Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"

Аутобанът е безопасен, а и пести средства на хората, твърди той
Обновена: 12 юли 2013 08:41 | 12 юли 2013 08:30,
220
Борисово нетърпение: Веднага пуснете "Тракия"
Бариера все още стопира движението по новия участък от аутобана. Снимка: БТА

Бившият премиер Бойко Борисов настоява премиерът Пламен Орешарски час по-скоро да пусне за движение напълно готовата автомагистрала "Тракия".

Лидерът на ГЕРБ твърди, че е скандално аутобанът да е готов, бизнесът да чака, а хората да заобикалят по стари маршрути в разгара на летния сезон и да не могат да стигнат бързо до морето.

Борисов настоява Орешарски да не чака стротелната министърка, която е в Брюксел, и още днес да отвори пътя.

Eто и писмото му до министър-председателя.

Още по темата

"Призовавам премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала "Тракия". Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон.

Автомагистрала "Тракия" е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация.

Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата.

Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути. В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала.

Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите. Автомагистрала "Тракия" е път, който е натоварен с историческите очаквания на българите. Затова никой политик няма право да ги лишава дори и час повече от възможността да пътуват по новата магистрала", завършва посланието си екс премиерът.

Само преди ден от регионалното министерство съобщиха, че от 15 юли от София до Бургас ще се пътува по изцяло завършената автомагистрала.

Последният участък - от пътен възел "Зимница - Ямбол" до пътен възел "Карнобат", е готов и от столицата до морето вече ще се стига за около 3 часа и половина.

Автомобилите ще могат да преминават по новата отсечка от 14 часа в понеделник, допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те, *** чакат Путин да им даде зелен сигнал, к'во ги интересуват хората! да поканят "батко и братко" на откриването!
84
16
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже! Тоз мълча 1 месец. Не ходи на работа от 1 месец! И накрая изригна и в главата му пак асфалт и лентички!
83
1
 
35
 
! Отговори
hellion преди 10 години
До ПуркоГосподин Пурко,Един съвет - ако не Ви е възможно да се отнасяте към мненията на другите с уважение по-добре изобщо не пишете, или за по ясно - По-добре мълчи и да си мислят че си глупав, отколкото да говориш и да разсееш всякакави съмнения в това. Относно обидните квалификации - ще подмина тази за психичното ми здраве. Иначе за сведение съм безпартиен тъй като всички достатъчно са лъгали за да са ми еднакво противни. Много по-нелицеприятни са ми обаче заслепените и ограничени пратийци.
82
27
 
50
 
! Отговори
ЧЕРВЕНОГЪЗИ МАКАЦИ преди 10 години
БОЙКО СТЕГНА ДЪРЖАВАТА И НАЙ-ПОСЛЕ ТЯ ЗАРАБОТИ И ЕТО ВЕЧЕ ИМАМЕ ЦЯЛА ПОСТРОЕНА МАГИСТРАЛА , А ТИЯ *** , ГОРСКИ РАЗБОЙНИЦИ И ЧЕРВЕНОГЪЗИ МАКАЦИ , КОМУНОИДИТЕ ИМАХА ЕДНО РАЗРЕШИТЕЛНО ДА ИЗДАДАТ , ЕДИН ПОДПИС И ЗА ДВА МЕСЕЦА , ДОРИ И ТОВА НЕ МОЖАХА ДА СВЪРШАТ ! БОЖЕ , ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗ *** И РУСКИ ИБРИЦИ , ЧЕРВЕНОГЪЗИТЕ МАКАЦИ , КОМУНОИДИТЕ !!!
81
13
 
50
 
! Отговори
Еди преди 10 години
Бат Боко, ако технически лица и запознати се разровят из това,колко качествена е построената магистрала-ще замирише и то много.Ти и твоите протежета играехте заедно,актувахте некачествени материали за качествени,а разликата от парите си я деляхте 1:3/съответно 3 бе за теб/И още- само Вие ГЕРБерите в Б-я можете да си получавате заплатките/фантастичните/ без да ходите на работа.А хората от площада защо не протестират срещу това? Къде другаде се заплаща за да се лежи в къщи?
80
23
 
46
 
! Отговори
нормален преди 10 години
БОРИСОВ , КОГА ЩЕ ИЗМЕТЕШ *** ОТ ПАРЛАМЕНТА?!
79
15
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тиквю айде изчезни и не се появявай повече бе гаден ***.
78
10
 
54
 
! Отговори
Martin K преди 10 години
Защо някой от нас не пробва 1 месец да не ходи на работа, защото колегите му не му харесват, или не е на едно мнение с тях?
77
20
 
54
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 10 години
Я ПЪК ТОЯ... ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИ...МОЖЕ БИ ВСЕ ОЩЕ ПРЕМИЕР... ТА ЩЕ КОМАНДВА "ВЕДНАГА ПУСНЕТЕ "ТРАКИЯ"
76
12
 
55
 
! Отговори
Голям шеф преди 10 години
Абе я първо ти се яви на работа пък после умувай какво има да се пуска. Няма такива смешници.
75
11
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тикво ходи на работа в парламента че и тези 800 лв които получаваш са пари на данекоплатеца независимо дали са гласували за гробарската ти партия или не и ако обичаш не Злобей че няма да резнеш лентичката при откриването /знаеме че ти професионален навик/
74
14
 
47
 
! Отговори
Росен преди 10 години
Бойко ще ходи на море с кола щото му дръпнахме килимчето Цецо в панделата Фидосова в Сърбия И после защо не ходят на работа депутатите Щото няма кой да им каже как да гласуват
73
17
 
56
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ДАЙТЕ МУ НА ТАЗИ ТИКВА НОЖИЦАТА И ДА ХОДИ ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКАТА. МНОГО Е ЗАГРИЖЕН ТОЙ ЗА НАРОДА... ОТ НЕГО И ТЕЗИ ОТ НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ. НЯМА ЛИ ДА Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ ВДИГНАТ ОХРАНЕНИТЕ *** И ДА СИ СЕДНАТ НА СТОЛОВЕТЕ В НС, ЧЕ ДА ПОРАБОТЯТ МАЛКО, А НЕ САМО ДА СМУЧАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ. НАГЛИ ТЪРТЕИ.
72
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До graywatchХа-ха, нелоша проява на чувство за хумор! Естествено, че не в нищото. Строи се там където е необходимо и целесъобразно. С асфалт за морето това обаче няма как няма да стане, освен ако под бизнес не се рабират крайпътни капанчета, жрици на любовта и т.н. от този род
71
20
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не беше Бойко тази магистрала щяха да я строят поне 30 години. Крадливите комунистищяха да откраднат парите и да лъжат хората до безсъзнание.От Европа не трябва да им дават нито цент. ОСТАВКА !!! ОСТАВКА !!!
70
11
 
47
 
! Отговори
фен преди 10 години
Тая тиква до кога ще се изказва неподготвена.Не разбра ли вече, че аут от медийния подиум.
69
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слава на братския ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.БАРОЗУ ВИ ПОСРОИ МАГИСТРАЛИ И ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ЛИНИИ.СЛАВА!ВЕЧНА СЛАВА, ДЛЮГАРЮ БАРОЗУ.ДРУЖБАТА НИ СЪС ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЯЗ Е ТЪЙ ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ЗА ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО.УРА!
68
11
 
36
 
! Отговори
И.Иванов преди 10 години
До SpiroИ вкоя точно книга, учебник, помагало или държава първо строят пътища "на кило" и сед това чакат край тях да се поникне бизнес и да дойдат доходи. Хайде стига с глупостите. Да, първо се инвестира, но в нещо печелившо и работещо и чак след това се докарва и асфалтов път дотам - подчертавам асфалтов, защото бизнес се прави и по черен, ако има кой да го прави де.
67
11
 
44
 
! Отговори
до 89 преди 10 години
до 89-тази магистрала е построена благодарение на Брюксел, а не благодарение на Борисов. А що се отася до Борисов-не сме забравили спирането на лекарствата за раковоболни-през2011, когато при спирането на лекарството Темодал почина мой близък. Така,че тази магистрала е построенна -за българското съфинансиране с кръвта и телата на раковоболните-от спрените лекарства се даваха пари за българскотосъфинансиране.
66
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 82Каквото иска да ги пита. Няма значение какво искаш, защото си има Конституция и закони. Той е избран за да е там!