Борисов скочи на Станишев заради "Белене" от Twitter

Бившият премиер коментира идеята за нов анализ за централата
9 сеп 2013 10:45,
66
Борисов скочи на Станишев заради "Белене" от Twitter
Снимка: Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си в Twitter изказването на лидера на БСП Сергей Станишев за проекта АЕЦ "Белене".

"Ето това e дебелоочието на Сергей Станишев!!! Да правиш референдум ЗА "Белене" и да харчиш пари за нов анализ СЕГА!!!", пише бившият премиер в социалната мрежа.

Още по темата

По-рано днес левият лидер обяви пред bTV, че за АЕЦ "Белене" ще се прави нов анализ, за да се прецени дали проектът е икономически изгоден, но не можа да се ангажира колко ще струва това на българския данъкоплатец.

"Вече има такъв анализ на британската банка HSBC, за който бяха платени 2,5 млн. евро", пресметна той.

Станишев коментира обаче, че предишните управляващи са подавали невярна информация на консултанта и затова докладът не може да се смята за обективен.

Срокът за гаранция за технологичното оборудване е 40 г., а е бил подаден срок от 20 г., каза още лидерът на БСП.

Само преди два дни Сергей Станишев настоя, че проектът за втора атомна централа не е затворена страница.

"За нас този въпрос не е приключил, защото съм убеден, че този проект е икономически изгоден за България", подчерта той и допълни, че "Белене" дава възможности за технологично развитие и за запазване на ядрената енергетика и ядрения статус на България през следващите десетилетия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
11
 
! Отговори
Just Someone преди 10 години
Pojelavam iskrenno na vseki edin glasuval za BSP i DPS da umre v nai skoro vreme. Gadni komuneta mrusni mirizliva sgan.
38
3
 
9
 
! Отговори
гост преди 10 години
Законовият път да се свали това правителство е да се иницира референдум, с които да се отнемат правомощията му по ключов въпрос - ГЕРБ да си го мотивират. Това ще предизвика падането му, а в последствие и на правителство излъчено от дпс. Така ще се стигне до предсрочни избори.
37
3
 
12
 
! Отговори
14 преди 10 години
До АнонименИмат интерес господарите на нашите управляващи и те в частност!Това и на бездомните кучета е ясно!Но въпросът е защо след като имаме излишък на ток е необходима втора и то атомна централа,нека да си играят с мирният АТОМ по далече от нашата страна,евтиното винаги излиза по скъпо!България е малка по площ,съседите си имат централи едно по сериозно земетресение и какво правим с руската допотопна техника?!?Една централа стига,питам се къде са зелените - платените защо не са на улицата?
36
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има ли будали, които да вярват , че Бойко Борисов наистина пише тези неща? Та това е човек, който е работил с бухалка, вместо с химикалка. Най-вероятно цял отряд кухи пиарки е впрегнатда лъска имиджа на Борисов и пише ли пише в социалните мрежи срещу заплатка.
35
12
 
21
 
! Отговори
BB преди 10 години
БОЙ БОЙКО, БОЙ !!!!!!!!!!
34
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Бойко! Скачай от моста!
33
28
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Бойко! Мачкай комунистите!
32
7
 
33
 
! Отговори
константин преди 10 години
До val 789хаха... колко си оплетен в дълбоки мисли... а знаеш ли, че в АЕЦ Козлодуй има 2 "гнезда", които са предвидени за бъдещето... и тези гнезда могат да се ползват сега, вместо да се строи чистак нова централа, за която, само между другото, не е ясно дали и 20 млрд. ще ни стигнат.. и кога 20 млрд. ще се изплатят с нашата икономика? и след като на 7 млн. население има излишни мощности, как мислиш след 30 г. ще сме 5 млн. - дали ще потребяваме повече??
31
44
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРИРОДНАТА ГАВРА И ПРИРОДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ БКП МУТРАТА ПРОСТАКА ПОЖАРНИКАР С ОСНОВНО НЕЗАВЪРШЕНО ОБРАЗОВАНИЕ АГЕНТ БУДА -БОРИСОВ ДА ХОДИ ДА ПИКА И ДА СЕ РАЗКАРА ЗАВИНАГИ ,МЯСТОТО МУ Е В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С БКП АГЕНТA ЦВИНОКИО , БКП АГЕНТКАТА ШОПАРА ФИДОСКА И БКП АГЕНТА ПОСТНА ПИЦА УРОДА ДЯНКО.
30
2
 
28
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Този проект е дойната крава на уравляващите от всички цветове.Някакви хора непрекъснато смучат пари от него.И така вече 40 години.
29
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо изобщо спори този *** Станишев и в момента имама свръх производство на завишени цени на енергия, която ни принуждават да купуваме на 3 пъти завишени пазарни цени. Съседните държави не искат и да чуват за нашият скъп ток, а малкият, средният и големият бизнес отчитат непрекъснато спад в употребата на електрическа енергия. Въпросът е защо ни е нужно допълнително производство на нерентабилна стока, като и сега имаме излишък, а пазар няма - това е против всякаква логика и икономически правила
28
41
 
21
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Тиквата знае ли кво е Туитър и как се действа с него. Силно се съмнявам. Веротяно някой върши нещата вместо него.
27
30
 
12
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Коментиращите,някой от вас смята ли,че АЕЦ"Козлодуй" ще е ВЕЧНА!!!! НА 39 ГОДИНИ стана на 04.09.2013!!Ами не мислите ли,че ще дойде момент когато от ЕС няма да дават ВЕЧНО пари за ремонти и ще излезе препоръка за нейното затваряне!!! Тогава какво правим???? Ще си купуваме ел.енергия от Румъния и Турция ли??? Отново и отново до поддържаме чужди икономики,след като не можем да си изградим наша!! Трябва да се използва всяка една възможност,докото Брюксел и ЕС ВСЕ още са благосклонни,защото после...
26
13
 
52
 
! Отговори
днеска имаааааа! преди 10 години
Това беше целта на Станишев,да започне пак големата далавера Беляне!Там неизчерпаем източник на пари за Станишевата клика!
25
35
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Друго си е да спреш проекта, обаче да продължиш да харчиш милиони пари за него в продължение на година и половина нали г-н Пожарникар
24
24
 
19
 
! Отговори
enchoss преди 10 години
Боце и туитър - магаре и космос.. от тая тиква само семето остана - и то кухо ... изчезни, скрий се, след теб и Сергей и Ореха да изпратим..
23
24
 
22
 
! Отговори
член на БКП преди 10 години
Честито 9-ти Септември, другарю член на БКП Борисов!
22
37
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствените по- жалки от феновете на Гея, са феновете на Тиквата, които още си вярват, че банкянския *** ще се върне на власт.
21
15
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
този път тиквата е прав,има изготвен и направен проект и следва да се работи по него,дали е изгоден и може ли държавата да го финансира,и доколкото си спомням следва народното събрание да се произнесе.
20
30
 
33
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Когато един бандит и бивша мутра започне да говори за енергетика, то превключете телевизора си наМинчо Празников.Той поне е синоптик.