Орешарски в петък да обяви, че се оттегля, зоват десните

Премиерът трябва да подаде оставка до средата на юли
Обновена: 26 юни 2013 15:22 | 26 юни 2013 15:18,
139
Орешарски в петък да обяви, че се оттегля, зоват десните
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: арихв, БТА

В петък, 28 юни, премиерът Пламен Орешарски да декларира пред парламента, че ще подаде оставка не по-късно от 15 юли.

За това настояват „Движение България на гражданите”, „Демократи за силна България“, „Зелените“ , Народна партия „Свобода и достойнство” и „Синьо единство“ в съобщение до медиите. В него десните формации посочват четири основни стъпки за излизане от кризата.

Парламентарно представените партии незабавно трябва да декларират, че се отказват от мандат за формиране на нов кабинет в рамките на 42-рото Народно събрание, предлагат още десните.

Според тях президентът трябва да насрочи предсрочни парламентарни избори не по-късно от края на септември 2013 г. А през времето до разпускането си парламентът трябва да приеме промените в Изборния кодекс.

Ние поемаме ангажимента съвместно с гражданското общество да изработим платформа на единен реформаторски блок за демафиотизация и модерно управление на България, обявяват петте формации.

Според тях държавните институции са блокирани заради некомпетентност, безсилие и липса на политическо лидерство. А правителството на Орешарски било неспособно да формулира общественоприемлив план за излизане от политическата криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
21
 
40
 
! Отговори
СЪД преди 10 години
Съд за червените предатели - убийци, крадци и интриганти !!!
11
25
 
44
 
! Отговори
О С Т А В К А ! преди 10 години
О С Т А В К А !О С Т А В К А !О С Т А В К А !
10
34
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе вие десните що не се потапяте?! Аз пък искам това правителство, не искам вие да правите друго такова...относно мафиотите вие прилагате принципа - крадеца вика дръжте крадеца...НИКАКВА ОСТАВКА...
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЦианаАко те хвана знаеш ли на тебе какво ще ти промия гъска смотана
8
8
 
11
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Над 100 представители на граждански и политически организации участват в парламента в дебат по изборните промени
7
28
 
16
 
! Отговори
pi4a преди 10 години
До ЦианаДа, Бойко искаме, пичка ти лелина!
6
39
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакай бе, народе. Какви избори? Нали се състояха преди един месец? На Тиквата му беше даден мандат и той го отхвърли. Какво искате? Кое толкова не му харесахте на този кабинет - че увеличи парите за майчинство и за не знам си какво още? Ааа, да - шефът на ДАНС ви беше проблемът. Първо се вижте, че нямате какво да ядете, но за това не протестирахте 4 години. Излязохте сега да протестирате за нещо, което не ви бърка по никакъв начин. Видяхте, че в другите страни протестират и хайде и вие.
5
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не благодарим и на Маймунева, и на Костов Крадеца и на майка ви .....
4
40
 
42
 
! Отговори
Циана преди 10 години
Oooo ,давайте ,айде да ви видим ,искате пак Бойко ли ,дето лъга ,краде и подслушва бизнеса ,това ли искате! Не искали комунистите ,Орешарски никога не е бил член на социалистическата партия,той е син! НЕ знаете дори срещу кого и какво протестирате ,промити мозъци!
3
32
 
45
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Какъв петък, каква среда на юли?!?!?! Оставката трябва да е факт максимум до 24 часа!!!
2
21
 
49
 
! Отговори
Агресия преди 10 години
Дано не подадат оставка. Само така ще има пряк сблъсък с народната любов и има шанс да си изчистим нацията от комунистите както са направили Румъния.
1
32
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съд за това правителство на ментетата , измамиха целия Български народ че имало фалшиви бюлетини ! Сега мълчат и се правят на не разбрали а отвън хората протестират. Нагли и мръсни измамници са Станишев, Местан и Сидеров и техните ***! Изиграха театъра на века и сега не искат да пуснат кокала ! ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ ! ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ ! ИЗВИНЕТЕ СЕ БЕ !