво ви казват отдавна да сте се изнесли от парламента
6
4
 
14
 
! Отговори
Xaxxo преди 10 години
Фоставка, чиче!
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоест кучетата си лаят, кервана си върви......
4
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски сам си вкара автогол като не направи тотална чистка от ГЕРБ в министерствата и даже назначи бивши калинки и некадърници от ГЕРБ като тоя.
3
42
 
9
 
! Отговори
майна преди 10 години
Толерантност българи!Вярвайте в правителството!
2
2
 
25
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Е нали Орешарски уж назначава министри и зам.министри. Те в собственото си правителство казват, че има партийни назначения, а пък очакват обществото да ги мисли за експертно събрани.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА иЗлезНат ТАНКОВЕТЕ...