ГЕРБ иска оставката на Миков заради „отчетното събрание“

„Управляващите ни върнаха към времето на Живков“
Обновена: 26 сеп 2013 12:19 | 26 сеп 2013 12:18,
25
ГЕРБ иска оставката на Миков заради „отчетното събрание“
Председателят на НС Михаил Миков. Снимка: БТА

ГЕРБ внесоха искане за оставка на председателя на Народното събрание Михаил Миков. То е подписано от цялата парламентарна група.

Формално искането е за оставката на Миков, но искаме оставката на цялото ръководство, поясни Димитър Главчев от ГЕРБ.

Причините за искането на опозицията е погазване на правилника на НС и провеждане на едно нелегитимно заседание, обясни Десислава Атанасова.

След проваления дебат по вота на недоверие вчера днес депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха.

Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

Според Атанасова Михаил Миков трябва да бъде освободен като председател на парламента, защото „той е безполезен“. По думите й той е бил избран по „абсолютно криминален начин“.

Още по темата
Ние сме с усещането, че вече се върнахме преди 89-та година, когато наличието на Тодор Живков, Станко Тодоров и Милко Балев в залата бяха достатъчни, за да има заседание. Днес се проведе едно политическо отчетно събрание за работата на кабинета. Вътре са само Местан и Станишев, заяви още тя.

Красимир Велчев предположи, че мнозинството може да промени член първи на Конституцията, така че да има само две партии, посочени поименно.

Велчев обясни, че премиерът Пламен Орешарски управлява нелегитимно, защото на практика трябва да го подкрепят 121 депутати, а той има подкрепата само на 120.

Да кажат кой е този един, призова депутатът. По негови думи от вчера левицата лансира тезата, че ГЕРБ са вдигнали цената на „Атака“ с отказа си да се регистрират в зала без националистите да присъстват.
Каква е цената в момента и колко е вдигната и как се плаща тази цена, попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как внасят искане, като на теорияя ги е нямало? Нали не са се регистрирали? И защо стоят в залата, като не искат да се регистрират? Другият главчо какво се е разброил и той. Вотът си е техен, ако искат! Само циркаджии в този парламент.
16
0
 
0
 
! Отговори
асен преди 10 години
Ега ти парламентаега ти правилника.Толкова ли е сложно. контрол на достъпа. Влизаш с карта излизаш с карта-заплата според работния ден.Какво се броят като овци.Ако ще гледат цирк от близо поне да плащат билет.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не се регистрират и не присъстват да не им ПЛАЩАТ тлъстите заплати! Или отсъстваш наистина както обикновенните хора и ползваш болничен, командировъчен или платен отпуск или НЕПЛАТЕН отпуск или шута в *** и вън от парламента!
14
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Миков, Станишев, Мая,Местан, Сидеров-народа ги обича, нали Дани-16.Моля, скрийте паветата че народната любов е голяма!
13
17
 
7
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Сегашното управление с всичките му кусури е много по-добро за България от предишното и все повече хора не само виждат, но и усещат това. Ето къде се крие голямата трагедия на ГЕРБ и най-вече на техния вожд. Днешното им поведение не е характерно за хора със здрава психика. Доживяхме да чуем и следния бисер от виден гербер: "Физическото присъствие не значи политическо присъствие" ?!?!
12
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
драйфа ми се от бесепедари,депесари,гербедари.що се отнася до бсп,това е най дълго управлявалата партия на грабителския преход с най богатата олигархия
11
7
 
25
 
! Отговори
тинтири-минтири преди 10 години
Яяяя, "нашият Мишо" пак се омаза до ушите! След като работата ти пречи на пиенето, зарежи работата!А за кюстендилския ***, немам думи!
10
12
 
19
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Миков нямаше право да открие заседанието, без депутатите да са се регистрирали. Правилникът го казва много ясно. Не можеш да броиш физическо присъствие на хора в зала и да приемаш, че имаш кворум. Нарушението е очевадно. Само за комуниста това може да е легитимен начин. Нерегистрирането на депутатите (в случая от ГЕРБ) е право, което правилникът им дава. Миков злоупотреби и надвиши правата си. Грубо погази правилника, както и правото на свободна волеизява на депутатите. Оставка!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛимонАбсолютно съм съгласна с Вас! И искрено се надявам на тези, които Ви слагат "минусчета" и пишат коментраии величаещи ГЕРБ да им се плаща. В противен случай, ББ ще се окаже прав, че тук (в България) е останал главно лошият мат' рял.
8
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещу герберската простотия - по герберски, което означава, нагло, просташки, ние сме прави,а вие грешни.Нашето задължение е да *** навред, а вашето да почиствате.Днес Миков спокойно им го отпра троен и сега врещят.Остава да се върне Волен и да ги довърши.С гербераст не се спори с аргументи.Нарича се ,,герберски ***'' и се оставя да тъне в простотия и атавистичен бяс.Някой си Главчев! Главата му конска и името му главесто.Бяс, бяс, бяс! ...Че не са на власт. Няма и да бъдат, жалките ***
7
4
 
21
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Квестор, ква е тая вода дето си ми сипау? Ми тя не прави никъв синджир уе колега, я донеси от нашата престояла.. аре моуим те!
6
0
 
12
 
! Отговори
активен преди 10 години
Къде са психиатрите. Вижте, някъде лудница за специални хора като депутатите.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Три дни без кворум ли бяха нужни, за да се случи нещо?
4
0
 
18
 
! Отговори
я преди 10 години
нека народа да гледа за какви "тупани" е гласувал и от ляво и от дясно и по средата ...
3
27
 
12
 
! Отговори
Лимон преди 10 години
Значи ГЕРБ(болестта) внасят вот на недоверие,НЕ отиват/напускат залата и после се оплакват,че са гледали вота без тях.Ами ако толкова чак искат да участват - да отидат на време и да седят в залата,нещо,което принципно се изисква от тях като народни представители.А както са тръгнали да са в перманентен "отпуск" да вземат поне да им спрат заплатите - все ще се намери за какво да се дадат парите и ще бъде значително по-смислено.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТо сега не поризнасят присъди.Не казаха че бюлетините са не закони и свързани с герб преди изборите.Не обявиха резулюцията за подслушване за престъпление без да е такова.Играта си е една само играчите се връткат.Глупаците отдлу пък имат клубни предпочитания все едно им се отрзяват победите и загубите по някакъв начин
1
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усещането за тоталитаризъм беше по време на управлението на ГЕРБ, когато тетка Цачева най-брутално отклоняваше питания и правеше каквото си поиска като действащ председател на НС, а Борисов си позволяваше да разпорежда на всеки за всяко нещо. Имахме и министър, който произнасяше присъди от телевизионния екран, а подопечното му ведомство се проваляше с гръм и трясък при събирането на доказателства.