Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!

"Работата ми не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика"
10 сеп 2013 14:03,
82
Европари за "Хемус" няма, но Терзиева твърди: Ще се строи!
Десислава Терзиева. Снимка: БТА

"Може да ви прозвучи популистко, но работата на регионалния министър не е само правене на пътища и магистрали, тя е и политика", заяви във Варна Десислава Терзиева.

По повод строежа на автомагистрала "Хемус" тя уточни, че индикативната стойност на аутобана е 800 млн. евро и предвидените пари за България по оперативна програма "Транспорт" през следващия програмен период (2014-2020 г.) ще бъда недостатъчни за довършването му.

Още по темата
"В момента се изготвят предпроектни проучвания и след това ще дам повече информация. Пари по оперативна програма "Транспорт" за варненската магистрала няма да бъдат отпускани", категорична бе министърът.

Отговорите й дойдоха след изказването на бившия ресорен министър Лиляна Павлова, която вчера обяви, че предишното правителство е договорило "Хемус" да се построи с европари по програма "Транспорт" и че ГЕРБ е против това градежът й да се случи чрез концесия или публично-частно партньорство.

"Не е необходимо бивши министри да ми набелязват приоритетите и целите. В програмата на правителството "Хемус" е записана като приоритетен проект, защото трябва да намалим различията на регионите. В момента се прави предпроектно проучване за магистралата и когато то завърши, ще знаем точните цифри за изграждането й", каза още веднъж Терзиева.

Тя бе категорична, че правителството ще продължи строежа на "Хемус", тъй като магистралата е приоритетен проект в програмата му.

"През следващата седмица в министерството на регионалното развитие започват срещи за разглеждането на водната стратегия, чрез която ще бъдат направени промените в сектора. Ще се изслушват и предложенията на обществеността чрез обиколки по градовете", каза още при визитата си във Варна министър Терзиева.

По нейни думи много от водните дружества в страната са с лоши резултати и търпят сериозни загуби, тъй като стартиралата през 2009 г. реформа във водния сектор, не е дала нужните резултати.

Тя каза още, че е подала сигнали за нарушения във ВиК-Варна и предстои там да бъде извършена проверка от Агенцията за държавен финансов контрол.

"Натрупани са дългове и задължения за 29 милиона лева, дружеството търпи около 70% загуби на вода, а през последните години не са правени никакви инвестиции за подобрения на инфраструктурата", обясни регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
20
 
5
 
! Отговори
ахах преди 10 години
До sokrat62Квото тато построи тиквата не може да го боядиса само :) не да го боядиса не може да го измете....хич не ми хвалете простия пожарникар дето сам се прецака с тия магистрали... народа асфалт не яде
27
1
 
16
 
! Отговори
6 преди 10 години
До Кой работил отгоре кой отдоле не знам. Събота и неделя виедукта затворен гигантско задръстване а никакви работници няма защото е събота и неделя. Кой сътвори тая простотия да го дават да го хвърляме от моста и край. Повече некадърни духачи не ни трябват.
26
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Тази ли е "жената с цикламеното костюмче", както каза вожда?
25
3
 
15
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Алооооооо, ОЛИГАРХски.... Имаш "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО" наистина!!!!! Съставено от "ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ЕКСПЕРТИ" в ПАРАШУТИЗМА ;) В "БЛИЗКИТЕ ПРИЯТЕЛСТВА ОТ ТРЕТИЯ ВИД" ;) В БЛИЗКИТЕ И ТОПЛИ РОДНИНСКИ , ЛЮБОВНИ И БЪЛГАРО-ТУРСКИ ВРЪЗКИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ ! ;) :) ;)............. Евала , ОЛИГАРХски!!!!! Кой НАЗНАЧИ оня *** - "НЕВЕРОЯТЕН ЕКСПЕРТ" - Делянчо , а , ОЛИГАРХски?!?! Сигурно някой още по - висш "ЕКСПЕРТ" , а ?!?! Чието име все ти "убягва" и го "забравяш" , ОЛИГАРХски ;) !!!
24
3
 
21
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
В програмата на правителството "Хемус" е записана като приоритетен проектАбе не разправяше ли някой, че асфалта не се ядял, или само на мен така ми се струва?
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е нужно да им давате акъл, дайте им пари за да ги откраднат. Пък и ние асфалт не ядем. Айде всички по влаковете на конските вагони.
22
1
 
19
 
! Отговори
алоооооооооооо преди 10 години
аз ли това виждам или???тая има вид на НАРКОМАНКА!!! ТА ТОЯ ***,ОБЕЩАВА.........СПОЛУКА ЗА БЪЛГАРИЯ........Демек ВИДЕНОВАТА ЗИМА идва!!! нямало пари ама ще строй де...демек Да вземеме едни заеми,те КОМИСИОНННИ И ОСТАВЯТ ДЪРЖАВАТА НА САМОТЕК
21
3
 
24
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До sokrat62Напълно съгласен. От двете злини, ГЕРБ са по-малката!
20
1
 
16
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
до Спироне знам човече може и да си прав, щото те и по телевизията така изглеждат а и забавения говор е признак на прекомерна употреба на дрога /дали от антидепресанти, алкохол или истинска а може и в съчетание/ Бойко никога не ми е бил симпатичен ама сто пъти по-добре изглеждаше и преди като премиер и сега като опозиция, бил с просташки език ама точен, не като на Ореха бавен, мазен и ЩЕ,ЩЕ ама НАДАЛИ, по-късно, ще видим, ще мислим........
19
0
 
18
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Алооо,... Заглавието ви пак нещо изглежда НЕдовършено ?!?! "РАБОТАТА МИ НЕ Е САМО ПРАВЕНЕ НА ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ... ТЯ Е И ПОЛИТИКА! ПОЛИТИКА С ПОСТАВЕНИ МИ ЗАДАЧИ ОТ ТЕЗИ,КОИТО ВСЪЩНОСТ МЕ НАЗНАЧИХА- ДПС - 1. КРАДЕНЕ, 2. ОТБЛАГОДАРЯВАНЕ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ ДПС С ПОНАПЪЛВАНЕТО НА БАНКОВИТЕ ИМ СМЕТЧИЦИ С ОЩЕ МИЛИОНЧЕТА, 3. ДА СИ ОПРАВЯ РОДАТА И ПРИЯТЕЛИТЕ ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО И ДА НЕ МИСЛИМ ЗА ПАРИ В СЛЕДВАЩИТЕ 50 ГОДИНИ... ПЪК ЗА МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА- КВОТО ОСТАНЕ....." !!!!!
18
2
 
18
 
! Отговори
Ico8105 преди 10 години
Маруло куха,що не се откажеш по на време,че и без това си станала за смях....или ще шибнеш едно извинявам се и пак старата песен?Не знам от къде те изкопаха и какъв експерт си ама до сега не съм видял нещо смислено от тебе....отивай си и си практикувай някъде където няма да виждаме какви глупости можеш да сътвориш....
17
1
 
25
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Давайте хора да излизаме да ги сваляме, че ще ни разкатаят мамата тези крадци!
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе таз от изтрезвителя ли са я докарали!?!?!?
15
0
 
20
 
! Отговори
художника преди 10 години
Тънка горна устна,разширени зениции увиснали цици... Що е то?
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема в България е че като се пусне някой магистрален участък и после тотално се занемарява подръжката на стария път и като се наложи да се пренасочи трафик няма откъде, ето например заа Хемус стария през Витиня кой знае от колко време не е пипан, помня преди 2-3 години ремонтираха нещо по тунелите и пак така дзверски задръствания веднага след Ботевград и взех да се пробам по стария път, ами к'во да Ви кажа трагедия
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таз женица изглежда зловещо отчаяно. Явно е наясно, че ще бъде пренесена в жертва от дрогарчетата, както и останалите и съотборници, а зад тях ехидно ще се подхилква др. дмитриевич, на когото междувременно ще му направят и ще му се народи това челяд, естествено срещу няколко милиончета държавни пари.
12
0
 
13
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
пАри нЕма - действайте другарки и другари...
11
1
 
26
 
! Отговори
Работата ми еееее преди 10 години
Работата ми е -- да крадна колкото може повече.След нас, ако ще и потоп другари.Венсеремос -- БСП, ДПС и Атака.Майната му на българския народ -- той си е народ *** след като ни избра хахахахааааа
10
3
 
31
 
! Отговори
хитър Петър преди 10 години
лъжец в цикламено костюмче, нарочно ли дразниш хората, ОСТАВКА!!!
9
1
 
6
 
! Отговори
преди 10 години
когато искаме да се плати по-малко трябва да сме готови да си платим цената, а именно работа без извънреден труд ;) Може и да не се работи отгоре, ако се работи отдолу как ще забележиш? Един мост не е само горните 5 см асфалт ;)