Станишев да спре да се мери с Борисов, инак идва нов "месия"

Нидал Алгафари зове БСП да помогне за създаването на новото дясно
Обновена: 27 авг 2013 14:00 | 27 авг 2013 10:34,
126
Станишев да спре да се мери с Борисов, инак идва нов "месия"
Усмивките - рядкост в отношенията на Борисов със Станишев. Снимка: архив, Булфото

Политическият PR Нидал Алгафари, който години наред градеше стратегията на БСП за изборите, призова лидерът на столетницата Сергей Станишев да спре битката с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Цялостното отношение на БСП към ГЕРБ е погрешно изначално, защото хората, близки до председателя на Българската социалистическа партия, му внушиха, че той трябва да води някаква лична битка с Бойко Борисов, който е лидер на лидерска партия, докато Сергей Станишев забрави, че той не е лидер на лидерска партия, а на колектив. Тази битка ни докара до там, че да си мерим някои неща по начин, който няма нищо общо с политиката", категоричен бе Алгафари пред "Фокус".

По думите му лидерът на БСП иска властта на всяка цена и затова не иска да има избори на всяка цена.

Според него големият конфликт в червената партия е този, че много отдавна буквата "С" в абревиатурата на Българската социалистическа партия е изчерпана от всякакво значение.

"Това са едни приказки, в които се говори, че ние сме леви, че ние сме социални и сме социалисти, а де факто провеждаме най-дясната политика, търсим социално слабите слоеве само когато трябва да ни избират", настоя Алгафари.

Той определи присъствието на големи бизнесмени в левицата като един от абсурдите.

"Те нямат език, на който да говорят с тези, които трябва да ги избират. Много е трудно човек, на когото обувките примерно струват към 5000 лева, да разговаря с хора, които живеят със 150 лева", отсече PR-ът.

По думите му трябва по нов начин да се подбират ръководителите в партията, по нов начин да се подбират кандидатите за народни представители, министри и т.н., да се стъпи на някакви принципи, а не на семейна или приятелска основа.

Нидал Алгафари смята още, че левицата трябва да помогне с всичко, което може, за да се създаде силна дясна партия или десен фронт.

"Когато има силно дясно, ще има и силно ляво, за да има баланс. А когато дясното е разпиляно, ще бъде разпиляно и лявото. Тогава вече ще излизат "месии" и такива, които идват да ни оправят за няколко дни", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
uvajaemi komentirashi da ne zabraviame che b,b E BIVHS KOMONIST . kade vidiahte levi i desni . vsichko e postanovka za pret horata
91
2
 
23
 
! Отговори
гофус преди 10 години
До астраМного правилно,но не вярвам някой от тези двамата да се трогне от съдбата на християните в близкия изток.Тези са върти-опашки,гледат само интереса на господарите си.Страхливци са. Дано вече в България се появи национално-отговорен политик.Всички ще застанем зад него.Не искаме Русия,не искаме Америка.Искаме единствено България.Незабавна оставка на кабинета Орешарски-куклата на конци.
90
14
 
47
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Този път за Борисов няма да са 1 милион а 2 поне! Всички видяхме, че въпреки допуснатите грешки, при него по- нормално се живее в държавата. От февруари е пълен хаос , а след преврата - пълно безумие!
89
18
 
11
 
! Отговори
Дончо преди 10 години
Какъв е този Алгафари - евреин ли е .турчин ли е - защо дава на българите акъл !
88
10
 
27
 
! Отговори
Баща му преди 10 години
Баща му в БКТ-о все повтаряше :"Сережа стани ШЕФ,стани ШЕФ" И Сережа взе че си повярва.Само Бойко!
87
17
 
6
 
! Отговори
астра преди 10 години
Станишев,Борисов,спрете да се въртите на там откъдето духа вятъра.Единият към Русия,другият към САЩ.И двамата сте предатели.Подайте си ръка и направете нещо за християните в Сирия,Ирак и Египет.Давайте им убежище тук.Или тези неща не касаят вашите височайши особи.Ще ви сваляме май завинаги.П.С. Участвах активно в протестите срещу ББ,сега участвам активно и в протестите срещу Орешарски.Септември го измитаме,като гюбре.
86
31
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Станишев да спре да се мери с Борисов, инак идва нов .."Грешкааа.Истината е ,че Борисов постоянно се се мери със Станишев и става за т..к.
85
13
 
4
 
! Отговори
Ot Berlin преди 10 години
Boiko DGD
84
13
 
44
 
! Отговори
бивш комунист преди 10 години
Правилно пише Алгафари, много точни неща казва за БСП / той самият е от БСП/, но мислещия човек трябва да е реалист и обективен. Борисов и Станишев са абсолютно противоположни и като мъже и като политици с идеи - не сравними са. Защо всички грехове и грешки се преписват на Борисов - той ли направи крадливата приватизация, той ли направи заменките с апетитните имоти, той ли подписа неизгодни договори - НЕ. Не увеличи пенсиите с по 5лв. както комунистите- това е вината му - колко сте смешни !
83
15
 
43
 
! Отговори
к5110 преди 10 години
Б.Борисов е пич! За три г.той направи за народа повече от всеки друг.Сега да сте чули червената олигархия да печели евросредатва за развитие и надграждане?
82
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я кажи кой разбира от политика и кой от управление? Защото всички политики на Станишев са пълен провал, а от управлението му печелят само крадците. Та затова питам, не за друго. Борисов каквото е казал е опитал да го направи и това, което зависи от него е станало. Станишев обещаваше 200 000 работни места и високи заплати, а тегли кредит за да финансира *** барони и се чуди как да скрие съкращенията. На единия му спряха еврофондовете, а другия с екип калинки ги разби от усвияване...
81
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сергей Станишев е всичко това което един истински мъж не иска да бъде.Особено в тази ситуация която е в момента.
80
41
 
13
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
Този Бойко Борисов е направил тази държава,като,че ли му е бащиния,пишете и драскате какви ли не глупости ,измислици и лъжи.Този Бойко Борисов докара България до просяшка тояга, накрая абдикира от властта и това ми било лидер,това направо си е пълен *** и ***.забравете за този бойко борисов.той не струва за нищо,какво само се хвали,самохвалко и *** човек.От този човек не може да се очаква нищо добро,достатъчно си е налагал тъпите си мнения и простотии и глупости.ТОЗИ НЕ СТАВА ЗА НИЩО.
79
3
 
34
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
От коментариите тук е видно,че сме ***,злобен,завистлив и продажен народ! Дори и някой да иска да ни покаже кой е по добрия път по ,който да тръгнем,ние ще го очерним,оплюем и ей тъй само на инат ще поемем по възможно най лошия! Политиците ни го знаят и използват,а ние сме губещите.Стига вече с тази омраза!Мислете с разума си а не със злобата си! Стига с това разединение!Тройната ламя ни поглъща с всеки изминал ден и постига целта си да раделя народа.а вие само си чешете езиците.ЕФЕКТ: О
78
3
 
36
 
! Отговори
Аня преди 10 години
Днес осъзна ,че БКП е партията инай крадливата *** с престъпници които всички до един са мулти-милиардери .Къде бе НАП кога нужника от село Сирищник Първанов претъпка офшорните зони с фирмите и парите откраднати от народа ни.Що ни занимава Алгафари с обувки бе та той е една от най големите *** на БСП -*** днес се сетил че цървулковците не мислят за народа Боже опази от простаци ПР и на други простаци
77
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тия лайняри, до кога ще ни занимавате със Станишев и Борисов?
76
14
 
10
 
! Отговори
bg преди 10 години
ТОВА СА ДВАМАТА КУКЛОВОДИ И ПРОСТАЦИ ,КОИТО СПОРЯТ КОИ Е ПО *** А ОТ ПОЛИТИКА ЕДИНИЯ РАЗБИРА НО ОТ УПРАВЛЕНИЕ ХИЧ И ОБРАТНО ,КОЕТО ГИ ПРАВИ НЕРЕНТАБИЛНИ .
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пак ли ще гледаме как си мерят ония ми ти работи.абе хайде направете нещо за тая БЪЛГАРИЯ бе.
74
7
 
39
 
! Отговори
Фаса преди 10 години
Бойко,измий си ръцете след това ръкостискане,че не се знае еврейския *** къде е бъркал!
73
14
 
68
 
! Отговори
Мафиотп преди 10 години
Станишев е едно мръсно влечуго, което заради това да е на власт достигна дъното на позора, като облиза г..а на Сидеров. Сега е воден само от омразата си към Борисов, спрямо когото е една въшка,, Борисов е човек, а Станишев - амеба.