Цветанов пак се отказа от имунитета си

Поводът е новото разследване срещу бившия МВР шеф
Обновена: 27 юни 2013 10:44 | 27 юни 2013 10:00, Красимир Ангелов
29
Цветанов пак се отказа от имунитета си
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е внесъл в Народното събрание заявление за отказване от депутатския си имунитет по второто искане на прокуратурата.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че на 24 юни е постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров за даване на разрешение от Народното събрание за възбуждане на наказателно преследване срещу Цветан Генчев Цветанов. Искането е класифицирано с гриф на сигурност – секретно.

На 25 юни в Народното събрание е постъпило заявление от Цветанов, с което той изразява писменото си съгласие за снемане на имунитета му като народен представител. На 25 юни изпратих на главния прокурор писмо, с което го уведомих за постъпилото заявление, заяви Миков.

Още по темата

Преди три дни от държавното обвинение съобщиха, че са събрани достатъчно данни за извършени престъпления от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в хода на разследването срещу бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветан Цветанов в качеството си на вътрешен министър е отказал да нареди на СДОТО използване на специални разузнавателни средства при разследването по друго досъдебно производство, водено срещу Орлин Тодоров (бивш директор на РЗБОП – Велико Търново), въпреки че е имало решение на председателя на Окръжния съд – Велико Търново.

Цветанов вече е със свален имунитет заради нерегламентирано подслушване в СДОТО и вече се сдоби с обвинения.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи по-късно пред журналисти, че до 15-20 дни обвинителният акт срещу Цветан Цветанов във връзка с разследванията срещу Станимир Флоров ще бъде в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
На вторият ден от кафето пред парламента присъстваха поддръжници на ГЕРБ, които агитираха хората да тръгнат срещу централата на БСП, но не даваха и дума да се обели протестът да мине през централата на ГЕРБ. Други доводи!? Защото си имам мнение и не съм *** да подкрепям хора, които последните 4 г. ми е мамата! Да защитавам мутра, която си беше бръкнала в джоба и се държеше все едно, че всичко и е бащиния!?!?
26
0
 
2
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Наказателен кодекс Глава първа ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I Измяна Чл. 95. (Доп. ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт,или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. Раираните да мълчат
25
2
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Държавата я съсипаха предните. Ти къде живееш!? Помниш ли, какво каза Тиквата за бъдещия премиер и следващите няколко месеца, независимо кой ще бъде? Защо ли любимият ти Винету така бързо подаде оставка!? Като разбереш какво е разликата между п. чка и п. тка- тогава философствай! Цоко, пътник си ти, Цоко....
24
2
 
4
 
! Отговори
престъпление и наказ преди 10 години
Отрежете му големите уши да престане да слухти!
23
3
 
12
 
! Отговори
Ая преди 10 години
ДОЛУ ГЕРБ! СЪД ЗА БОКО И ЦВОКО!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16. Цял свят разбра , че двата апартаменти са му дадени за благодарност , за това че е уредил хубав парцел в елитен квартал на София за кумеца си. Само, че е много глупав и много лесно можеше да излез от ситуацията. Да оставим всички престъпления, които е извършил, но само за лекарите в ГО /където съсипа няколко човешки съдби/, трябваше отдавана да е извън политиката. А за подслушванията, ако се докаже, това е едно от най- тежките престъпления в цял свят. А иначе другото му е работа.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя не му искайте имунитета направо го хвърляйте в килията
20
6
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 10 години
Мафията има и платени *** за които логиката и истината са непознати.***, кой посегна първи на киларите, наглите и магистралните бандити след многогодишно безвластие. Цецо.Кой казва на съдиите че са корумпирани.Дерзайте платени ***.Вие сте дежурни и следите форумите.Жалко за децата и близките ви че трябва да съжителстват с вас.
19
9
 
12
 
! Отговори
gi преди 10 години
До ха ха ха Няма никога да влезе в затвора защото е невинен!*** се от яд!
18
11
 
12
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Цвъко Гестапото да влиза в килията за да не му гледам противната милиционерска физиономия.Да се готви *** Буда и къртицата Флоров.Монтанската *** Фидосова да изчака ремонта на затвора в Сливен.Брюксел очаква тежки осъдителни присъди , както твърдеше крадливия физкултурник , а най-сигурното място е в ареста по думите на мишока-пожарникар с гръдната жаба...Голяма тъпотия беше това ГЕРБ, ей...
17
9
 
14
 
! Отговори
ТИКВУН преди 10 години
НИКАКЪВ СЪД - ДА СЕ ОБЕСИ НА ПЛОЩАДА
16
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялата мафия против човека Цецо, който и посегна за пръв път.Човека семеен, нормален работлив от който не съм чул една безмислена дума. Всички бандити,продажни съдии, прокурори и политици ги е много страх от него и не искат да се чува какво си говорят. Имотното му състояние от два имота, а другите наследствени е нижтожно в сравнение с пеевски,доган,бойко, моника,цветелина и останалите 95%. Ако сте нормални и добри, помислете защо.
15
6
 
19
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
Цацаров вместо да умува какви нови обвинения да прави да вземе да реши предишните случай - какво стана с бюлетините - не сме забравили недей да спиш спокойно! Какво стана с предишното обвинение на Цветанов? Тази прокуратура е пълна порнография!
14
12
 
13
 
! Отговори
WhenYou преди 10 години
До Анонимен 11Право думаш! Майната и на България - дай да си разчистим сметките с тия дето ни спряха кранчето - типично комунистическо долно мислене! България цъфна та върза, не и останаха други проблеми на тая държава освен да разберем кой подслушвал, защо и защо не!
13
15
 
16
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
Цацаров къде остана желанието да искаш имунитета на съсела,нали и той трябва да отговаря за секртна документация която изнесъл.Или чакаме да мине време и хората да забравят
12
25
 
27
 
! Отговори
Време за пандела преди 10 години
Цветанов айде влизай в затвора за да спрем да четем *** статии за теб.
11
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на прокуратура! Само така цацарка! Важното е Цветанов в затвора! Допуска на свинеевски до класифицирана информация е без значение, изгубените секретни доклади на съсела са без значение, ДАЛАВЕРИТЕ В АЕЦ БЕЛЕНЕ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, БЮЛЕТИНИТЕ СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ. Има значение само Цветанов в затвора, за дето натикаха и разкараха от държавата голяма част от комунистическата/ДС ***. Хвала цацарски ! Ще дойде Коледа и за теб *** ***
10
6
 
15
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
до Мистър Я си направи труда и публикувай на твоите другари списък с техните родословия.И кой какъв бизнес има сегаИ дали ще миоже да докаже от къде е откраднал всичките пари за да се нарече бизнесмен.Защото ако един човек изкарал парите си с честен труд много трудно ще го видиш да се вози в лимузина последен модел.*** си като тях .Хайде под ръка с тях и да ви няма
9
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бракя гейбери, говори се в метрото, че бай Ставри виел като вълчак- ЦЕЦООУУУ ИДВАЙ ПО- БЪРЖЕ, ЦЕЦОУ! УЖАС!
8
11
 
17
 
! Отговори
alexander1 преди 10 години
Cv Cv pone si dava imuniteta...za razlika ot nqkoi drugi strahlivci