В ГЕРБ не се притесняват от отцепници

Депутатите се връщат в постоянните комисии, питат Йовчев за "скандално писмо"
Обновена: 27 авг 2013 14:04 | 27 авг 2013 13:49, Веселина Йорданова
57
В ГЕРБ не се притесняват от отцепници
Цецка Цачева и Красимир Ципов. Снимка: БТА

В ГЕРБ не се притесняват от напускане на свои депутати. Достатъчно единни сме, няма масово напускане на членове от ГЕРБ, заяви категорично Цецка Цачева.

Народните представители от партията на Бойко Борисов смятат вече да участват в постоянните комисии на парламента. Досега от ГЕРБ не бяха излъчили свои представители в тях. Цачева мотивира политическото решение с думите, че по този начин ГЕРБ вижда ролята си на единствена действаща опозиция в състава на 42-то Народно събрание. Парламентарната група на ГЕРБ ще се събере следващата седмица и тепърва ще обсъжда участието си в ръководството на НС.

Още по темата

Депутатът Красимир Ципов се възмути от начина, по който са били разпределени ръководните места в комисиите. Партия като ДПС има председателски места в близо половината комисии, които са и най-важните в парламента, изтъкна той.

Още в първата седмица на есенната сесия на НС от партията на Бойко Борисов ще отправят питане към вътрешния министър Цветлин Йовчев за скандално според тях писмо. С него от Областната дирекция на МВР – Варна искат списък на новопостъпилите членове от ГЕРБ за първото полугодие.

В писмото до областния координатор на партията се уточнява единствено, че искането е във връзка с проверка по преписка на Районна прокуратура – Варна. От полицията призовават спешно да бъде предоставена информация в кои общински структури новопостъпилите членове са подали заявленията си.

Новопостъпиите членове във Варненско от началото на годината до края на юни били няколкостотин. От ГЕРБ се притесняват, че информацията ще послужи за политическа репресия спрямо тях и за своеобразна „метла“ в местната администрация.

От партията на Борисов не изключват след отговора на вътрешния министър защо са необходими тези данни, да сезират и главния прокурор. Според тях случаят не може да остане само в рамките на политическата ситуация у нас, затова смятат да информират европейските институции чрез своите евродепутати.

От ГЕРБ смятат, че силно дясно минава през подкрепата на ГЕРБ и Реформаторският блок тепърва ще бъде идентифициран като субект на европейската сцена. Депутатите напомниха, че към момента от блока само СДС и ДСБ са членове на ЕНП.

Ципов пожела успех на бившия икономически министър от ГЕРБ Трайчо Трайков, който според печатни медии ще се присъедини към Реформаторския блок и ще се занимава с финансовата политика при евентуално влизане във властта. Бъдещо несигурно събитие, беше краткият коментар на Цецка Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички лизогъзци като си покажат рогата за следващите избори поне ще знаят от ГЕРБ на кой да гласуват доверие. Успех на Господин Борисов единственият мъж който се опълчи срещу ДПС
52
3
 
4
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Разбира се че партията на Борисов няма от какво да се притеснява,дори сега е момента да им покаже на всички "реформирали се" и всевъзможни спасители като миро мършата и бареков..Дори да кръсти партията си на някое фолк парче - пак ще е първи,за ужас на ГЕРБ -2,3,4..Баста,Краста,Смех за гражданите и шамара на слави бинев!
51
5
 
4
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
ГЕРБ ще запачнат да работат,те са добри и умни хора,само за затвора.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И само Бойко да остане сам в ГЕРБ , пак ще гласувам за него ! Ако направи друга партия , ще гласувам за нея ! Само той ще ни отърве от тримата *** Станишев , Местан и любовника му Сидеров !
49
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Един съвет от мен : Излезте да поживеете и поработите малко в истинската Европа , и като се приберете отново в БГ тогава ще разберете че Комунизма няма никакво бъдеще , ама НИКАКВО ...... РS. Относно че всички били едно време комунисти , да така си беше защото беше единствена партия и никой нямаще право и да си помисли дори за друга партия ... Бяхме повечето по принуда Комунисти ...
48
3
 
6
 
! Отговори
hhh преди 10 години
Те герберите има ли от нещо да се притесняват изобщо?
47
1
 
4
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Бих казал призраци по-скоро. Герб значи ББ. Всички други са призраци и фигуранти.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смях ! На снимката 2 карикатури !
45
5
 
9
 
! Отговори
Нееее преди 10 години
Те Не се цепят а се ПРЕГРУПИРАТ!!!понеже никой Не ги искаше правят опити да се изкарат съвсем нови и чисти и за 1567 път да изиграят простия цирк!!!!
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешно и перверзно:*** с/у ***....*))) Като едните мислят,че са социалисти,а двете глутници са били членове на БКП...*)))Мили ми говедари,свинари,оФФФчари и тем подобни твари,че вие отБСП(БКП) сте си сЪщите като сиамските близнаци с ГЕРБ(БКП) ...*)))Една майка БКП ви е пръкнала и престанете да правите циркове...мутрата си е ваш...искате не искате...*)))КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ...И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ...С една дума НЕ заблуждавайте ШАРАНИТЕ!
43
9
 
12
 
! Отговори
емо преди 10 години
герберастите са нервирани че никой не ги ще.стари и нови герберасти -ще опитват да крадат нон стоп
42
8
 
11
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Ядрото на дискусията е, че герб поради своята властова и авторитарна природа не може да дели властта с никой.Следователно шансовете да сформира правителство и да приближи други партий към себе си се свеждат до нулата.
41
7
 
6
 
! Отговори
вуте преди 10 години
Ценкеее,до сеги къде бехте,***? или свръшихте парите.
40
6
 
11
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
sokrateМожеш ли да ми посочиш една партия без Рзс която да е била склонна за коалиция с Герб след изборите? Включително и тези които не преминаха 4%?Няма такива. А що се отнася до не-гласувалите е редно да не бъдат зачитани в никакви сметки. Никой няма вина, че тея хора са мързеливи, небрежни и апатични. Американците казват: "don't vote don't complain" Ако не гласуваш, няма право да се оплакваш.
39
5
 
11
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Ще излъчите представители,защото за всяко местенце в комисиите се плаща допълнително,за заседание на комисията-тоже,и то на час.Като лешояди сте,като надушите парички.
38
7
 
10
 
! Отговори
ЕДIN преди 10 години
Упорито се говори, че Буда Борисов е един от отцепниците !!!
37
7
 
11
 
! Отговори
уке преди 10 години
Боко е премислил .Най -после му е увряла тиквата ,че много келепир пада от участие в комисиите-членство,заседания,лобизъм-добре ли е ,а!
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистически мутри опозиция на комунистически мафиози в народното събрание...Афферим чуджум...
35
9
 
15
 
! Отговори
0 преди 10 години
В нашия град тия"правдивите" като дойдоха на власт и смениха всички -даже и директорите по училищата.За полицията да не говорим ,отиде си кадърен човек и дойде един със сержанско училище.И въобще всички некадърни до един.И сега парадират-разбира се че ще си отидат тия учили недоучили кариеристи.И въобще защо продължавате да им давате думата на тия ,те вече са бита карта.И тая Цецка,като почне да говори бавно,на интервали мисли че е по убедителна -пълен цирк.
34
6
 
9
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
време е г-н Цветлин Йовчев да бъде попитам за много неща?И за това писмо и за закриване на държавният СОД ?Въпросния министър да спре с някакви изсмукани от пръстите си неверни обяснения за СОД към МВР и сега с обвинения,че същият е обслужвал нечии други интереси!От 1995 г.имаме СОД и сме много доволни.Сега господина ще продаде на безценица една златна хапка с куп измислени лъжи и оправдания на онези олигарси,като малка компенсацийка ,за неспазени обещания.Засрамете се! Законите важат за всички!