Станишев: "Белене" и "Южен поток" са важни за България

Протестите са вече чисто политически, оцени лидерът на БСП
7 сеп 2013 19:13, Елка Василева
256
Станишев: "Белене" и "Южен поток" са важни за България
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

Като чисто политически определи протестите срещу правителство лидерът на БСП Сергей Станишев. Той участва в десетия юбилеен национален събор на приятелите на Русия на язовир „Копринка“ край Казанлък. От словото му стана ясно, че управляващите не са се отказали от проекта АЕЦ "Белене". На събора, организиран от Национално движение "Русофили", дойдоха хиляди хора от всички краища на България - работили и учили в Русия, предаде БНТ.

Икономически акцент в българо-руските отношения постави лидерът на БСП Сергей Станишев. "Южен поток" и АЕЦ „Белене“ са важни за България проекти, които управляващите ще развиват въпреки опитите да бъдат очернени от политическите им опоненти, стана ясно от словото на Станишев. Той даде за пример газопровода „Южен поток“, който по думите му носи работни места, милиарди левове инвестиции и поставя България на европейската карта.

„Говоря и за „Белене“. За нас този въпрос не е приключил, защото съм убеден, че този проект е икономически изгоден за България“, подчерта Станишев. Той допълни, че "Белене" дава възможности за технологично развитие и за запазване на ядрената енергетика и ядрения статус на България през следващите десетилетия.

По повод протестите лидерът на БСП коментира, че кабинетът Орешарски се старае да чува различни мнения и да понася критики, за да реализира промяната, за която е избран. Според Станишев след първоначалната спонтанна вълна протестите вече са чисто политически.

„Много силен политически и икономически елемент в организацията е налице, но на 4 септември маските вече окончателно паднаха с действията на ГЕРБ, защото дотогава техните представители, които бяха организирани и присъстваха на протести, но го правиха свенливо и маскирано, сега го направиха открито и нещата си застават на места", заяви Станишев.

Станишев коментира и обявения за 22-ри септември протест с думите, че нещо, което се прави напук и на инат, никога не е продуктивно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** мръсно комунистическо,вън!
148
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O, kakva zabluda! Tozi stanishev se izzhiviava kato Putin... Kolko e jalak! Ne uspia v Rusia I go zatochiha v Balgaria! Mnogo jalko, che ni vgorchava jivota sega. kade mu e savestta na tozi? Kak ne go e sram da se podigrava s edin tsial narod?!!!! Kak si zatvaria ochite vecher znaeiki kakvi prestaplenia e izvarshil prez denia?
147
5
 
17
 
! Отговори
Партиен секретар преди 10 години
Да живеят всички ГКБ-та ,по всички земни кълбета.
146
6
 
28
 
! Отговори
олигарх преди 10 години
никаква капитулация от протестите
145
6
 
45
 
! Отговори
прилика преди 10 години
Нерон запалил Рим.Наш Нерончо иска да запали България!Краят на Нерон е известен.А на наш Нерончо......????
144
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партизаните и обратния руски АГЕНТ на КГБ...днес притежават и фабриките, и мандрите, и медиите, и властта, и жандармерията. По-скоро те нас ще напъдят по гората и из чужбина ако не почнем да им даваме отпор. След продължилото четири години успешно управление на тройната крадлив коалиция БСП, НДСВ, ДПС, повечето българи запомниха и все още асоциират партията на Станишев със злоупотреби, корупция и спиране на парите на ЕС. И отново със станали нарицателни имена като Батко и Братко, Масларова,овчаров етс.
143
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След продължилото четири години успешно управление на тройната крадлив коалиция БСП, НДСВ, ДПС, повечето българи запомниха и все още асоциират партията на Станишев със злоупотреби, корупция и спиране на парите на ЕС. И отново със станали нарицателни имена като Батко и Братко, Масларова,овчаров етс.
142
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Совиетский обратньи съсссель! *** на КГБ!
141
5
 
26
 
! Отговори
dp преди 10 години
Протестите че са политически политиески са. Много от участниците навярно не го виждахав началото, затова и ходеха немалко хора. Като стана очевидно спряха да ходят.Това Белене го "спират" и "пускат" вече над 30 години. Мнооого консултиране трябва и задвете дейности (казване "ще го правим" и/или "няма да го правим"), затова са изхарченимилиарди вече.Ако искаха да го строят да го бяха построили преди 20 години още.
140
5
 
25
 
! Отговори
атомника преди 10 години
от прочетуените коментари разбрах че нород които незнае да се защитава правата и остава да вярва на нагли полтици да му коват съдбата винаги ще страда. Време е, никакво вярван на никакви реформи каквито и да са. Тези хора са със увредени мозъци,техната борба е да са във власта единствено за личната им изгода. Ако съм засегнал некой ИЗВИНЕНИЯ.
139
1
 
19
 
! Отговори
asd преди 10 години
E Vajna e znaete li zashto? zashtoto shte mu pozvani telefona na nego i na dugan i shte se kaje Govorit Maskva!!!
138
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Необходима ни е реформаторска диктатура без лигавене и тъпо философстване ден да минава, друг дойде, та който краде, все да си краде, а токът да расте, населението - не. А иначе бирата се лее най-демократично и всичко що е пубер надига бутилки от два литра всеки ден по два пъти, таксиджиите са без книжки, промилите на любителите са за гинес, безнаказаността също. Кво да си говорим още. Време е за тояга.
137
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА бе, мазна турска подлого !!!!ОСТАВКА БЕ противно вегетиращо!!!Заради теб намразих хамстерите сланинеста червена ***.
136
2
 
2
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
хахаахаха!!ок ultramind, вече знам...Good night!
135
4
 
11
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
До GheroКакви проценти?! В България рейтинг се мери в промили. Трансформаторски блок - много промили!
134
6
 
2
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
А иначе за реформаторския блок, самият ти казваш, че тази формация не е дори съставена все още, така че на каква основа са тези проценти за които спомена по-рано нямам никаква идея.
133
16
 
5
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Съгласен съм с теб. Освен първите два три дни имаше през цялото време представители на герб и други десни партии, главно тези които останаха извън парламента и се надяват на втори тур за нова парламентарна конфигурация: Сдс, Дсб, Граждани на Кунева, РЗС и НФСБ.В началото го определяха като "граждански протест", но на 4-ти септември при появата на Цв Цв тези "граждани" получиха някаква форма на mental оргазъм. Там маските паднаха и се видя, че всичко е дирижирано и няма грам спонтанност.
132
6
 
4
 
! Отговори
Путев преди 10 години
"реформаторски" блок - на път е да опровергаят поговорката че нов бардак не става със стари к*ви... ако не се изпокарат до изборите, разбира се!
131
6
 
17
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
Аз по принцип съм ЗА Белене, но мисля, че България няма нужда от толкова електроенергия. Доколкото знам и в момента мощностите са повече от достатъчно.
130
3
 
0
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Браво Константине, добър начин да избягаш от отговор.