"Поколението F" оглавява протестите срещу корупцията

"Файненшъл таймс" за недоволството от политическата класа у нас
15 юли 2013 18:53, Елка Василева
71
"Поколението F" оглавява протестите срещу корупцията
Снимка: Булфото

Протестите, провеждащи се ден след ден вече месец, не са израз на недоволство от конкретно правителство, а от цялата политическа класа, от усещането за шуробаджанащина и икономическа стагнация. Това пише британският в. "Файненшъл таймс" в репортаж от България, озаглавен "Поколението F" в България оглавява протестите срещу корупцията“.

На фона на разтърсваните от бурни протести в последните седмици Турция, Бразилия и Египет, по-малката и мирна досега България с население от 7,4 милиона души привличаше по-малко внимание. Мащабът и продължителността (до 30 000 души всеки ден само в София) на протестите в най-бедната страна в Европейския съюз обаче са безпрецедентни от падането на комунизма преди двайсет години досега.

Експертът в областта на връзките с обществеността и писател Максим Бехар казва, че тези протести се различават от всички останали в България досега и може да продължат по-дълго от очакваното - отчасти защото са движени от социалните медии.

Въпреки ниските доходи на хората България се превърна в една от най-ползващите "онлайн" услуги страни благодарение на огромните инвестиции във високоскоростен интернет. Това създаде младо, креативно и комуникативно поколение, което Бехар нарича в наскоро публикуваната си книга "Поколение F".

Софийските протести се идентифицираха с хаштаг #DANSwithmе. Отначало те се появиха в Twitter, а после се прехвърлиха във Facebook, където 2,5 милиона активни българи прекарват известно време ежедневно, казва той.

 "Файненшъл таймс" цитира първия български еврокомисар и понастоящем един от водачите на реформистко опозиционно сдружение Меглена Кунева, която казва, че протестите са "революция на достойнството" срещу върхушка, свързвана с корупция и безнаказаност. Протестите обединяват обществото, не го разделят. Разделителната линия е между гражданите и мафията, смята Кунева.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Търпението ми към протестиращите се изчерпва, почвам да натрупвам тонове гняв и ярост... Събрахте парички, палете голфовете и газ към морето, за да не ги харчите за травматично лечение, че ние от Прованса сме плътно зад Орешарски- да не кажете, че не сте знаели!
12
9
 
6
 
! Отговори
Файненшъл таймс преди 10 години
"Файненшъл таймс" цитира първия български еврокомисар и понастоящем един от водачите на реформистко опозиционно сдружение Меглена Кунева, която казва, че протестите са "революция на достойнството" срещу върхушка, свързвана с корупция и безнаказаност. Протестите обединяват обществото, не го разделят. Разделителната линия е между гражданите и мафията, смята Кунева. КуневаКуневаКуневаКуневаКунева Кунева. КуневаКуневаКуневаКуневаКунева Кунева.КуневаКуневаКуневаКуневаКуневаКунева.КуневаКуневаКуневаКуневаКунева
11
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички червени *** в сибир - 70 години руско робство стигат
10
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 10 г. ще остане само поколение ***!!!Истинските разумни и грамотни българи са в чужбина и със спестените парички които всеки ден наливат в Мангалия крепят икономикта , ако спрат фалит!!
9
3
 
7
 
! Отговори
ot pokolenieto F преди 10 години
Beherovata dashterichka tvardeshe che v BG vsichko e ot zlato, Imenata spomenati v gornata statia sa Pumia ot Natcionalen Kvalifitet.....tochno tova e chast ot prislugvashtite mafiata.....i da ne se praviat na nechuvashti a da se omitat .....nagli .... tvari....na 111 km2 plosht
8
6
 
17
 
! Отговори
az преди 10 години
Ne LUJETE xopata Naselenieto ne e 7,4 милиона a e 6.9 милиона po danni na CIA
7
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"България се превърна в една от най-ползващите "онлайн" услуги страни благодарение на огромните инвестиции във високоскоростен интернет" - Глупости на търкалета. В Бълагрия Интернет се ползваше сравнително широко още при телефонните модеми в краят на 90те. В сравнение със Западна Европа, Интернетът ни е е бавен и скъп. Българите ползват онлайн услуги понеже се заблуждават, че живеят в бяла държава, вместо да ходят да копаят картофи, където Бат Бойко би пратил ИТ специалистите ни.
6
15
 
26
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Българинът е необикновен, силно резистентен европейски бацил.Не го интересува какви са му доходите, сметките, икономиката.Него го вълнува единствено какъв ''цвят'' са тези, които го управляват!Той е фото-чуствителна машина, мачкай го, ще иска още, мазохистичен вид от друга планета.
5
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените *** са се активирали във форума и пишат простотии след простотии в защита на червените си крадливи ГРОБОКОПАЧИ !
4
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде вън от БГ червени ***.
3
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знаех, че Куневата била водач на реформисткото опозиционно движение!!!!!
2
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О С Т А В К А Н А ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!О С Т А В К А ВЕДНАГА!А М И Н !
1
27
 
29
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Това е протест на интелигенцията срещу крадливите изедници на България, окупирали с метеж властта и техните малобройни *** поддръжници!ФАКТ!!!