Парламентът да се събере веднага, зоват ГЕРБ

Партията е готова да инициира такава процедура
7 авг 2013 21:10,
288
Парламентът да се събере веднага, зоват ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: архив Булфото

ГЕРБ поискаха незабавно свикване на извънредно заседание на парламента след ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета.

Както Dnes.bg по-рано писа председателят на НС Михаил Миков обяви, че ще свика извънредно заседание, но на 30 август.

Отлагането на заседанието чак за 30 август е прах в очите на хората. Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджета. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да ваканцуват, вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси, обяснява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя позиция, изпратена от пресцентъра на партията.

Още по темата

Той е категоричен, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира на извънредното заседание като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.

Недопустимо е да се почива, когато държавата е изправена пред толкова неясноти. За нас ветото на президента е обосновано и очаквано. Многократно повторихме в парламента, че има много неясноти и съмнения по отношение дълга от 1 милиард, който искат да вземат управляващите. Когато харчим парите на българския данъкоплатец, трябва да сме много внимателни, смята още Борисов.

Подобна позиция изрази и друг депутат от партията  - Томислав Дончев.
Ветото на президента е обосновано и очаквано, то е ориентирано върху неяснотите в актуализацията, заяви Дончев.

Той отново повтори позицията на партията, че те подкрепя социалния пакет от 40 млн. лева, но неясноти и съмнения по отношение на главната част от новия дълг. Подобно на лидера Бойко Борисов и Дончев смята, че пари на кредит трябва да се харчат много внимателно, защото те се харчат от едни, но се плащат от друг.

Депутатът и бивш министър също се спря на недостатъчната, според ГЕРБ, прозрачност. Дончев обясни, че в ревизираната държавна сметка 4 на сто са социалните разходи от цялата актуализация, парите за покриване на стари задължения към бизнеса, които са нови разходи, са 16 процента - т.е. всичко това, с което се обосновава цялата актуализация не надхвърля 20 на сто от този един милиард. Особено ясно е какво ще стане с един половин милиард, който отива в резерва и практически е на разположение на правителството и може да бъде харчен във всеки един момент по начин, по който то намери за добре, което не е добра практика, обърна внимание Томислав Дончев.

Той обяви, че ГЕРБ ще задвижи най-късно в понеделник конституционната процедура за свикване на извънредно заседание на парламента, ако в следващите дни управляващите сами не вземат подобно решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
10
 
7
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
Боже..колко мъка има по този сваят...никой не иска бойка кратуни комунистически....искам да ви няма вас..и доган....безродие бълграско.....скапаня...ци
127
4
 
3
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
До bohh : За какво го обяснаяваш...то си е свикнало с х..я в дирника..няма смисъл...това не е народ...това е независим ....працал...
126
12
 
18
 
! Отговори
l преди 10 години
бате бойко *** и се гръмни запомни няяяяма да има оставка няяма и да си развяваш байряка както ти се иска скрий се и си трай да не те привикат и тебе при цацаров
125
8
 
7
 
! Отговори
rasputkin преди 10 години
Стига сте ме трили бе днес ***...да ви го ...и на ваас...и на догасн..и на всичките ви там подоеци...друг барабан ще забиете след някой ден...мършляци
124
11
 
13
 
! Отговори
simar преди 10 години
За депутатите от новата Тройна коалиция е много по-важно да си почиват цял месец, отколкото бюджета. Ако толкова им бе скъп този бюджет, щяха да прекратят почивката/ Но те предпочетоха нея. Та септември, опа, не септември, а извънредното заседание един ден преди септември, просто ще е пореден ден за политическа демагогия от страна на БСП/ДПС/Юруш.
123
12
 
16
 
! Отговори
789 преди 10 години
Веднага няма да свикат НС,защото милите комунистчета изпитват панически страх да се върнат при протестиращите. Върнат ли се това ще им е за последно в този парламент,нито бял автобус,нито бял мерцедес би им помогнал.
122
10
 
16
 
! Отговори
bohh преди 10 години
Миткопреди 11 минутиТоя Томислав Дончев не съм чувал да е икономист,а още по-малко Бойко Борисов.Смешно е,когато такива хора се изказват по теми от които нямат понятие.*************ох, колко си проЗЗЗ , Миткооууу!!!! Пак няма да чуеш, но поне прочети:Томислав Дончев има магистърска степен по стопанско управление от ВУ!Поне чувал ли си какво е работил?
121
14
 
22
 
! Отговори
Балдур преди 10 години
Тея клоуни от герб се напушват групово преди да идат у НС.
120
15
 
18
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Тоя Томислав Дончев не съм чувал да е икономист,а още по-малко Бойко Борисов.Смешно е,когато такива хора се изказват по теми от които нямат понятие.
119
11
 
26
 
! Отговори
ИВО преди 10 години
ДА АМА НЕ ТИ НЕ СИ НИКОЙ ВЕЧЕ ДА ДАВАШ ПОДОБНИ ИЗЯВЛЕНИЯ ПЛАЩАЙ НА ТИНЕЙДЖЪРИТЕ ДА ХОДЯТ ПО МИТИНГИ ТИ ИМАШ ПАРИ И ЗАПОМНИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ЗАЩОТО СИ ЕГОИСТ,И СЕ ПРАВИШ НА БАРАБА АМА ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ
118
7
 
31
 
! Отговори
Тома Неверни преди 10 години
До сега ГЕРБ бяха на ВЛАСТ без дори да обсъдят с хората за какво си харчат парите от бюджета, а сега дават акъл как да стане това. По добре да си наведат главите и да не се обаждат. Срамно е състоянието на държавата, след тяхното управление. Те не се съобразяваха с никой и нищо и си правеха каквото им е кеф - 1 партийно управление.Няма с кой да делят-така най-добре се краде.Никой не те знае!!! Тук поне парите отиват при хората!
117
5
 
32
 
! Отговори
1 преди 10 години
Четирдесет дена лежаха,сега искат да работят,гербери нещастници.
116
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този на снимката още не е разбрал, че вече не комондва в Парламента!
115
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А вие нагли копелд***ци като не влизахте, а...Хубаво ви беше, нали? Откраднахте осем милиарда, а сега ревете "дръжте крадеца"....
114
11
 
37
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
На снимката ЛЪЖЕЦ 1, ФУТБОЛИСТ1, ХУДОЖНИК 1, БОЛЕН С НАЙ ВИСОКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ, има още БУДАЛИ да му вярват на БУДА- тиквата.
113
12
 
39
 
! Отговори
Geri преди 10 години
ТИКВО, не се прави на ощипана мома ! Много добре знаеш, че под диктовката на "ГЕРБ" президентът спря новият бюджети и сега ми се правиш на много загрижен ! Как не те е срам със всички сили и средства да бойкотираш стремежа на Орешарски да оправи тъпотиите от вашето управление ? Съвземи се и се скрий някъде далеч от политиката и хората, защото вече преля чашата на твоята МУТРЕНСКА НАГЛОСТ !
112
22
 
15
 
! Отговори
прави са преди 10 години
Е,има логика в исканията на Герб за незабавно свикване на парламента.След два месеца усилен труд от 3 дни седмично депутатите тръгнаха на море при тази полит.ситуация.И за това се иска смелост и незачитане на исканията на хората.
111
11
 
37
 
! Отговори
ели преди 10 години
Докато парламента работеше те почиваха и се правеха на интересни сега,ще решават те съдбата на България , защото 4 години им бяха малко
110
11
 
41
 
! Отговори
отвратена преди 10 години
Ако е толкова загрижен за държавата , защо се отказа от мандата си , а не остана да решава " гражданските въпроси " ? Демагог ! Защо не отиде да си рита мачлета и да престане да се прави на политик . Не разбра ли , че не го бива за тази работа ?!
109
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КЪДЕ БЯХА ГЕРБАДЖИИ 2 МЕСЕЦА - КОГАТО ТРЕСКАВО РАБОТЕШЕ ПАРЛАМЕНТА - А СЕГА СА С ГОЛЕМИ ПРЕТЕНЦИИ - НЕ ГИ Е СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!