Правителството с мерки за справяне с бежанския поток

Всеки ден между 40 и 50 нелегални имигранти търсят убежище у нас
3 сеп 2013 08:04, Петя Славова
33
Правителството с мерки за справяне с бежанския поток
Снимка: Булфото

Бежанският поток, който преминава българската граница ще бъде координиран от национален оперативен щаб, съобщи БНТ.

Мерките бяха набелязани в петък от Съвета за сигурност към правителството, след като стана ясно, че капацитетът на центровете за бежанци у нас е изчерпан.

Между 40 и 50 нелегални имигранти на ден, повечето от които сирийци, търсят убежище в България. За да се справи със ситуацията, Съветът по сигурността към правителството реши да засили наблюдението по границата ни, да организира още помещения за настаняване на бежанците и да потърси помощ от Европейския съюз в случай на увеличаване на бежанската вълна.

В момента се проверяват сградите на бившите казарми, които биха могли да се преустроят във временни убежища. Ако ситуацията в Сирия се усложни, през следващите месеци у нас се очаква да пристигнат до 10 000 бегълци от режима на Башар Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повече картечници на границата да се монтират!!!
7
5
 
15
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
Да отиват в имотите на Роско! Нали той е голям фен на войната, от която бягат горките хора? Само наема да се плаща на офшорните фирми, защото скоро трябва да събира пари за адвокати!
6
0
 
28
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
"Бегълците от РЕЖИМА НА АСАД"-определение достойно за"Ню Йорк Таймс",не за български новинарски сайт.ИМАШЕ ЛИ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ НЕДОВОЛНИ БЕЖАНЦИ ОТ РЕЖИМА???Който докара Сирия до това положение,той да й приема бежанците!!!!! Преди 2 години бежански поток от Сирия НЯМАШЕ,вкараха им през границите ТАЛИБАНДЕМОКРАТИТЕ и се започна.Е,който им ги е вкарал,той да им приема БЕЖАНЦИТЕ!!!! Ние,българите ТАЛИБАНДЕМОКРАТИ не сме им изпращали!!!!!!!!
5
0
 
24
 
! Отговори
мм преди 10 години
дайте им да ядат от онова 20 годишно свинско дето на нас го пробутаха и сами ще се пръждосат.
4
4
 
19
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Що да не ги приемем,но да е в някоя *** махала и да си се интегрират.Само дето няма да им харесат обичаите на наще полухора и ще искат да се върнат в Сирия.Интересно как тея бежанци пропускат Турция,като дестинация,нали и тя е правоверна и заплатите там са по високи от тук да не са решили да приемат православието и да учат Български.Така като ги гледам са си типични *** с по 5-6 ***.
3
4
 
12
 
! Отговори
анти-конти преди 10 години
*** взимайте мерки бре, господа политяги, направо вземете същите мерки дека ги взимате за нас. Тамън от бежанци ще се превърнат в мъртъвци или самоубийци много скоро и проблемът ви ще бъде решен.
2
6
 
27
 
! Отговори
тиква преди 10 години
ако тебе те подпукат и тръгнеш да бягаш към европа едва ли ще ти е толкова весело .Какво са виновни хората.Лошото е че цяла европа ще го отнесе за сметка на американците.Но бежанците трябва да отидат във фрнация, що тя подкрепи щатите.
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ни трябва тая *** , да си стоят някъде по техните съседни *** държавици. Ние нашите *** тук не можем да изхраним че да храним и чужди.