Орешарски иска да говори за икономика, не за оставка

Подмина темата за протестите, спря се задълбочено на Бобева
Обновена: 27 юни 2013 13:08 | 27 юни 2013 12:08,
82
Орешарски иска да говори за икономика, не за оставка
Снимка: Булфото

Премиерът Пламен Орешарски беше доста лаконичен и премерен в изказванията си след днешната клетва на Даниела Бобева за вицепремиер по икономическите въпроси и избирането на вътрешния министър Цветлин Йовчев за трети вицепремиер - силов.

"Мислех, че нещо за икономика ще ме питате", разочарова се Орешарски на продължаващите журналистически въпроси за протестиращите и исканията за оставка на кабинета му.

"Днешният дебат беше за икономиката", обясни Орешарски и отклони темата.

Той отказа да коментира вчерашното изявление на председателя на парламента Михаил Миков, който обяви, че зад атаките на Народното събрание стоят енергийни интереси.

Още по темата
"Попитайте господин Миков, аз не съм казал нищо", отсече Орешарски.

"Работим по въпроса", отвърна той и на въпрос дали вече има кандидатура за шеф на ДАНС след скандала с престоялия на поста няколко дни Делян Пеевски, чието назначение предизвика протестите.

Орешарски обаче засега изглежда непреклонен за друга спорна кандидатура – тази на областния управител на Благоевград Муса Палев.

"Кой са мотивите да я оттеглим. 20-ина човека винаги са недоволни", коментира той накратко протестите в Благоевград.

След това Орешарски побърза да даде разяснения около положилата клетва Бобева.

"Тя ще координира икономическите политики, ще ръководи разработването на нови законопроекти за защита на потребителите, ще работи по антимонополното законодателство. Към нея ще мине Агенцията за чужди инвестиции и Банката за развитие", уточни премиерът.

Пламен Орешарски спомена, че се обмисля към Българската банка за развитие да се привлекат още ресурси, но не е задължително да се увеличава капиталът й.

Ще се изработят и допълнителни кредитни линии, които да насочат ресурс към малкия бизнес, завърши той с икономическата тематика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
шанс преди 10 години
т/а да се даде шанс на правителството на орешарски, което предлага силна икономическа програма, в пъти по-добра в сравнение с предишната. жалко, че сините, носители на най-демократичните идеи, не са представени в парламента. но това казаха хората преди 1 месец. сините т/а да поработят здраво, за да минат поправителния си изпит на следващите избори. т/а ни повече толерантност и спазване на законите, зачитане на институциите и държавността. това искаме всички - протестиращи и неявно протестиращи
73
0
 
1
 
! Отговори
до 76 (Гюро) преди 10 години
В момента ГЕРБ са OUT, защо трябва някой да се занимава с тях? И времето на Цеци и Боци ще дойде, все пак Цацата е новия ни спасител, хахаха!Иначе ми е тъжно за теб, вероятно доходите са ти много ниски и нямаш приятели, затова си стигнал до това падение да пишеш платени про-правителствени коментари тук :)
72
1
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
На вторият ден от кафето пред парламента присъстваха поддръжници на ГЕРБ, които агитираха хората да тръгнат срещу централата на БСП, но не даваха и дума да се обели протестът да мине през централата на ГЕРБ. Други доводи!? Относно това дали аз съм платен или не: това си е моя работа, първо. И второ- дори тези, горе споменатите тикви и да искат да ми плащат- НЕ ЩА! Защото си имам мнение и не съм *** да подкрепям хора, които последните 4 г. ми е мамата! Да защитавам мутра.
71
0
 
0
 
! Отговори
Циана преди 10 години
Плевнелиев ,пардон :)
70
0
 
3
 
! Отговори
Циана преди 10 години
Какво печелим от оставката на това правителство ,много по-добре би било да изчакаме ,така или иначе избори няма да има до септември! По-добре това правителство ,отколкото служебно назначено от Пелвнелиев!
69
3
 
5
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
ТАКАК КАКТО ТИ НЕ НИ СЛУШАШ ТАКА И НИЕ НЕ ТЕ СЛУШАМЕ- ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
68
2
 
4
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
ТАКАК КАКТО ТИ НЕ НИ СЛУШАШ ТАКА И НИЕ НЕ ТЕ СЛУШАМЕ- ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
67
4
 
4
 
! Отговори
Минко Желязков преди 10 години
До КрисНапълно съм съгласен. Следват Огнян ДОнев, Бориславова, Пъпкатаи другите ,които доведоха и крепиха БокоТиквата на власт. Играта си е тяхна и те я играят в момента като използват горките протестиращи хора за маша. Жалко, че малко хора се усещат кой стои зад това клатене на държавата. Жалко, че докато се борят за власт хората с пари, другите страдамеи ще е така винаги. Жалко, че СТанишев е *** и помогна на гореспоменатите.
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние пък не искаме да го слушаме да говори за икономика а само за ОСТАВКА!!!!
65
5
 
6
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Аз като икономист да питам Орешака,след като иска да говори за икономика:1. По каква формула ще намалят тока с 5 %,след като на 27.05 БСП и ДПС гласуваха в Европарламента увеличаване на квотата на ВЕИ в ценообразуването на тока от 20 % на 30 %?2. Как за 3 дни в началото на управлението си "намериха" 30 милиона за помощи като предните са "опоскали" бюджета?3. Откъде ще дойдат парите за увеличена мин.раб.заплата,пенсии и т.н?4.Как ще замразят пенсионната възраст като сме подписали с ЕС друго?
64
2
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Наказателен кодекс Глава първа ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I Измяна Чл. 95. (Доп. ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. Орешарски може....
63
2
 
5
 
! Отговори
KAMEN-BG преди 10 години
Второ служебно правителство начело с Огнян Донев за премиер е готово да поеме властта след оставка на кабинета,съобщава в. "Репортер".С тази задача се е нагърбил президентът Росен Плевнелиев, поръчано му от неговите диригенти от групата "Типинг пойнт".За реализацията на плана "Донев" досега са били налети над 10 млн. лева в акция "Протести", пише изданието.През 2005 г. Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов създават група за политическо инженерство "Типинг пойнт", заедно с вече покойния министър от правителството на Иван Костов - Александър Божков.
62
11
 
9
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Събудете се, ако правителството падне идва служебно начело с олигарха Огнян Донев , това ли искате ?! *** ?
61
5
 
4
 
! Отговори
_Анонимен преди 10 години
Тоя да не се опитва да ignore протестиращите? Знае ли какво прави?
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз искам да карам Audi A8L W12 ама няма, карам си 12 годишна Астра.Оставка! Веднага!!!
59
12
 
6
 
! Отговори
KAMEN-BG преди 10 години
До До Камен БГ 59Е добре де сега какво ще правим ,да оставим Цетелина Бориславова да на яхне тя ли не мерси,по добре РИБА-РАК и ЩУКА от колкото дива капиталистка.Има вече сериозна информация ,че тя е спретнала този сценарии и на предишното правителство и протрива ръце да яхне парламента защото се е почуствала достатъчно сила зада дойде и да управлява, ти за какво мислиш ,че се обединиха тези различни по структура 3 партии ,за какво мислиш ,че Сидеров крепи Орешарски задай си въпроси.
58
7
 
7
 
! Отговори
BGRealist преди 10 години
До АнонименКой си ти да говориш какво искаме?! Един от купените пред парламента ли си?! 100 лв за семейство с дете.. ***!
57
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре тези като се махнат кой ще дойде на тяхно място тиквочите дето ни съсипаха за 3,5 г. ? Няма алтернатива ако не са сегашните дето ни люлят с вазелин, ще са тиквите дето го правят без вазелин. Един дол дренки са и *** и гейберасите.
56
10
 
16
 
! Отговори
До Камен БГ преди 10 години
Камене какви летящи стартове те гонят.Именно при Орешарски ни спряха фондовете,именно при БСП бяха групировките,именно при Виденов БЕШЕ ИНФЛАЦИЯТА,именно при Луканов беше гладът и режима на ток,вода и др.Именно при БКП беше лъжата за запада и тяхния упадък.Защо си мислиш че сега е различно.Не се заблуждавай.Тези не стават.
55
4
 
10
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Ухилил се до уши, даааа, добре ви е на вас там, наместили сте се вече в топлите кресла на народното богатство, но много бързо се взехте на сериозно - 2 вицета WTF? Този наистина прилича на Сатаната, както каза една ясновидка, просто му вижте формата на лицето, зъбките и ушите.