Холандският посланик разочарован: Нямате напредък!

"Трябва диалог и съгласие между хората и политиците"
20 юли 2013 15:30,
135
Холандският посланик разочарован: Нямате напредък!
Посланикът на Холандия Карел ван Кестерен. Снимка: Булфото

Разочарован съм от напредъка на България в съдебната система и борбата с корупцията. Също ЕК каза тази седмица, че прогресът не е такъв, какъвто трябваше да бъде – това е леко разочароващо за мен, каза пред БНР посланикът на Холандия Карел ван Кестерен.

Според него уменията на страната ни да се пребори с престъпността и корупцията няма как да не се отрази на членството в Шенген.

"Холандия се съгласява, че България технически е готова да се присъедини към шенгенското пространство. Имаме предвид оборудването, персонала - всичко това е на място. Но постоянно повтаряме, че докато няма достатъчен напредък по отношение на механизма за сътрудничество и проверка, в борбата с корупцията, с лошите практики, тогава не можем да се съгласим, че България напълно отговаря на системата и може да я приложи – не е напълно готова. Първо трябва да има доверие", посочи посланикът.

Карел ван Кестерен отчете, че има отлично сътрудничество между холандската полиция и прокуратура и българските партньори.

В този смисъл той обясни обаче, че съществуват известни съмнения по отношение на възможна корупция или влияния. "Тук става въпрос за вътрешното движение най-вече", подчерта той.

Посланикът изтъкна също, че е бил доста притеснен при назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"Това не се случи, но въпреки това се чувствам малко неудобно, защото не е дадено обяснение защо беше назначен Пеевски, не знаем кой стои зад това".

По думите му протестите у нас са израз на това как гражданското общество се изправя и подкрепя европейските ценности като отвореност, прозрачност, да няма задкулисие, да няма корупция.

"Мисля, че политиците ще се вслушат в това. Хората трябва да започнат да разговарят помежду си и да намерят изход. Трябва да се започне диалог и да се постигне някакво съгласие", подчерта дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
dobromirk преди 10 години
Прав е човека!Какво го хокате?
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Димитър Димитров 107: Vie ne ste v red !!! Koi posle 6te naliva v bezdannite djobove na BG-politi4eski parvenjuta?
93
5
 
5
 
! Отговори
Димитър Димитров преди 10 години
Всички посланици, които се месят и налагат чужди интереси трябва да бъдат призовани да напуснат държавата ни! Всички "наши" политици, които са се превърнали в *** и национални предатели, под влиянието и натиска на тези посланици трябва незабавно да бъдат осъдени за предателство срещу отечеството и народа!
92
4
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Откога мнението на посланици определя държавата ни? Извинете, г-н Кестерен, вашата държава легализира наркотици. Как мога да съм сигурен, че мнението, което давате не е под влияние на тревата, която сте изпушили в посолството. Писна ми от такива хора. И повече ми писва, че българите слушаме някой чужд дипломат и приемаме неговите думи за праведни.
91
5
 
10
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Холандия от доста време работи против България и Румъния. И при предишното и при сегашното ,а вероятно и при бъдещото правителство ,посланникът ще дава негативни оценки.Като добър служител на своята страна ,той ще отстоява политиката на своята страна .
90
9
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
НАГЛЕЦИ ЛИ..., НЕ-Е-Е-Е...ВЪПИЮЩА НАГЛОСТ, ТЕРОРИЗЪМ Е... Сугарев и 500 ТАРИКАТИ, ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ ПРЕДСТАВЯТ... ЦЕЛИЯ НАРОД...(това поражда сериозни тревоги сред Европейската асоциация на психиатрите)- Днешните протести, дето протестиращите "красиви", "интелигентни" и "умни" добре платени НАГЛЕЦИ дори не знаят за какво протестират, НО СА ГОТОВИ ДА ПРОЛИВАТ КРЪВ, приличат на...- "ГЛАДНА" СТАЧКА НА СЕЛСКИ ЧОРБАДЖИЯ МЕЖДУ... ДВЕ ПРЕЯЖДАНИЯ...! И в същото време в "провинцията" децата не могат да заспиват от ГЛАД...!!!.
89
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече трети дипломат си пъха гагата в нашите си работи.Мъка им е сигурно ,че някой ги е спрял за момент да доразграбят България.Следващият им сценарий е ясен- ще заплашват.Май Волен Сидеров ,както и да го кръстите-Болен и т.н. ,си е напълно прав-за колониализма Питам се ,кой първи ще фалира -България или Европейският съюз.Не сме едно и никога няма да станем,не го ли разбрахте.И *** да им оближете пак ще сме си за тях -*** на Европа.
88
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Та точно от Холандия ли ще чкаме съвет - щого кралицата им дрпо улицте им се продава свободно дрога, зажи този ценн пазар, Амстердам е станал сексдестинация в Европа, по улиците им се търкалят *** в унес - това ли е европейски стандарт или може би разрешените им гей-бракове????? Свестните държави в ЕС са Германия, Австрия, Швеция, Финландия.
87
3
 
2
 
! Отговори
me преди 10 години
До да, ама неНадявам се да се майтапиш, а ако не се, трябва да знаеш, че ми е на таралясника за холандския и на кой съм му интересен. Тва да отклоняваш темата като се хващаш за някви детайли е система, с която си служат децата в предучилищна, тъй че дай да не се излагаме.
86
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гигантаа ти ще ги търпиш ли,ако ти са в къщата?
85
4
 
2
 
! Отговори
да, ама не преди 10 години
До meс грешен холандски не си интересен, пич!
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние сме разочаровани от съдебната ни система и липсата на борба с корупцията, г-н посланик. Между другото, кои са ни правосъдните министри в последните 10-на години? Не ги дават много много по новините, което е показателен акт, че никакви реформи не се извършват.
83
10
 
14
 
! Отговори
Гиганта преди 10 години
А Вие защо гоните ромите ?
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА,ТАКА Е-КАТО СМЕ ГОТОВИ ЗА ПАРИ И МАЙКИТЕ СИ ДА ПРОДАДЕМ!НИЕ СМЕ НАЙ-ПРОДАЖНОТО ПЛЕМЕ НА СВЕТА,ТАРИКАТИ НА ДРЕБНО,ПРЕДАТЕЛИ-ЕДИН,ЧЕТНИК,ДВАМА ,ЧЕТА,ТРЕТИ ПРЕДАТЕЛ!КОЙ,ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ И БОТЕВ,АМИ АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ-ЗА НИЩО НЕ СТАВАМЕ,ХОРАТА ГО ВИЖДАТ И НИ ГЛЕДАТ СЕИРА,А НИЕ СИ МИСЛИМ,ЧЕ СМЕ ГИ ПРЕЦАКАЛИ!ВСЕ НЯКОЙ,И НЕЩО НИ ПРЕЧИ!НА КРИВАТА РАКЕТА-КОСМОСА И Е КРИВ!ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ ПРЕХОДА СА ЗА ЗАТВОРА-ТОВА Е!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
imame kradem zdravo.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До георгиdobre be -zapadni banki -puk stari komsomolci/oligarsi /?!? razdelenieto otdavna ne e zapad iztok
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bravo -dobre che sme v evrosaiuza che pone da im zapushat na nashite moshennici ustite
78
2
 
2
 
! Отговори
me преди 10 години
До Karel van KesterenJe verstaat wel, toch? Het ist bulgaarse site sowieso.
77
9
 
19
 
! Отговори
titoti преди 10 години
По принцип е прав.А България суверенна държава ли е, че разни травестити се месят във вътрешните ни работи?Кой му/им дава право да се меси/месят?Но нали сме се хванали за пръстите, другото колко ме е!П.П.А че съдебната система и в частност адвокатската гилдия са адски корумпирани го знае и баба на село.Да не споменаваме политиците.И в крайна сметка какво правим драги ми сънародници?
76
6
 
26
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Константин Димитров Самоковеца контролираше по-голямата част от контрабандните канали у нас.С Георги Илиев, шефа на ВИС-2, Самоковеца е съдружник в редица дружества. Съгласно доклад на МВР, Самоковеца е отговарял за контрабандата на ВИС-2 Самоковеца е убит на 6 декември 2003 г. в Амстердам. Кой даде виза на този бандит, мосю посланик? България не бе още в ЕС.Бандитите и проститутките бяха приети първи в Европа. Е, да, те бяха богати и плащаха рушвети. Моралът настрана, френския консул бе наказан , че издал 2 000 визи за български ***. После бе наказан и португалския посланик.