Протестите не са обречени, настоя Даниел Вълчев

Едва ли обаче кабинетът ще падне, каза той пред Bulgaria On Air
14 сеп 2013 11:22,
50
Протестите не са обречени, настоя Даниел Вълчев
Снимка: Bulgaria On Air

Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството, твърди бившият образователен министър при управлението на тройната коалиция Даниел Вълчев.

"Капацитетът на това мнозинство да прави глупости, далеч не е изчерпан. Трябва да има предсрочни избори, защото правителство не може да направи каквато и да е смислена реформа. Липсва му воля, желание и обществено доверие", заяви той в ефира на Bulgaria On Air.

Настоящата дясна ръка на Меглена Кунева в "България на гражданите" прогнозира, че вероятно през есента на следващата година ще има нови избори.

"Българското общество от няколко десетилетия има един проблем, който не намира своето решение. Би могъл да бъде формулиран така: управляващите, които и да са те, считат, че могат да правят каквото си искат, а хората (за да им отговорят на самочувствието) им показват, че могат да си избират когото си искат. Като общество сме се разкъсали на различни части и спойката ни се е загубила. Това е големият проблем, защото във всяко общество, което успява да върви напред, има едно взаимно доверие между управляващите и хората. Докато това доверие не се възстанови тук, не ни чакат добри дни", обясни тезата си Велчев.

По думите му протестите още веднъж казват – не можете да си правите каквото си искате.

"Изразяването на позиция по този начин е един много явен белег на демокрация", допълни още бившият министър на образованието.

Вижте във видеото какво каза още Даниел Вълчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
nhgvetz преди 10 години
Ако се беше случил протеста преди 10 години,когато американците водеха успешни Цветни Революции,със сигурност правителството щеше да падне.Но сега,когато САЩ предлагат реми в конфликта със Сиря, "Балканска Пролет" вече не е актуална.
10
3
 
1
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Аз не участвам в никакви протести защото невярвам че това правителство ще оцелее повече от година-две а после сами ще си се свалят!Това ме устройва тъй като неща и ГЕРБ!Признавам си че покрай протестите малко почнах да се съмнявам тъй като Пацо седесара заприлича на мощен Орехотрошарски дето чупи секви тикви!Шаш пълен!Ако ни управляваше членче на БКП досега можеше да си е подал оставката!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството". Вълчев нищо не каза или по-скоро каза глупост.
8
12
 
17
 
! Отговори
Не ми пука... преди 10 години
...кой е на власт!Важното е да не са Бойко Борисов и Цветан Цветанов!
7
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До художника: Има надежда, щом сме могли да имаме премиер пожарникар, може и премиер свинар да си изберем. А за министри - художници. Тогава, както се казва, ще цъфнем и ще вържем.
6
0
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Хем протестите не са обречени, хем няма да доведат до падане на правителството. Много засукано дори и за бивш министър на образованието.
5
11
 
2
 
! Отговори
художника преди 10 години
Като чета историята на България открих странно съвпадение.Защо преди 735 г. да сме имали за Цар свинар, а днес да нямаме премиер пожарникар? Българските боляри свалят Цар Ивайло и 20г. след смъртта му е най-мрачния упадък на второто Българско царство.Българските монополи свалиха Бойко, сега ще видим дали и колко ще са годините на упадъкна първата Българска "демокрация" ?
4
4
 
11
 
! Отговори
златко преди 10 години
най-голямата грешка и на Герб и на реформаторския блок беше да се идентифицират с няколко неудачноци които си дерат гърлата и свирките насред София.така неизбежният провал на "протеста" автоматично се превърна в провал на десницата.
3
4
 
16
 
! Отговори
Всеки, който... преди 10 години
...протестира, иска на власт да се върнат Бойко Борисов и Цветан Цветанов!Това е, друго няма!
2
3
 
18
 
! Отговори
мето преди 10 години
С даниел Вълчев, ще си 5 години по- назад. Аман от платени "корифеи"-кукуфеи.
1
13
 
21
 
! Отговори
Сър_Пичук преди 10 години
С това правителство до края на мандата ще сме на нивото на Мозамбик и Зимбабве!