Политиците ни не могат да надскочат партийния си бой

Попова съветва: Да се поучим от уроците на историята
Обновена: 28 сеп 2013 15:54 | 28 сеп 2013 15:52,
6
Политиците ни не могат да надскочат партийния си бой
Маргарита Попова. Снимка: БТА

Преди да правят политика, нашите политици трябва добре да научат уроците на историята и да ги помнят и да ги уважават, защото България е една, а техните политически интереси са много. Това каза в словото днес вицепрезидентът Маргарита Попова, която присъства на националното поклонение, посветено на 100-годишнината от разорението на тракийските българи, което се проведе край Маджарово.

"И днес вместо да прегърнат каузата България и да могат да използват историческия шанс да се докажат като истински българи - православни лидери, обичащи, уважаващи и другите вери и другите етнически общности, те предпочитат всеки ден да показват, че не могат да надскочат партийния си бой и да загърбят личните си интереси. И затова те оставят на нивото на партийното водачество", каза още Попова.

Тя призова събралите се пред Тракийския пантеон потомци на бежанци да предизвикват всеки ден политиците, които да покажат, че каузата България и общото, както е завещал и  Левски, са по-ценни, отколкото личното.

Вицепрезидентът отбеляза, че годината, в която живеем, е предизвикателна и сложна.

"Днес ние, помнейки Тракия и Македония, неволно се пренасяме в днешния ден и казваме какво да направим и как да посрещнем бежанците - керваните от деца, жени и старци, които прогонени от родните си места от насилие, зверства и убийства, и от гражданска война, са решили нашата България да бъде за тях закрилница", каза още в словото си Маргарита Попова.

По думите й нашата задача да посрещнем тези хора и в същото време -  да не забравяме каузата сигурност за всички.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Маргарита Попова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
koi re6i BALGARIA da bade zakrilnica....amujite li
5
0
 
12
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Време е да спасяваме себе си от простотията,наглостта и политиците...Кога ще започнат да чуват ,кавкво не харесваме?До кога ще ни обясняват кой какво харесвал по света? Слушайте СУВЕРЕНА, господа "политици"!.....И що за паралел между бежанците от Тракия и Македония и онзи многоженец от Сирия с две жени и десет деца ,който обясняваше колко нормално било това у тях и как ние трябвало да се променим ,защото на него много му харесвало у нас. УМОРИХТЕ МИ ЧОВЕКОЛЮБИЕТО !
4
0
 
7
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Партийният бой не надскачат ,но себе си надскачат всички до един.
3
0
 
10
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Истина е, че сме спасили един път евреите и два пъти арменците.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е прибирала своите прокудени чеда! А тези са чужди, чужди, чужди!!! По кръв, по вяра, по език, по начин на мислене, по всичко! Общото ни е, че сме от вида хомосапиенс! Затова, ако обичате госпожо Попова, по внимателно със съпоставките! И се постарайте да охранявате границата, че който не е пожелал, не я преминал нелегално! Вземете пример от гърците, станахме за смях!!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никога не сме имали добри политици,а тези сегашните в нс ми изглеждат като клоуни с председател на нс един потомствен алкохолик