ГЕРБ и реформаторите грабват властта, видя Петър Стоянов

Той укори Реформаторския блок, че е механично сглобен
Обновена: 27 юли 2013 11:26 | 26 юли 2013 21:41,
189
ГЕРБ и реформаторите грабват властта, видя Петър Стоянов
Петър Стоянов. Снимка: Булфото

При едни предсрочни избори ГЕРБ ще поеме управлението с помощта на партиите от Реформаторския блок, прогнозира президентът Петър Стоянов (1997 г. – 2002 г.).

"Истината е, за съжаление, че интересите в момента на БСП и Сергей Станишев съвпадат с интересите на една автентична десница, която има нужда от по-дълъг период, за да може да се структурира и в едни по-късни избори, евентуално през май, да заяви своето присъствие.

Ако изборите са още утре, ситуацията е повече от ясна - България най-вероятно ще бъде управлявана от ГЕРБ заедно с тъй наречения Реформаторски блок, т.е. с партиите на господин Костов, на госпожа Меглена Кунева и евентуално Надежда Михайлова.

И тази ситуация изглежда съвсем диалогична, защото днешните протести са абсолютното алиби на Реформаторския блок да каже защо ще управлява с Бойко Борисов? Защото хората месец и половина протестираха срещу БСП и ДПС, искайки да ги отстранят от властта", коментира Петър Стоянов пред БНР.

По думите му реформаторите всеки ден са по телевизията, по интернет и искат да внушат, че те са политическата сила, която е двигател на протеста.

"Но аз не мисля така. Всъщност Реформаторският блок се състои от механически сглобени партии, при които при по-внимателен прочит ще се види само едно – желанието им, събирайки се заедно, да достигнат 4-процентовата бариера и да осигурят на своето политическо лидерство присъствие в парламента, а точно това не събужда ентусиазъм в десния електорат", твърди Стоянов.

Още по темата

По думите му в България сега няма политици, които могат да оглавят нестихващите протести, настоя обаче да се запази стабилността на президентската институция.

"Защото така перспективата пред България, стабилността на България днес в много голяма степен зависи от стабилността на президентската институция. И аз от сърце пожелавам на Росен Плевнелиев да се справи с тази задача. Аз съм от много малко хора, който е бил в подобно на неговото положение, знам колко е тежко да се действа в такава критична ситуация", допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
9
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Това беше най-никаквият президент на България - помним историята с американката ракета, която улучи къща в Горна баня, а също и колко ревностно разпореди да върнем нашия си оригинал на Паисиевата история на гърците в Атон. Докъм 2002 имаше иконимически растеж, поради външа конюнктура, иначе щеше съвсем да се провали.
129
0
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
д толкова по-видно става , че тогава се е положило едно ново начало и че тогава основно се е променила икономическата система в страната , лошото е че след Костов и ОДС в продължение на 12 години никой не надграждаше не донастройваше системата , не я реформираше и тя силно се деформира , примери колото щеш и с корупцията по обществени поръчки и еврофондове и със заменките ис държавните регулатри , в крайна сметка съдебната система си остана въпреки харминизираното европейско законодателство
128
1
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
148 не не съм дори съм страшно обнадежден , не ми харесваше тази изолация до сега въпреки, че знаехме че сме прави , знаехме че сме по-качественото малцинство , но все пак малцинство .Някой ден ще си промениш мнението за Костов и Стамболов македонстващите са го рязали на парчета ,а днес признаваме , че един от най-великите , не забрявай че вследствие на промените в структурата собствеността на Капитала сраната изживя икономически бум в периода 1998-2008 колкото се отдалечаваме от онзи перио
127
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 10 години
Помним колко тежко е да си президент - като падна американска ракета в София и военните те чакаха 10 минути да наредиш сваляне на американският самолет незаконно навлязал в нашето въздушно пространство, ти се покри .Има и много други трудни моменти , но това стига.
126
2
 
10
 
! Отговори
простака преди 10 години
Според последните проучвания, ГЕРБ ще грабне средния, а реформаторите ще се реформират пак отвън
125
2
 
4
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До Одисей 1Изглеждаш много тъжен , защо не си признаеш разочарованието от участниците в реформаторския блок ? Ти не си виновен !И аз някога съм гласувал за Костов, сега не се гордея с това........Привържениците на ДСБ са в нокдаун от този блок , според мен.Това е тъжно .
124
3
 
15
 
! Отговори
90075 преди 10 години
Реформаторския блок е диария от политически трупове алчни за власт.
123
5
 
8
 
! Отговори
MIKA преди 10 години
Петьо Конья от Плъвдив нещо не изкарва парички от айдукатстването, и сега се заглижил за някакви рИформатори, ама и тези са нефелни като него келяво пловдивско айдукатчеЧетете Фактор, атачван е протокола от заговора 1996-7 на Иван Костов, Петър Стоянов, Георги ПърЪванката и шайката мошеници от СДС и БСП
122
3
 
15
 
! Отговори
Да ама не преди 10 години
На Адвокадчето много му е мъка, че не управлява ББ !
121
6
 
8
 
! Отговори
Реформатор преди 10 години
Много злоба и злорадство лъха от думите на Стоянов към Реформаторския блок!Защо казва -ГЕРБ с помощта на Реформаторския блок? Защо не каже нормалното - ГЕПБ и Реформаторския блок в равностройна коалиция? Или Реформаторите с помощта на ГЕРБ?Защото на практика се присъединява волю или неволю към противниците на истинската десница и най-вече към БСП и ДПС. И това само от злоба към Костов,въпреки,че Костов се оттегли.Като кост на гърлото му е застанал този Костов ,защого десните го обичат и уважава
120
2
 
3
 
! Отговори
ole преди 10 години
За повече подробности посетете сайта на П. Стоянов- president.kon
119
5
 
8
 
! Отговори
десен протестиращ преди 10 години
Аз подкрепям Реформаторския блок и не желая Стоянов да говори от мое име .Не ми харесва злобата , която се прокрадва в думите му .
118
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя с конската физиономия изпълзя отново и взе да дава акъл.Но за какъв се мисли, та изпълзява с повод и без повод да дава мнения?!?Мисли си, че е някакъв фактор, понеже прислужва на Клинтън в неговата фондация.Ние обаче не сме забравили що за човек е - изцепките на жена му, потуления развод и ред други нечестни действия, само и само да е на ръководна длъжност.
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Стоянов доста е изперкал в братска Америка.Не вижда ли че отдавна е политически труп.
116
0
 
1
 
! Отговори
135 преди 10 години
До graywatchИмам паве на раменете.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gladna kokoshka proso sunuva!!!!!
114
0
 
7
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
До Одисей 1Какво не съм разбрал, че и НДСВ проявяват интерес към реформаторския блок ......Аре сиктир.... на чист български език
113
2
 
27
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
Реформаторският блок се роди мъртъв. Кунева какъв реформатор може да бъде ? Или Даниел Вълчев....и мн.др.Това не са естествено забогатели с труд предприемачи, а бивши политически нагаждачи. Самата им комбинация е напълно нелогична.(само за власт става въпрос....хората са го гледали и този филм)....Мъка, мъка...много мъка...
112
2
 
6
 
! Отговори
WIND преди 10 години
До graywatch-как не ти омръзна постоянно да изливаш тонове помия и злоба?!Ти човек ли си или някакъв ***?Ето такива като тебе ,при всеки катаклизъм в историята ни са ходили да разчистват лични сметки и да трепят наред!Разбирам да не си съгласен ,да спориш,да отстояваш позиции-така като нормални и цивилизовани хора,а вие какво-пълни ***-канибали"дай да ги изядеме,пък после ще видим дали са го заслужавали"!Стремежът към келепира е основна двигателна сила на българската десница!
111
7
 
9
 
! Отговори
Окатин преди 10 години
Главният прокорор ЦЪЦЪРОВ защо е увърта като стар калайджия, а не се самосецира за деянията на всички политици и депотати от прехода и да възбуди дела за окраденото и разпиляно от тях национално богатство и да го върне на сиромашта