Няма да има сътресения в БДЖ, обеща Папазов

Не съм лош математик, каза той по казуса с "Информационно обслужване"
8 авг 2013 18:11,
14
Няма да има сътресения в БДЖ, обеща Папазов
Данаил Папазов. Снимка: Булфото

Транспортният министър Данаил Папазов препотвърди позицията си, че „Информационно обслужване” е на загуба от 2,5 милиона лева и опрoверга изнесената информация от бившия шеф Михаил Константинов, че дружеството е дори на печалба от 2,4 милиона лева.

Самият Константинов твърди, че изчисленията на транспортния министър са за загуби, направени от друг Съвет на директорите и че по негово време е реализирана печалба.

„Миналата година предприятието е на минус 2 милиона и 500 хиляди лева, много добре познавам знаците, не съм лош математик, но не от такава светлина като г-н Костантинов”, заяви транспортният министър Данаил Папазов в Пловдив.

Той се срещна с железничари от града. Пред тях съобщи, че над 175 милиона лева са закъснелите плащания по главници на заемите на БДЖ, а до края на годината те ще нараснат до 200 милиона лева. Закъснения на заплатите на железничарите няма, но проблемът с ваучерите няма да бъде решен сега заради наложеното върху бюджета президентско вето.

Папазов уточни, че оздравителната програма за дружеството ще бъде представена в Министерския съвет следващата сряда. Тя предвижда намаляване на персонала с 2000 души, но това няма да бъдат млади кадри, а хора, които са достигнали възрастта за пенсиониране и на тяхно място няма да бъдат наемани нови.

„Няма да има сътресения в БДЖ”, обеща Папазов. Той каза още, че цената на билета за влака ще бъде увеличена с 5%, но това няма да се случи по-рано от Нова година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
3
 
! Отговори
эллл бэнди преди 10 години
Ууу, браво значи още по някоя и друга туба и варелче да приготвят машинистите,че щом идва оздравителна програма идва времето на нови варелчета и тубички.А да сме живи и здрави БДЖ нас ще ни закрие.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ще плаща дълговете на БДЖ от 1 милиард лева, влаковете се движат празни и с по 1 вагон и къде са обещаните от ГЕРБ нови влакове и локомотиви през 2014 г.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Папазов, ти имаш ли си вкъщи огледало?
10
4
 
13
 
! Отговори
Читател преди 10 години
Тоя кавал не беше ли същия дето наприказва маса глупости и после се извиняваше на ресорния еврокомисар. Поредната "експертна" куха лейка на професионалното правителство на одрисарски.
9
4
 
8
 
! Отговори
с фуния акъл.... преди 10 години
ти министърче не си лош, а никакъв математик, освен това четеш само партийни вестници и жълтини, а професора ти казва да прочетеш фактите и след това да се изказваш, в противен случай ставаш смешен и ти расте носа - сега вече всички журналисти са наясно, че периода на загубата е 01.01.2012 - 31.12.12г. и отчета е публикуван в АВ, а тя е следствие на некадърното управление на предишното ръководство, по време на управлението на професора дружеството е на печалба,!!!ОСТАВКА БЕ червени кратуни!!!
8
6
 
7
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
Мисля че тоя печели първо място за най *** министър ,толкова изцепки направиха че се обърквм вече ,ама тоя е ,нали тоя лъжеше че еди кой си евро комисар предложил една мутра да му бъде заместник.Ейй тия не са за сваляне ,те се за окачване ...
7
5
 
3
 
! Отговори
varg преди 10 години
Крайно време Ицо Христов да се пенсионира.
6
5
 
15
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
"Няма да има сътресения в БДЖ, обеща Папазов"Ще се краде както до сега, че и повече !!Ние сме по-добри от ГЕРБ !
5
3
 
11
 
! Отговори
емо преди 10 години
Ужас! Докога такива некомпетентни хора ще управляват държавата! Тоя разбира от транспорт толкова колкото аз разбирам от квантова механика!
4
2
 
10
 
! Отговори
ххх преди 10 години
Преди две години имах неблагоразумието да пътувам с БДЖ с мой приятел немец. От познати разбрахме, че в първа класа нещата са поносими, а имахме и доста багаж. Купетата бяха доста приемливи на вид, но ТОАЛЕТНАТА! Нямам думи да опиша кошмара си от подобна гледка!
3
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
BDJ se razsipva po sa6tiq princip kato energetikata na6i firmici prevozva4i napalnixa gu6ite.
2
3
 
2
 
! Отговори
op преди 10 години
v BDJ ima edin nazna4en ot GERB kazva se Kostadinov i e 6ev v centralata na Rakovska vsi4ki sa vdignali ruce ot nego be6e napravil edna programa za 1.5 miliona koqto ne stryva i 1000 leva toq izto4i milioni ot tam horata se 4ydeha kak e vuzmojno takuv mrusnik da su6testvyva
1
3
 
14
 
! Отговори
Вуки преди 10 години
Де бе, да въобще няма да има сътресения в БДЖ! Освен Крушкова назначете Дюлева и Мушмулова и БДЖ съвсем ще фалира!