Депутатите резнаха окончателно поправката "Янев"

Падна задължението на работодатели да си обявяват имуществото
28
Депутатите резнаха окончателно поправката "Янев"
Снимка: архив, БТА

Депутатите отмениха окончателно задължението на членовете на управителните съвети и контролните органи на представителните работодателски организации и синдикатите да обявяват имуществото си в публичния регистър на Сметната палата. Това стана с приети на второ четене промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи държавни и други длъжности.

Така депутатите коригираха т. нар. поправка "Янев", приета в края на 41-вото Народно събрание, с която работодатели и синдикални лидери бяха задължени да заявят публично имуществото си в регистъра на Сметната палата.

Още по темата
Регламентът предизвика остра негативна реакция у работоделските организации.

В началото на април те напуснаха заседанието на Тристранката в знак на протест. Членове на тристранката обясниха, че измененията са популистки и ще позволят да се оказва политически, криминален и икономически натиск върху тях.

Сред мотивите за промените в закона е противоконституционност на текста, а ефектът от приетите от предходния парламент промени "не само не отговаря на обществените нужди и интересите на гражданите, а е насочен към постигане на друг противоконституционен резултат", пишат вносителите Ваня Добрева, Христо Монов от Коалиция за България, и група народни представители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ние си ги избрахме, кво бръмчим ся! Тихо и да го лапаме!
2
5
 
62
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Браво! Угасиха лампата и сега ще си крадат на воля?Не са останали нормални хора в тая *** държава. Иначе до сега да увиснали тия крадци от покрива на НС. Без кръв няма да има промяна.Да е четита новата петилетка на целия електорат на БСП/ДПС/Атака.
1
2
 
47
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
TOVA ISTINA LI E ? TE VSI4KO SI PRAVIAT SAMO ZA TIAH , ZA RODNINITE I ZA SVOI HORA , SAMO PARITE GLEDAT DA VZEMAT , NIAMALO E DOSEGA 4AK TOKOVA AL4NO PRAVITESLTVO