Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!

"Никога не е имало толкова силно противопоставяне"
Обновена: 15 юли 2013 16:22 | 15 юли 2013 13:15, Веселина Йорданова
156
Плевнелиев притеснен: Ситуацията е много тежка!
Президентът Росен Плевнелиев прерязва лентата на последния участък от "Тракия". Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев изрази притеснение от политическото противопоставяне в страната и липсата на диалог между политическите лидери.

„Притеснен съм, защото никога не е имало толкова силно противопоставяне, такова разделение и между политическите лидери. Едните са в парламента, другите са в оставка, едните са за това да има колкото се може по-скоро избори, другите не са. Ситуацията е много тежка”, коментира държавният глава, след като участва в официалното откриване на последния участък от АМ „Тракия“.

По думите му управляващите са избрали пътя на реваншизма и вместо да имат диалог с най-голямата опозиционна партия, по-скоро решиха да зависят от гласа на „Атака”. Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза президентът.

Той беше категоричен, че решенията минават през диалог и изрази съжаление, че в момента липсва такъв.
„Магистрала „Тракия“ показа, че българите могат да градят мостове. Българският политически елит обаче изгори всички мостове. Ситуацията е много тежка и трудна и изходът минава единствено и само през диалог, желание за компромис и ясни ценности, върху които да стъпим“, подчерта Росен Плевнелиев.

По повод съвместната позиция на посланиците на Германия и на Франция отпреди дни, определяна като намеса във вътрешните работи на страната ни, президентът коментира, че Европейският съюз не е външна политика за България. „ЕС е нашият дом, нашето семейство, а София и Брюксел са едно и винаги съм казвал, че Брюксел е това, което София направи от него. Разделението на България и други държави-членки е пагубно, категоричен беше президентът.

„България е била силна единствено и само когато е била интегрирана и винаги е била слаба, когато е плувала в собственото си блато“, коментира още държавният глава. Президентът изрази и притеснение от проектоназначението на Боян Чуков за секретар на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„Единственото, което се знае за него, е, че е дясна ръка на Алексей Петров в годините, в които „Лев Инс” е развило бизнес. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Аз съм силно притеснен”, каза Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
18
 
23
 
! Отговори
ъъъ преди 10 години
ситуацията наистина не е розова, защото президентът не си е на мястото. в/о да прави само констатации, по-добре е да се опита да обедини, а не да разделя и взривявя обществото. що се отнася до герб, държат се хулигански, а не като депутати, защото не се вясват в нс и хич не им пука.
11
21
 
39
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Този защо не говори за липсващите депутати в парламента ? Явно за него неходенето на работа не е проблем.... Дали когато е бил в бизнеса отстъствието без причина и без болничен на негови работници не е било проблем ?
10
9
 
28
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
Ахааааа, когато ядохте кифтетата, не ривахте, ся си ривете!
9
21
 
26
 
! Отговори
Узумения преди 10 години
Абе Вие по долу които го плюете ,Вие какво бихте казали ,ако сте на негово място ? Не съм Гербер ,факт е,обаче че без диалог и взаимни компромиси нещата няма да се случат Накрая да вземем да спретнем една гражданска война тип Сирия ,кво толкоз най много да се изтрепем
8
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак АТАКА е проблема, както винаги. Ако наистина зависеха от гласа на АТАКА, досега да са изпълнили поне една точка от тяхната програма. Ама тогава явно щеше да се види, че АТАКА е генератор на сносни идеи, нали?
7
30
 
46
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Това не е президента на България ! Това е президента на Бойко Борисов, който му топли президенткият стол.....
6
9
 
37
 
! Отговори
ii преди 10 години
Най-голямата опозиционна партия е извън парламента, а тя сигнализира желанието си за диалог, каза президентът. - при Бойко /защото това е ГЕРБ/ диалога е еднопосочен " АЗ КАЗАХ "
5
49
 
39
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Президента е единствения достен човек в момента в държавата... Всички други са ***!! А назначенията на Пеевски, Тихолов и Емил Иванов за областен на София няма какво да се коментират... Те граничат с национално предателство !!!!Оставка веднага и нови избори на есен !! Всички граници вече са преминати... Орешарски имаше своя шанс, но го пропиля за има няма 2 седмици...
4
25
 
57
 
! Отговори
картман преди 10 години
На този *унгел му става все по трудно да прикрива, че подкрепя герб. Като имат желание за диалог защо не са в парламента, където трябва да се провежда този диалог? Някой спрял ли ги е да ходят на работа. Герб е *** партия, причинила най-много злини на България от 23 години насам!
3
17
 
26
 
! Отговори
мъж под чехъл преди 10 години
ЕС е нашият дом, нашето семейство" А какво сатава когато чукаш чужди булки? Как е семейството?
2
31
 
63
 
! Отговори
se преди 10 години
точно ти и любимата ти партия провокираха това противопоставяне.................и продължаваш да работиш в тая насока
1
38
 
71
 
! Отговори
... преди 10 години
Този мина всякаква граница...Това не е моят президент, това е президента на ГЕРБ!!!