Здравните вноски няма да се вдигат през 2014 г.

Ще се търси диалог със съсловните организации
16 сеп 2013 16:01,
10
Здравните вноски няма да се вдигат през 2014 г.
Таня Андреева. Снимка: БТА

Не се очаква промяна на здравната вноска през 2014 година, заяви здравният министър Таня Андреева след откриването на учебната година в Медицинския университет в София.

По нейни думи трябва да се търси диалог със съсловните организации при разписване на новите пътеки на остойностявания.

Според министъра много болници ще бъдат обречени на лоши финансови резултати заради недобре финансирани клинични пътеки - в областта на детското здраве, акушерството, гинекологията, неврохирургията.

Все още не съм чела становището на Български лекарски съюз относно Националната здравна стратегия, но на общественото обсъждане, което мина през август, имаше представители на Лекарския съюз, които споделиха накратко препоръките си към стратегията, заяви Андреева.

Тя призна, че досега официално становище на БЛС в МЗ не е постъпвало. По-рано днес от съюза обясниха, че  изготвянето на проект на Национална здравна стратегия без участието на представители на Българския лекарски съюз е "грубо незачитане на постигнатите договорености" между партиите и съсловната организация.

По-късно Андреева обясни, че смисълът на стратегията е да очертае пътя, по който ще се върви в следващите години. Според здравния министър стратегията се изработва от експерти и след това да се поставя на обсъждане.

По думите на Андреева, след като се изработи конкретен план, БЛС ще може да предложи свои стратегии, които също да намерят отражение в стратегията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Луда работа....нямали да ги вдигат...?!Я вземете да ги вдигнете...Колко му е ...Тогава вече НИКОЙ няма да ги плаща...!
8
0
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Цената на една стока или услуга се вдига, когато нейното качество се подобри. Аз и сега плащам здравни осигуровки, а когато отида при личния лекар - направления за прегледи при специалист няма, свършили на 10-то число. За капак личния лекар ми взима 2-3 лв вход, въпреки осигуровките. Ако пък и изследвания си направя, трябва и тях отделно да плащам. Какво излиза - хем се осигуряваме, хем плащаме за всичко отделно. При тази ситуация от какъв зор ще увеличават осигуровките?А качеството на услугата?
7
0
 
14
 
! Отговори
деди преди 10 години
Да си ги съберат от малцинствата,защото ние им плащаме лечението!
6
2
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Щом червената *** казва, че няма, вероятно ще се случи. Просто се надяват да сме забравили, както например, когато заявиха, че ще махнат данъка върху лихвите, щом дойдат на власт, а сега Олигарски обяснява, че "коланът бил много къс".
5
1
 
12
 
! Отговори
drundrun преди 10 години
Естествено че не трябва да се вдигат. То и сега 2/3 са в сивата икономика. Вдигнете ги още и ще останат 100 човека общо дето ще плащат. Тъпите БСП-ри не загряха че с вдигане на данъци и осигуровки не става - ТРЯБВА РЕФОРМА В СЕКТОРИТЕ !!!
4
0
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
А и тая е получила писъмце от Чобанов, кво стана *** нали щеше да оправиш болниците, нали с оная куха лейка от НЗОК, щяхте да градите втори стълб без да ни питате, ами сега пенсионерите като прочетат какво ще си помислят, кой пак е прецакан, колко милярда още заем ви трябват и за къде по-напред. Какво стана с бърза помощ, каква стратегия чертаеш без ЛС, къде ви е прозрачноста като вие и целия МС сте като гъзки в лондонска мъгла. ОСТАВКА!!!!!!!!!!
3
0
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
И СЕГА ИМА ПАРИ И ЗА БЮДЖЕТА И ЗА ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ,ЗДРАВЕ1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (истинската е по-голяма, около 35 милиарда), а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!- Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са
2
0
 
7
 
! Отговори
Не съм лекар преди 10 години
"По думите на Андреева, след като се изработи конкретен план, БЛС ще може да предложи свои стратегии, които също да намерят отражение в стратегията."А не може ли това да стане преди конкретния план, за да влязат предложенията веднага там, а не да се разтегля във времето приемането на плана ? А сигурно се и плаща за правещите го и така ще се плати двойно ?
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А през 2013 очаква ли се? То вече всичко очакваме от вас...