На всички министри - двойки. Нищо не са свършили!

Пак ще съм премиер, после ще се женя, каза Борисов
Обновена: 5 сеп 2013 14:06 | 5 сеп 2013 11:56,
335
На всички министри - двойки. Нищо не са свършили!
Бойко Борисов Снимка: БТА

Със „слаб 2“ оцени лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първите сто дни от управлението на кабинета на Пламен Орешарски.

Те не са свършили нищо, така че оценката ми е изключително слаба и затова им искаме оставката, заяви Борисов. Всички министри от правителството заслужават двойка по шестобалната система, отсече експремиерът.

Ние обсъждаме и вот на недоверие, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg.

Според лидера на ГЕРБ управлението е направило голям брой кадрови грешки, тръгнало е по най-лесния начин със заеми и е скандализирало обществото от първия ден.

Направиха министерство, което вече 4 месеца не знае какво работи – на инвестиционното проектиране. С една дума – много слабо. Показаха, че нямат кадрови потенциал. Излъгаха избирателите, че ще строят АЕЦ „Белене“, че ще открият работни места, заяви Борисов. Той нападна остро и вицепремиера по еврофондовете Зинаида Златанова, като я определи като некомпетентна.

„Откриха нашите обекти, които ние построихме“ - това е единственото положително, което лидерът на ГЕРБ намери за сто дни управление на кабинета „Орешарски“.

Малко по-положителна оценка той даде на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който по негови думи се опитва да прави по-добри неща. Спооред Борисов обаче той бил подложен на партиен натиск.

Борисов призна, че вчера ГЕРБ са организирали автобуси за протеста в София.

Да, които поискаха, ние организирахме да дойдат, заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg дали все пак партията е организирала свои симпатизанти.

По думите на лидера на ГЕРБ обаче БСП и ДПС първи докарали автобуси и то много повече при гледането на актуализацията на бюджета. Според него тогава дори полицията помагала на докараните симпатизанти и ги пускала в зоните за сигурност, за да могат да се ръкуват с партийните лидери.

Кой накара БСП да докара с автобусите хора в София. Да, разбира се, ще им отговорим, каза Борисов.

Той обаче беше категоричен, че протестите са спонтанни и си остават спонтанни и граждански.

Партиите също са на гражданите, членовете на партиите са български граждани, симпатизантите на партиите също са българки граждани. Нито иска някой да се яха на протеста, нито някога съм харесвал да участвам на протест, каза още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов разделението на страната върви със страшна сила.

Аз не знам да има друго такова чудо в света „протест в подкрепа“. Това е като суха вода. Много пъти съм апелирал за малко повече разум, заяви още той.

Борисов изрази надежда, че Реформаторският блок ще влезе в парламента. Той призова партиите в него да се въздържат от определени коментари за него и партията му.

Трябва това да го загърбим, за да подаде оставка това правителство, заяви още Борисов.

Борисов коментира още, че твърдо подкрепя създаването на анкетна комисия по случая с тефтерчето на Филип Златанов – бивш председател на Комисията за конфликт на интереси. По думите на Борисов всичко трябва да излезе наяве. Според лидера на ГЕРБ неговата партия вече е признала грешката, като е освободила Искра Фидосова.

Борисов остава уверен, че ще бъде премиер отново. На въпрос какво става със сватбата, която беше заявил, че ще направи, след като спре да е премиер, той заяви: "Ама аз пак ще съм, така че след това".

На въпрос дали назначаването на Цветан Цветанов за министър на вътрешните работи е билo кадрова грешка, Бойко Борисов каза: „Когато върнах мандата за управление на ГЕРБ, при президента Плевнелиев прочетох проектокабинет на Министерски съвет. В него Цветан Цветанов не беше вътрешен министър, а беше заместник-министърът Вучков. Цветан Цветанов е важен фактор в управлението на партията и ще остане такъв. Не е бил грешка. Свърши много работа, допусна грешки. Обстановката в страната е такава, че трябва да търсим по-широка обществена подкрепа и в това отношение би могло да се намерят и по-добри”.

Пратил съм до Щатите молба да ми възстановят профила, каза още той по въпроса с хакнатия му профил във Facebook.

Борисов каза още, че и в Б-група ще играе за отбора на Бистришките тигри. "На кой пречи това, че играя.Това си е моя работа, в свободното време не ви питам спортувате ли, ходите ли на кино и какво правите. Възприел съм, че спортът е нещо хубаво и ще го правя", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"На всички министри - двойки. Нищо не са свършили!"Не ,г-н Борисов,самият факт ,че Ви изритаха от "премиерското кресло" ме кара да им пиша възможно най-високата оценка.Ако имате малко достойнство приемете факта и престанете с това противопоставяне,престанете с интригите и омразата ,която пръскате навсякъде.76711
269
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Борисов не е компетентен да дава каквито и да е оценки. на когото и да е. Вместо да се пеняви такъв и само да плюе, нека каже той какво е свършил за тези 100 дни, освен да се скатава от работа и да подклажда размирици? За какво му се плаща заплата в парламента, като не върши нищо (и Доган беше така)? То и като премиер нищо не вършеше, освен да рита топка, да се разхожда да реже някакви лентички и да дрънка глупости пред медиите. И сега е почти същото, само дето му взеха ножицата от ръчичките :)
268
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
До Цветелинка....... Цветелинке , ти не можеш да пишеш а камо ли да мислиш ... И хабер си нямаш даже какво се случва в държавата ни в момента ... Скрий се и не срами Българите , и без твоето мнение ще минем ...
267
6
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Аз им давам на всички министри не двойка а единица ... 1 , защото много си подсказват...
266
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 308 ot tep po bavno razviva6t nqma
265
8
 
25
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
До da Най некадърния премиер в историята на България се казва Бойко Медотиев Борисов по прякор тиквата
264
22
 
10
 
! Отговори
da преди 10 години
nai dobriq premier e Boiko do sega za celiq prehod koito ne e saglasen e bavnorazvivasht
263
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко? Не! Аман от тия дето ти ги пъдиш, пък те все ти се навират
262
6
 
30
 
! Отговори
Лелеееееееееееее преди 10 години
Той пише оценки.!!! Жив и здрав да е и да си се радва на глупостта. Още не се е освестил, че не е премиер,и си мисли,че нещо зависи от него.той има ли изобщо представа къде и че вече не може да реже лентички.
261
9
 
22
 
! Отговори
Цветелинка преди 10 години
Пиша двойка на моята Тиква.С пиш.а 2 сантима не става за политик!Много краде и яде ПРАСЕТО Борисов.Няма секс , а лапачки и свики на ПЛИШЕТО Цветанов. Много слухтат двамата и ЛЪЖАТ.
260
8
 
23
 
! Отговори
Пловдив 1912 преди 10 години
Какво ли му разбира на Тиквата,карпуза от политика?????Буда ,ходи ритай топка,тенисче или си сади кокичета и не се бъркай там,където не ти е работа!!!!!!
259
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вмирисана банкянска тиква
258
5
 
23
 
! Отговори
Цветелинка преди 10 години
Бочко препика.ше всички плешивци-физкултурници.Но му е малка МП3-малка пиш.ка 3 сантиметра.Цветанов е пое-дърт ***-физкултурник КРАДЕЦ!!!
257
9
 
28
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Бойко, няма да поумнееш. Мислиш, че не помним на колко обекта, започнати от предното правителство ти самия ряза лентите. Каквото и да кажеш, пожарникарското ти образование си личи отдалече.
256
6
 
15
 
! Отговори
тая па преди 10 години
ти Цветелинке си по-голяма и то куха тиква
255
7
 
13
 
! Отговори
Цветелинка преди 10 години
до 269 червени ***.Ти идиотино кавъв мислиш е Боко ТИКВАТА ,а???Може би зелен ***???Ти си същия КОМУНИСТИЧЕСКИ ***,КАТО БОРИСОВ.Големи ла*на сте,да го знаете!
254
5
 
16
 
! Отговори
Fen na БОко преди 10 години
Много съм му фен бих го ръгал с ла*нян *** от 10 метра докато не умре от недохранване преялата ***. Нагло просто селянче без елементарна култура и елементарна еродиция за да се натяга за високи постове, незнам как го търпи тоя смотан народ да му гледа мутрата на тоя провал!
253
6
 
25
 
! Отговори
do Shopa преди 10 години
А тиквътъ от кой беше назначен, щото при него цъфнахме и вързахме икономически, за тва пък контрабандата удари небето, даже космоса!
252
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе Тиква каква беше оценката на хората за твоето царуване-600 000 гласа по малко.айде мълчи си апък ако си толкова *** поне питай ЦЦ.
251
8
 
30
 
! Отговори
Цветелинка преди 10 години
Честито имаме нов МЕРИДЖЕЙ-Бойко Методиев Борисов Тиквата от Банкя!Честито на печелившите с малки чур.ки!